A NEKA feletti diadalával újrapozícionálta lehetőségeit a Szombathelyi Haladás együttese. A szezon eddigi legnagyobb meglepetésének számító győzelem azonban nem szabad, hogy elaltassa a csapatot.  A Mohács egy igazán szorgos együttes, hazai környezetben pedig bárkit képesek kizökkenteni. A Haladás számára kulcsfontosságú találkozók jönnek, ahol valamennyi sportolónak jócskán távol kell kerülnie a komfortzónájától a siker érdekében.  A tabella középmezőnyében lévő öldöklésből az kerülhet ki majd jobban, aki képes lesz a ki-ki mérkőzéseken végig koncentrálni.  A vendégek mellett a dél-magyarországiak is győzelemre készülnek, így az adrenalin-függők számára alighanem elő osztályú összecsapás lehet a hétvégi. Szokásos rovatunkban a formáját elkapó Márkus Dalma hálóőrt, és a mindig felszabadult, ám a pályán annál keményebb Kiss Nórát faggattuk.

Közvetlen rivális otthonába látogatunk, a bajnokság helyezései szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen. Mit vártok a Mohács elleni találkozótól?

Márkus Dalma:  Akárhogy is nézzük a hétvégi meccs egy igazi  négypontos találkozó lesz. Mivel a Mohács pont előttünk helyezkedik el a tabellán, nagyon fontos lenne a győzelem. Természetesen ezzel ők is így vannak, biztosan minden erejüket mozgósítanak majd a siker érdekében. Szeretnénk közelebb kerülni hozzájuk, de nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy kiváló együttes vár ránk.  Idegenben minden mérkőzés nehezebb, egy nagyon szoros és kemény csatára készülünk.

Kiss Nóra: Úgy gondolom, hogy hasonló nehézségű mérkőzésre számíthatunk ismét. Ebben a bajnokságban amúgy sem mehetünk senki ellen biztosra. Tiszteljük az ellenfelünket, mert a Mohács jó erőkből álló, szervezett csapat. Sportolóként persze mindig a győzelemre törekszünk. Véleményem szerint apró nüanszok fognak dönteni a meccs végkimeneteléről. Nagyon remélem, hogy újra egy igazi csapategységet fogunk alkotni, ami a mérkőzésen meghozhatja a gyümölcsét. Kellő koncentrációval es küzdéssel pontot, pontokat hozhatunk el Mohácsról!

A NEKA elleni győzelem a szezon eddig talán legnagyobb meglepetése. Mennyire adhat lendületet egy sportolónak a hasonló siker, és mennyire nehéz leszállni a földre ezután?

Márkus Dalma: A NEKA elleni bravúrunk után nem szabad elszállnunk, ugyanúgy keményen edzünk tovább,  sőt talán minden eddiginél keményebben kell készülnünk ,hogy ezt a hétvégi állapotunkat fent tudjuk tartani. Ebből a meccsből csak azt kell leszűrnünk, hogy a legjobb csapatok ellen is van esélyünk, ha együtt küzdünk és harcolunk. Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen minden összecsapás egy új fejezet.  Szorgalommal és becsülettel készülünk, ahogy eddig is tettük.

Kiss Nóra: Szerintem a többiek nevében is beszélhetek, hogy egyáltalán nem szálltunk el, nem jellemző ez a csapatra. Véleményem szerint mindenki reálisan látja a dolgokat. Lendületet feltétlenül adott,  és kell is, hogy adjon hiszen ezzel bebizonyítottuk,hogy senki nem írhat le bennünket a pályán. A NEKA ellen bebizonyítottuk, hogy mi is tudunk meglepetést okozni. Persze ehhez a bravúrhoz hozzájárultak a szurkolóink is, akik mindig mellettünk állnak, és ezúton itt szeretnék köszönetet mondani nekik.

 

Ebben az osztályban- és akár máshol- is mekkora szerepet játszik egy találkozón a csapategység, hogy nyilvánul meg pályán az, hogy ha a játékosok civilben is jó csapatot alkotnak?

Márkus Dalma: Nagyon fontos a közösség egysége, hiszen nem csak egy-egy emberből áll egy csapat, hanem hétből, de külső szereplőként a csapathoz számíthatjuk a szurkolóinkat is, ergo akkor nyolc emberről beszélünk úgymond.  Fontos a drukkerek támogatása, kritikus pillanatokban mankót jelent a mérkőzésen. Egy jól működő közösségben ugyanúgy ki kell egymás hibáit javítanunk, és meg kell halnunk egymásért a pályán. Így tudunk csak előbbre jutni. Nem elég, ha van egy-egy nagyszerű egyéni játékosunk, ha nem tudunk csapatként működni. Hiszen ismerjük az időtálló mondást, hogy “egy fecske nem csinál nyarat”.

Kiss Nóra: Szerintem a csapategység nem csak ebben az osztályban, hanem mar egészen kiskorban is nagyon fontos. Az, hogy egy csapat nem csak a pályán alkot egységet, hanem a magánéletben is, kétségtelenül nagy szerepet játszik a jó teljesítmény elérésében. Azt gondolom, hogy ez a mi csapatunkra abszolút jellemző.  Beszédes, hogy edzőnk, vezetőink, stábtagok és mi magunk is gondoskodunk arról, hogy ne csak az edzéseken és a mérkőzéseken legyünk együtt, hanem a magánéletben is sok programon veszünk részt együtt. Nem véletlen,  hogy ez a hétvégi mérkőzésen maximálisan ki is jött a pályán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top