Rengeteg érdeklődő, sikeres bemutatkozás!

A Sportoló Nemzet Program keretében csatlakoztunk az Európai Sporthéthez, a Haladás VSE valamennyi szakosztálya kínált programokat a mozogni vágyóknak.

Bővebben...:

Kedves sportolni vágyó fiatal és örök fiatal!

A Sportoló Nemzet Program keretében nagy örömmel csatlakozunk az Európai Sporthéthez, amelynek köszönhetően most Veled is van alkalmunk megszerettetni sportágaink valamelyikét, vagy akár többet is! 14 szakágunk 1000 sportolója szerint a Haladás VSE-ben a sport élmény! Gyere, és győződj meg róla Te is! 

Az alábbiakban találod az Európai Sporthét (szeptember 23-30.) alkalmából összeállított programot, amelyben minden szakágunk Téged szólít meg! Neked csak annyi a dolgod, hogy tedd szabaddá magad egy kis szabadidősportra! Az alábbi programokon való részvétel ingyenes!

 

FUTSAL

A futsal segít a labdavezetés, passzolás és lövési technikák fejlesztésében. A játék dinamikus és intenzív, így segíti a gyermekek fizikai állóképességének fejlődését. A kisebb pálya és a gyors tempó miatt elősegíti a gyors döntéshozatalt és a reakciók kifejlesztését. A futsal csapatsport, amely erősíti a csapatmunka és a kommunikációs készségeket. Ezek az előnyök segíthetnek a gyermekek fizikai és szellemi fejlődésében, miközben élvezik a játékot és tanulnak együttműködni másokkal a csapatban.

Az Európai Sporthét keretében most lehetőséged van kipróbálni a sportágat, valamint megtekintheted bajnoki és kupacímvédő élvonalbeli csapatunk edzését is!

Szakágunk az alábbi programokkal vár szeptember 27-én, szerdán a Haladás Sportkomplexumban:

 • 9.30 - 11 óra között NB I.-es csapat nyílt edzés
 • 15-19 óráig utánpótlás-korosztályaink edzése, melynek alkalmával ki is próbálhatják a játékot 11 éves kortól 19 éves korig az érdeklődők.

Pálmay Tamás
telefon: 06 20 280 3773
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

LABDARÚGÁS

A futball fejleszti a szociális készségeket, felébreszti a csapatszellemet, sikerélményeket adhat, javítja a koordinációt, a koncentrációt és – különösen gyermekkorban – segíthet a személyiség kibontakozásában. Alkalmazkodásra, pontosságra és megfelelő időbeosztásra taníthatja akár a felnőtteket is.

Szakosztályunk vár Téged 5-99 éves korig a Haladás Sportkomplexum

Szakképzett edzőink segítségével most Te is igazolt Haladás-játékos lehetsz!

Az alábbi programokkal várunk szeptember 27-én, szerdán 16 órától 18.30-ig:

 • teqball
 • kispályás bajnokság
 • tizenegyesrúgó verseny
 • nagypályás futball
 • lábtenisz bajnokság

Somfalvi Csaba
telefon: 06 20 280 4664
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

SÚLYEMELÉS és FUNKCIONÁLIS FITNESZ

1920 óta minden megrendezett olimpia műsorában szerepelt a férfi súlyemelés. 2000-től a női súlyemelés is önálló olimpiai sportág, ebben az évben Sydneyben rendezték a nyári olimpiai játékokat. Szakosztályvezetőnk, Márkus Erzsébet 69 kilogrammos súlycsoportjában ezüstérmet szerzett ezen az ötkarikás játékon, ezen kívül világbajnok és hétszeres Európa-bajnok.

A súlyemelés versenysport, mely csak szakképzett edző segítségével végezhető biztonságosan! Egyesületünkben most Te is megismerheted a sportág rejtelmeit, betekintést nyerhetsz a súlyemelés világába!

Szakosztályunk vár Téged 8-18 éves korig a Haladás Sportkomplexum Tóth Géza-súlyemelőtermében szeptember 25-29. között, 14 órától 17.30-ig.

Láttál már olimpiai érmet élőben? Most erre is lehetőséged van, hiszen szeptember 26-án, 16 óra 30 perckor Márkus Erzsébet elhozza Neked, ráadásul megosztja Veled olimpiai élményeit és sportpályafutásának történetét.

Ha pedig elmúltál 18 éves, akkor is van számodra izgalmas edzésformánk! Funkcionális fitnesz szakágunk kiváló körülményekkel és szakképzett edzők segítségével hozza ki belőled a maximumot!

