Viszontagságos sérülése miatt nem látható mostanság a keretben a szombathelyiek által kedvelt szélső.  Freiberger Ivettet  augusztus végén vesztette el a Haladás, ám az együttes és a gólvágó sem hagyja út szélén reményeit. Hathatós támogatással Ivett felépülése folyamatban van, az ifjú kézilabdázó ehhez minden segítséget megkap.  A műtét után az elsődleges cél a teljes felépülés, a jövőben pedig újra a zöld-fehérek szekerét húzná a mindenáron játszani akaró sportoló.  A vasi megyeszékhely lassan egy évszázadra visszatekintő egyesületében Ivett otthon érzi magát, mindezt alátámasztja, hogy szabadidejében fiatal lányok edzőjeként dolgozik.

Nagy csinnadratta valamint felhajtás övezte Szombathelyre igazolását, a Haladásban tavaly és a nyári felkészülés alatt is remekül teljesítő Freiberger Ivettnek.  A szélső nem pusztán csak a kvalitása miatt fontos a zöld-fehéreknek, személyisége, mentalitása ideálisan passzol a szombathelyi zöld-fehér együtteséhez. A szakmai stáb és a játékostársak is kedvelik közvetlen, szorgalmas, odaadó hozzáállását.  Az élet azonban a legfontosabb rendező,  ez utóbbiban pedig Ivettnek mostanság kijut mindenből.  A rendkívül komoly térdsérüléssel bajlódó játékosnak lélekerőből kell a legtöbb, a kézilabda ugyanis az életet jelenti számára.  A professzionális, eredménycentrikus sportvilágban a türelmetlenség a jellemző, ám a Haladás nem hagyja parlagon kiváló játékosát.  A többszörösen kemény beavatkozás után lábadozó sportoló ezt méltányolja is, úgy érzi otthonra talált a zöld-fehéreknél.

„Nehéz időszakon megyek keresztül, egy kézilabdázónak messze a pályától, olyan, mint egy matróznak hajó nélkül.  Nem egyszerű történet. Szerencsére optimista típus vagyok, mindig előre tekintek.  Fájdalmas nehéz időszakon vagyok túl a karrieremben, bár hozzáteszem sosem voltam az a nyafogós típus. A sportvilágban a visszatérésre akad példa, persze ehhez nagyon komolyan kell erősíteni ilyenkor is, és a megfelelő szakmai háttér elengedhetetlen.  A Haladásnál és a Csimborasszónál figyelnek rám, jó szakemberek keze között vagyok, a stáb pedig toleráns és ösztönöz.  Büszke vagyok a játékostársaimra is, akik a sok sérülés ellenére keményen dolgoznak, és ha lehetőségük van, mindig biztatnak. Már látom az alagút végét, előttem van a visszatérés lehetősége, de annak, aki éveket lehúzott a kézilabdában tudja, az ilyen szituációk nehezek, ugyanakkor benne vannak a pakliban.  Követem a csapat életét,  oroszlánként küzdenek a mérkőzéseken, a játék pedig folyton javul.  Az eredmények mögött látni kell azt, hogy egy bajnokesélyest megszorongattunk, egyet pedig legyőztünk itthon. Ez a Haladás már nem az a csapat, amelyiket egy kézlegyintéssel el lehet intézni. Vissza akarok térni a gárdához, és ha ez megtörténik, akkor meghalok majd a pályán a csapatért.  Vágyom rá, hogy újra ott legyek a dolgok sűrűjében”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top