Kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek a Haladás VSE kézilabda szakosztályának utánpótlás csapatai. A zöld-fehér klub számára a jövőbeli hozzáadott érték magas jelentőséggel bír, ezért az egyesület komoly erőforrásokat mozgósít a fiatalkorúak eredményes versenyeztetése érdekében.  A sporttal barátkozó palánták számára a stabil anyagi háttér, a felkészült szakembergárda, valamint a közösségi élmény egyaránt fontos vonzerőt jelent.  A Haladás évtizedekre visszanyúló tradicionális hírneve pedig tapinthatóan egyre több szülő érdeklődését kelti fel a klub szakmai tevékenysége iránt.

Nem titok, szeptembertől megnövekedett gyermekállomány tréningezik városunk patinás versenyistállójában. Mindennek ékes tanúbizonysága, hogy az elmúlt hetekben az utánpótlás gárdák remek eredményekkel büszkélkedhetnek. A már javában zajló korosztályos bajnokságokban több csapat is kiválóan szerepelt, azonban a felnőtt csapat sem maradt el a fiatalabb sportolóktól.
Kovács László sérülésekkel küzdő tanítványai egy szoros rangadón végül felülkerekedtek a Marcali gárdáján, egy igazi négypontos találkozón.  Az élet-halál harcot vívó Haladás csapatát egyre több szurkoló támogatja, a lányok pedig fergeteges atmoszférában léphetnek pályára minden hazai mérkőzésen.  A hatalmas lélekerőről tanúbizonyságot tevő felnőtt csapat ezúttal a szerencsével sem volt hadilábon, négygólos különbséggel sikerült átlépni riválisán.  A felnőtt lányokra a következő fordulóban egy kozármislenyi túra vár, mely minden bizonnyal látványos találkozó lesz.

Az ifjúsági csapat rohamléptekkel kezdte meg a felzárkózást, Huszár Benjamin tanítványai a korábbi fordulóban szervezett játékkal, végig dominálva a találkozót legyőzte a Csurgó gárdáját.  A héten az erőfeszítéseket kevésbé koronázta siker, a VKL SE Győr gárdája ellen a korábbi recept nem működött, az erősebb kerettel rendelkező vendégek végül diadalmaskodtak.

A serdülő csapat régóta kifejezetten eredményesen szerepel, fordulóról fordulóra remek játékkal megörvendeztetve a zöld-fehér szurkolókat.  A lelkes leányzókból álló gárda a kiélezett mezőnyben a tabella ötödik helyén rostokol, mindössze két pontra lemaradva a listavezető Győr AUDI ETO KC második együttesétől. A hétvégén, remek körülmények között, a Répcelaki Sportcsarnokban szikrázó teljesítménnyel megverték ellenfelüket. Mátés István növendéki kevés kérdőjelet hagytak a végkifejletet illetőleg, 18-8 arányban, tetemes különbséggel aratattak diadalt a VKL SE Győr együttese felett.  Ifjúsági csapatunk jövő héten Marcaliba látogat, egy minden bizonnyal küzdelmes találkozóra.  Az összecsapás tétje a lányok szemszögéből az ideiglenes dobogó megkaparintása.

Nemes küzdelemben, két árva góllal kapott ki U 13 leány csapatunk, amely azért is bravúrnak számít, mert Farkas Veronika játékosai jobbára egy életkorban magasabb, erősebb bajnokságba neveztek.  A Haladás VSE fiatal kézilabdázói végletekig kiélezett találkozón hajszál híján bravúrral végeztek, a rutinosabb Lébény azonban végül megnyerte a találkozót.  Míg sajnos  a győri ETO csapata is jobbnak bizonyult. Az első meccse után csapatunk egy jó hangulatú ebéddel várta a következő megmérettetést. A lányok közül Török Fanni és Kovács Virág ismét kiemelkedő produkciót nyújtott. Külön pikantéria, hogy a Répcelaki Sportarénában szervezett viadal, a versenybíróság tetszését is elnyerte, valamennyi szervező elégedetten nyilatkozott a korrekt lebonyolítást illetően. Ifjú titánjainkra október végén, Mosonmagyaróváron elsőként a listavezető Nemesvámos csapata vár majd.

Megsüvegelendő teljesítményt nyújtott a Falussyné Kertész Helga dirigálta U9-es fiú csapatunk is.  A jövő remélhetőleg nagy kézilabdázói Bükön mindhárom találkozón jobbnak bizonyultak ellenfelüknél.  A Haladás VSE kezdeményezése a fiú utánpótlásban egyedülálló, és hiánypótló, a srácok pedig igazán élvezik a kézilabdát, valamint a sportolási lehetőséget is.  A kis zöld-fehér „tappancsok” jelenthetik városunk leendő fiú szakágának jövőjét, ám már most méltán büszkék lehetnek teljesítményükre.

Eredmények:

Felnőtt: Szombathelyi Haladás - Marcali VSZSE 34:30

Ifjúsági: Szombathelyi Haladás - VKLSE Győr 19:37

Serdülő: Szombathelyi Haladás - VKLSE Győr 22:15

U13 Lány:

Győri Audi ETO KC II - Szombathelyi Haladás 23:14

Szombathelyi Haladás - Lébény SE 17:19

U9 Fiú:

Büki TK Lövő - Szombathelyi Haladás 10:12

Büki TK Csepreg - Szombathelyi Haladás 3:19

Büki TK Bő - Szombathelyi Haladás 0:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top