A funkcionális fitnesz egy edzésmódszer, amely az olyan mozgásokra és tevékenységekre összpontosít, amelyek a mindennapi életben előfordulnak, és javítják a test funkcionális teljesítményét és erőnlétét. A célja, hogy a testet felkészítse és megerősítse a hétköznapi tevékenységek végzésére, például emelésre, hajolásra, futásra és más mozgásformákra.

A funkcionális fitnesz órákon koordináció, izomerő, állóképesség és gyorsaság fejlesztés zajlik. Minden korcsoportnak ajánljuk, akár szabadidő, akár versenyzési jelleggel.

Szakágunk vár Téged 8-18 éves korig a Haladás Sportkomplexum Tóth Géza-súlyemelőtermében szeptember 25-29. között, 18 órától 19.30-ig.

A 7-15 éves korosztály számára pedig a Cross Kids edzésünk nyújt szabadidős, később akár versenysport lehetőséget is!

Szakágunk a Haladás Sportkomplexum Tóth Géza-súlyemelőtermében várja a fiatalokat Cross Kids edzésre szeptember 25-én, hétfőn és 27-én, szerdán 17-18 óra között.

Márkus Erzsébet
telefon: 06 70 337 6913
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

ATLÉTIKA

Az atlétika összefoglaló elnevezés, amely magában foglalja a futó, gyalogló, ugró és dobó vagy lökő sportágakat. Az atlétika fejleszti a gyermekek fizikai egészségét és állóképességét, erősítve az izmokat, javítva a szív- és érrendszeri egészséget, segít fejleszteni a motoros készségeket. Elősegíti az önbizalom és kitartás kialakulását, mivel a gyermekek személyes teljesítményüket javítják. Csapatban vagy egyéni versenyeken való részvétel révén fejleszti a szociális készségeket és az együttműködést. Segít a gyermekeknek felfedezni a sport iránti szeretetüket, és lehetőséget nyújt a versenyszellem kibontakozására.

A futás javítja a kardiovaszkuláris egészséget, erősíti az izmokat és segít a testsúlykontrollban is, kiváló stresszoldó, valamint segít a relaxációban és a mentális egészség javításában. Futás közben a szabadság érzését élheted át, és a természetben vagy városi környezetben is felfedezheted az új helyeket.

Fuss velünk 2023 métert az Európai Sporthét alkalmából! 

Szakosztályunk vár Téged a Sugár úti Sportcentrum Atlétika Centrumban szeptember 27-én 18 órakor.

Kamarás Ákos
telefon: 06 70 292 2501
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

BIRKÓZÁS

A birkózás egy ősi sport, amelynek története több ezer évre nyúlik vissza. A birkózás az egyik legrégebben dokumentált sportág, és számos kultúrában és civilizációban gyakorolták és fejlesztették ki.

A birkózás eredetileg olyan küzdelem volt, amelyet két szembenálló fél között vívtak a testi erő és az ügyesség kipróbálására. Részben a testi erő, részben pedig a technikai tudás döntötte el a győztest. A birkózást az ókori Görögországban és Rómában is népszerűen gyakorolták, és olimpiai sportágként is bemutatták a korai olimpiai játékokon. 2004-ig csak a férfi szakág szerepelt az olimpia műsorán, Athén óta azonban már női küzdelmeket is rendeznek az ötkarikás játékokon. Az olimpiákat tekintve a 3. legeredményesebb hazai sportágnak számít a birkózás. Az olimpiai érmek számát azonban túlszárnyalják a világ-és Európa-bajnokságokon elért dobogós helyezések.

Ma a birkózás olimpiai sportág, és szerte a világon népszerű az amatőr- és szabadidős sportolók körében. A birkózás hagyományokkal és technikai fejlődéssel is gazdagított sportág, amelyet sokan szenvedéllyel űznek.

A birkózás előnyei:

 • fejleszti az erőt, állóképességet és hajlékonyságot
 • tanítja a testkontrollt, egyensúlyt és taktikai gondolkodást
 • segít az önbizalom növelésében és a célkitűzések elérésében
 • fejleszti a fegyelmet és a kitartást az edzések és versenyek során
 • segít a konfliktusok kezelésében és az önfegyelmezésben

Szakágunk vár Téged a Haladás Sportkomplexumban szeptember 27-én, szerdán 16 órától 18 óráig.

