Kedd délelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában elkészítették a Férfi Futsal Magyar Kupa Final Four elődöntőinek sorsolását. Kupacímvédő csapatunk az MVFC Berettyóújfalu gárdájával mérkőzik a fináléért május 11-én, szombaton a budapesti Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Címvédő futsalosaink 3–2-re győzték le hazai környezetben a Nyíregyháza gárdáját a felső-házi rájátszás 7. fordulójában. Dróth Zoltán csapatkapitányunk révén szereztünk vezetést, majd ettől fogva válogatott hálóőrünkkel, Alasztics Marcellel felvértezett védelmünknek emberfölényes játékkal szemben kellett helytállnia szinte az összecsapás egészén. Riválisunk egyenlített, de kapitányunk a félidő derekán gondoskodott arról, hogy a szünetre előnnyel mehessünk. A második felvonásban a hajrá hozta a találatokat: egy Dróth Zoltán-gólpassz után Henrique Diniz talált be, majd egy távoli lövéssel a nyíregyiek állították be a mérkőzés végeredményét.

Négy játékosunk kapott meghívót a férfi futsal A válogatott összetartására április 9. és 16. között. Alasztics Marcellel, Rutai Balázzsal, Szalmás Zoltánnal és Hadházi Sándorral soraiban nemzetközi tornán vesz részt ebben az időszakban nemzeti csapatunk; melyen a házigazda szlovákokon kívül Svédország, valamint Csehország ellen lépnek pályára.

Kupacímvédő futsalcsapatunk 4–2-es sikert aratott a DEAC ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének második, szombathelyi mérkőzésén. A hajdúsági odavágót 3–0-ra nyertük; s bár riválisunk a szünetben 2–0-ra vezetett a Haladás Sportcsarnokban, a fordulás után Rutai Balázs találatával, Dróth Zoltán duplájával és Knizs Olivér góljával minden kétséget eloszlattunk a továbbjutást illetően.

A DEAC otthonában aratott 3-0-s győzelmet élvonalbeli futsalcsapatunk a Magyar Kupa-negyeddöntő párharcának odavágóján. Stabil védelmünk; fiatal kapusunk, Homlok Levente és válogatott hálóőrünk, Alasztics Marcell biztosította, hogy érintetlen maradjon a kapunk. Góljainkat pedig brazil légiósunk, Henrique Diniz egymaga szerezte.

Nagy riválisunk, az MVFC Berettyóújfalu otthonában játszott címvédő futsalcsapatunk 2–2-es döntetlent. A párharc 19. percében Vas Ádám találatával egyre zárkóztunk, majd a második felvonás derekán Vatamaniuc-Bartha Dávid góljával lett pontosztozkodás az összecsapás végén.

Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 5–1-es debreceni diadallal folytatta szereplését a pontvadászat felső-házi rájátszásában. Igazi csapatmunka gyümölcse volt sikerünk, öt találatunkon öt játékosunk osztozott: a zöld-fehér színekben első találatát szerző Hadházi Sándor, Henrique Diniz, Vas Ádám, Luiggi Longo, valamint Sipos Gergő osztozott.

Élvonalbeli csapatunk három tagja, Alasztics Marcell, Rutai Balázs és Hadházi Sándor tréningezik március 11. és 13. között Telkiben a férfi futsal A válogatott edzőtáborában.

Hazai környezetben aratott bajnoki címvédő futsalcsapatunk 7–2-es diadalt a Veszprém együttese ellen. A találkozó első két minutuma hidegzuhanyként ért minket: kétgólos hátrányba kerültünk, melyből Rutai Balázsnak köszönhetően még ugyanebben a percben előbb zárkóztunk, majd Knizs Olivér révén egállal vonulhattunk szünetre. A pihenőt követően azonban már csak a mieink voltak eredményesek. Vatamaniuc-Bartha Dávid kezdte nyitni az ollót, majd Dróth Zoltán volt eredményes, Vas Ádám duplával szállt be a végeredménybe, végül Luiggi Longo alakította ötgólosra győzelmünket.

Címvédő futsalcsapatunk gól nélküli első játékrészt követően szenvedett 4–3-as vereséget az SG Kecskemét Futsal gárdája vendégeként. A második félidőben Sipos Gergő találatával kerültünk előnybe, azonban egy balszerencsés öngóllal még ugyanabban a percben egalizáltak a hírös városiak. Kisvártatva vezetést szerzett riválisunk, majd egy minutummal később Vatamaniuc-Bartha Dávidnak köszönhetően zárkóztunk. A hajrában végül kétszer is beköszönt ellenfelünk, mi pedig már csak egyszer voltunk eredményesek Dróth Zoltán révén.

Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 4–4-es döntetlent játszott a Nyíregyházával a felső-házi rájátszás 2. fordulójában. A mérkőzés első félidejében Dróth Zoltán egyenlített, majd jött a második játékrész, ahol már hat találat esett. Előbb Luiggi Longo hatalmas góljával kerültünk lépéselőnybe, a hazaiak azonban fordítottak, majd 4–2-re vezettek. A végjátékban Vas Ádám kétszer is beköszönt, beállítva ezzel a párharc 4–4-es végeredményét.

A Magyar Kupa negyeddöntőjében riválisunk a DEAC együttese lesz. A Final Four részvételért vívott párharcot Debrecenben kezdjük, a visszavágóra a Haladás Sportcsarnokban kerül sor.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top