Takács Gabriella az Év Utánpótlás Edzője a Vas Megyei Kézilabda Szövetségnél - Az edzői életút fontos stádiuma, hogy a szakemberek az utánpótlás-nevelés során megismerkedjenek, és egyúttal meg is ismertessék a fiatalokkal a sportág szépségeit, lehetőségeit. Az ifjú játékosokkal dolgozók ritkán sütkéreznek napfényben, a hétköznapi munkájuk nem tetszeleg stúdiók, mikrofonállványok szomszédságában. Pedig elévülhetetlen érdemük van a kézilabda fejlődésében, a sportág elmúlt évtizedekben kiharcolt nemzetközi renoméjában. A Haladás VSE számára kitüntetett figyelmet kell, hogy élvezzenek a gyermekekkel foglalkozó edzők,  mert az egyesület hosszú évtizedes múltjának léte éppen abban rejlik, hogy mindig felkarolta a környéken nevelkedő tehetségeket. Takács Gabriellának szívügye a fiú kézilabda, vezetésével Szombathelyen elindulhatott az a szakág, amelyik immáron közel 60 nebulónak biztosít ismerkedési lehetőséget a labdajátékkal. Nem pusztán csak tanítványai felkarolásai miatt, versenyeredményei folytán is méltán vehette át szakemberünk a Vas Megyei Szövetségtől az Év Utánpótlás Edzője elismerő kitüntetést.

Takács Gabriella régi motoros a sportágban. Ahogy az edzők többsége, jómaga is az aktív kézilabdával kezdte pályafutását, a sárbogárdi tömegsport révén került kapcsolatba a látványban bővelkedő labdajátékkal. Középiskolás éveit Budapesten töltötte, a főváros akkor rendkívül sikeres kézilabda-levegőjét a Ferencváros serdülő, ifjúsági csapatában szippantotta magába. Egyetemi évei már a Vas megyeszékhelyre kalauzolták Gabit, ahol a főiskolai képzés keretében szerezte diplomáját,  aktívan játszva az akkor NB 1/B-ben vitézkedő gárdával. A felsőoktatási képzésben abszolvált C-licenc megszerzését követően folyamatosan képezte magát a tanítás mellett, aerobic szakoktatói,  személyi edzői , majd pedig spinning tréneri képesítést is szerzett.  Később a funkcionális edzések lett a szakterülete, melyek során a Fit-boksz és a Hot Iron berkeibe is beásta magát, mindkét mozgásformából képesítést jelzi szorgalmát.Takács Gabriella növendékei között a Zimányi Kupán. A kiváló szakember 2017-ben sok örömet szerzett egyesületének, sportolóinak

A testnevelés-földrajz szakos tanárnő kiváló pedagógia érzékkel rendelkezik, ez utóbbi elengedhetetlen kelléke a gyermekek nevelésének, a sporttal kapcsolatba került palánták lélektanának ismeretéhez. 2010 óta foglalkozik aktívan edzősködéssel, ez időtájt több száz fiatal növendék fordult meg a kezei között.  A gyermekáldás örömei miatt ugyan két ízben is megszakadt a sportággal való közvetlen kapcsolata, ám a visszatérése után hasonló lendülettel és dinamizmussal vetette bele magát a munkába. Gabriella elmondása szerint, a legfontosabb, hogy a gyerekek szeressék meg a sportágat, kísérje el őket a mindennapjaikon, legyen a jövőben is életük szerves része. Az utánpótlásedzők értékelése szempontjából kiemelt tényező, hogy a későbbiek folyamán hány tanítványuk kerül a felnőtt csapat kötelékeibe, illetve adott esetben kik lehetnek majd  ott a legmagasabb osztályokban sportolóként. Ám már önmagában az is fontos, ha mindenki kicsivel jobb lesz, több lesz a kézilabda által, és vidám, teljes értékű életet élhet. A gyerekeknek fiatal korban meg kell érezniük azt a mélységet és magasságot, ahova a sportág repíti őket, mert idővel a civil életben is rátermettebbek, problémamegoldóbbak lesznek. Takács Gabriella U8-as valamint U 12-es gárdái az úttörőnek számító Éles-növendékekkel és a Győrrel is felvették tavaly a ritmust, több ízben sok örömet okozva a megyében a sportág kedvelőinek.  A 2017-es évre a koronát pedig a Mikulás Kupán aratott sikerükkel tették fel.  Egyesületünk büszke szakedzőnkre, és a jövőben is kitartást, sok sikert kíván a tevékeny, gyümölcsöző munkához!

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 15
2. Futsal Veszprém 13
3. Nyírbátori SC 10
4. SG Kecskeméti Futsal 9
5. MVFC Berettyóújfalu 7
6. Újpest FC-220VOLT 7
7. Maglódi TC 7
8. DEAC 6
9. A Studio Nyíregyháza 5
10. Aramis SE 4
11. PTE-PEAC 1
12. Magyar Futsal Akadémia 0
Go to top