Veréb István
telefon: 06 20 268 3901 
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

BREAKDANCE

A breakdance Magyarországon a 1980-as évek végén és a 1990-es évek elején terjedt el. A hip-hop kultúra részeként a breakdance ismeretlen keletű, de hamar népszerűvé vált a fiatalok körében. A magyar breakdance közösség számos tehetséges táncost nevelt ki, akik hazai és nemzetközi versenyeken is sikeresek voltak. A 2024-es párizsi olimpiai játékokon először szerepel a breakdance sportág a programban. 

Egyesületünk együttműködő partnere, a Body Beat Crew Breaking most Téged is vár szeptember 28-án, csütörtökön 17-20 óráig a Haladás Sportkomplexumban!

Kőhalmi András
telefon: 06 20 928 8881 
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

ÍJÁSZAT

Az íjászat egy ősi sport, amelynek rengeteg előnye van. Kiváló választás lehet mind a fiatalok, mind a felnőttek számára.

Íjászat előnyei:

 • koncentráció és figyelemfejlesztés
 • testi erő és ügyesség fejlesztése
 • stresszkezelés
 • kapcsolatok és csapatmunka
 • természetközeli tevékenység
 • hagyomány és kultúra
 • biztonság és felelősségvállalás
 • célkitűzések és versenyszellem
 • szórakoztató és élvezetes

Az íjászat tehát nemcsak testi és mentális előnyöket nyújt, hanem számos életkornak és érdeklődési körnek is megfelelő lehet. 

Szakosztályunk vár Téged a Haladás Sportkomplexumban, ahol szakszerű oktatás mellett profi felszerelésekkel próbálhatod ki az íjászatot szeptember 27-én és 29-én 18 órától 19.30-ig.

Takács Gergő
telefon: 06 30 6300 237
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

JUDO

A judo egy testnevelési rendszer. Japánban, ahol az átlagéletkor világelső az óvodától az egyetemig erre épül az iskolai testmozgás. Érdemes ezt az adatot figyelemmel kísérni, azt, hogy miképpen érték ezt el a sport segítségével is. A gyermekkor meghatározó az ember életének alakulásában. A judo keretében a kicsik megtanulják a fegyelmezett együttdolgozás élményét, miközben aktívan gyakorolnak az egészségükre jótékony hatású testmozgást. Akik ebben a formában készülnek az iskolai életre, előbbre tartanak társaiknál, hiszen a judo segít a képi gondolkodásban, vizuálisabbak lesznek a gyermekek. A mindennapos tevékenykedéseik során a jobb agyfélteke működését egyensúlyba hozzák a ballal. A legfontosabb talán, ami egész további életükre kihat – ezért érdemes korán elkezdeni –, az eséstanulás. Összegezve a judo az 5 évesektől a 70 évesekig ajánlható minden korosztálynak, nemre való tekintet nélkül.

Szakosztályunk vár Téged a Haladás Sportkomplexumban!

 • Próbáld ki, nézd meg testközelből a judót szeptember 26-án, kedden és 28-án, csütörtökön 17 és 18 óra között.
 • Valamint nyílt edzésen tekintheted meg a szakosztályban folyó munkát 09.27-én és 09.29-én 16.30-tól 19 óráig.

Antoni Zoltán
telefon: 06 30 288 9331
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

KÉZILABDA

A kézilabda segít a gyermekeknek fejleszteni a fizikai erőnlétüket, beleértve az erőt, az állóképességet és a gyorsaságot. A játék fejleszti a kéz-szem koordinációt, mivel a játékosoknak pontosan kell passzolniuk és célba dobniuk a labdát. A kézilabda csapatsportként, erősíti a csapatmunkában való és kommunikációs készségeket. A játék stratégiai megközelítést igényel, így segít a gyerekeknek a taktikai gondolkodás kifejlesztésében. A sikeres játék és a fejlődés révén növeli az önbizalmat és a pozitív önértékelést. A kézilabda tehát olyan sport, amely számos fizikai, mentális és szociális előnyt nyújt a gyermekeknek, miközben élvezik a játékot és fejlesztik a különböző készségeiket.

Szakosztályunk vár Téged a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Oladi Technikumban szeptember 26-án, kedden 16.45-től 18 óráig.

Kertész Helga
telefon: 06 30 691 9113
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

ÖKÖLVÍVÁS

Az ökölvívás vagy boksz a legrégebbi olimpiai küzdősportok egyike. A boksz olyan küzdősport, melyet arra használtak már az ókorban is, hogy az embereket teljesítményre neveljék az ütés művészete által, valamint az általános fizikai kondíciót is javítsák ezáltal.

Az ökölvívás a mai kor emberének is számos előnnyel jár, akár szabadidősport keretei között is! Jót tesz a szívnek, csökkentheti a testzsírt, erősíti a testet, javítja az egyensúlyt és kiváló stresszoldó.

Szakosztályunk vár Téged a Haladás Sportkomplexum Kajdi János-ökölvívótermében szeptember 25. és 29. között minden nap 18 órától 19.30-ig. 

Próbáld ki profi körülmények között, igazi ökölvívó ringben a boksz élményét.

Szalai Sándor
telefon: 06 30 993 2148 
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

RÖPLABDA

A röplabda, mint csapatsport fejleszti a kommunikációs képességeket. A játék nagy igénybevételt jelent a kardiovaszkuláris állóképességre és az erőre, így segít a testi egészség fenntartásában. A gyors reakciók és a pontos ütések fejlesztik a reflexeket és a motoros koordinációt. A röplabda élvezetes sport, amely szórakoztat és szociális lehetőséget nyújt. Ezek az előnyei hozzájárulnak a testi és mentális egészséghez, valamint a szórakoztató és társaságteremtő sportélményhez.

Szakosztályunk vár Téged a Haladás Sportkomplexumban szeptember 25-én, hétfőn 19.30-tól 20.30-ig!

dr. Mucsi Péter
telefon: 06 30 644 3105 
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

SAKK

A sakk egy komplex stratégiai játék, amely fejleszti az agy képességeit, mivel számos elméleti és taktikai kihívást kínál. Segíti a koncentrációt és a hosszú távú tervezést, mivel a játékosnak előre kell gondolkodnia és a lépéseket megfelelően terveznie kell. A sakk segít fejleszteni a döntéshozatali képességeket és a kreatív problémamegoldást, segít fejleszteni a memóriát és az új dolgok tanulását. A sakk lehetőséget nyújt a közösségi kapcsolatok kialakítására és a barátságok számára, valamint nemcsak szórakoztató, hanem tanulságos és fejlesztő játék.

Szakosztályunk vár Téged a Haladás Sportkomplexumban szeptember 25-én, hétfőn és 27-én, szerdán 16.30-tól 18 óráig! 

Ha most velünk tartasz, Pergel László FIDE sakkmesterrel szakosztályvezetőnkkel is lehetőséged van szimultán partik keretében játszani!

Pergel László
telefon: 06 70 775 4901
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

TÁJFUTÁS

A tájfutásban a tájékozódás a lényeg és természetesen a futás! A tájfutás egy játék, kaland, amihez nem kellenek bonyolult eszközök, csak egy térkép és egy tájoló, amelyek segítségével a kikapcsolódás különleges formáját adja a XXI. század emberének: sport közben visszavezeti a természetbe, az egészséges környezetbe, miközben fejleszti a problémamegoldó és döntési képességét.

Szakosztályunk vár Téged a Sportligetben szeptember 26-án, kedden 16-18 óráig.

Megismerkedhetsz a tájékozódási futás élményével, akár aktívan sportolsz, akár csak a terveid között szerepel, és elmúltál már 6 éves, de nem vagy még 100.

Dr. Kiss-Geosits Beatrix
telefon: 06 70 222 0322 
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

TENISZ

A tenisz nagyszerű sport a fizikai erőnlét és az állóképesség fejlesztésére, fokozza a kéz-szem koordinációt, mivel a játékosnak gyorsan kell reagálnia a labda mozgására. A tenisz lehetőséget ad a stratégiai gondolkodásra és a problémamegoldásra, mivel a játékosnak meg kell találnia az ellenfél gyengeségeit és kihasználni azokat. A tenisz ugyanakkor elősegíti a sportszerűséget és a fair play-et, mivel a játékosoknak be kell tartaniuk a szabályokat és tisztelniük kell az ellenfelet. Összességében kiváló lehetőséget nyújt a gyermekeknek a testi és szellemi fejlődésre, miközben élvezik a sportot és fontos életkészségeket tanulnak.

Szakosztályunk vár Téged a Sportligetben, ahol lehetőséged van az alábbi időpontokban a sportág kipróbálására és ügyességi feladatokon keresztül közelebb kerülni a tenisz világához.

Szeptember 25-én, hétfőn 16-18 óráig várjuk a 12 év felletti fiatalokat (eső esetén 09.27-én, szerdán 16-18 óráig).

Szeptember 26-án, kedden 16-18 óráig várjuk a 12 év alatti gyermekeket (eső esetén 09.28-án, csütörtökön 16-18 óráig).

Szabó Hajnalka
telefon: 06 20 213 9673
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. SG Kecskeméti Futsal 1
Go to top