A 2020-as év nehézségeinek ellenére határozottan jó esztendőt zárhatnak ifjú judokáink, akik szinte valamennyi versenyükön dobogós helyezéseket gyűjtöttek be. Kiss Zétény pedig a Diák C Országos Bajnokságon veretlenül végzett az első helyen kategóriájában.  

A 2020-as év teljesen szokványosan kezdődött cselgáncs szakosztályunk számára: a gyerekek a téli alapozást követően készültek a versenyidőszakra. Február elején pedig az előzetes forgatókönyvnek megfelelően elkezdődött az erőpróbák sora. 

- Idén először egy nemzetközi viadalon szerepeltek judosaink a szlovéniai Lendván, ahonnan valamennyi sportolónk éremmel a nyakában térhetett haza: U12-ben Kiss Zétény első helyezést ért el, U14-ben Gadó Dominik és Laczkó Lél zárt egyaránt másodikként, míg U16-ban Pesti Péter lett harmadik. A következő verseny Nemesvámoson volt, szintén még februárban. Itt az egészen kis judosok is lehetőséget kaptak a bizonyításra és a hét indulónkból szinte mindenki felállhatott a dobogóra. Kiss Zétény, Tóth Dávid, valamint Varga Máté aranyat, Gadó Dominik két kategóriában is ezüstöt, Kiss Benedek és Pesti Péter pedig bronzot nyert. Ezt követően még elutaztunk Szolnokra, a serdülő diákolimpiára, ahol Laczkó Lél és Gadó Dominik lépett tatamira. Aztán jött a hidegzuhany: március 11-től gyakorlatilag leállt a sportélet, és ezért természetesen nekünk is kényszerpihenőt kellet tartanunk – kezdte a tavaszi időszak összefoglalásával Antoni Zoltán. Szakosztályvezetőnk szomorúan tette hozzá, hogy többek között a márciusra tervezett Diák C Ifjúsági Diákolimpia is elmaradt, melynek a Haladás VSE lett volna a rendezője.

- Ebben a nem éppen egyszerű helyzetben próbáltam kapcsolatban maradni a tanítványokkal, feladatokat adni korosztályokra lebontva. Emellett online órákat is tartottunk. Amikor jött az enyhítés, elkezdtünk szabadtéri foglalkozásokat tartani. Június utolsó hetében pedig ismét birtokba vehettük a termünket. Jött a szokásosnak mondható nyári program, azaz felkészülés az övvizsgára, valamint a hazai környezetben megtartott napközis rendszerű tábor. Idén a tervezett táborozás elmaradt. Sajnos a nyár végén ismét kezdték lemondani a versenyeket. Ennek ellenére is gyarapodott a létszámunk 10-15 fővel, és így több csoportra kellett bontani az edzéseket – érkezett el az évértékeléssel októberhez Antoni Zoltán, akinek elmondása szerint ebben a hónapban a szövetség rendkívül szigorú szabályok mellett megtartotta azokat a versenyeket, melyekről a korosztályos országos bajnokságokra lehetett bekerülni.

- Szerencsére ezeken a viadalokon is jól szerepeltek judokáink, a kvalifikációt jelentő első ötben végeztek: Kiss Zétény és Dercsár-Kovács Mátyás első, Gadó Dominik, Kemény Dávid és Laczkó Lél harmadik, míg Kemény Dávid ötödik lett, de Gadó Dominiknak volt egy második helyezése is. Ezután a versenyzőknek sorban jöttek a magyar bajnokságok. Először a Serdülő B OB-t rendezték meg Győrben, ahol Gadó Dominik 36 kg-ban a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Laczkó Lél itt hetedikként zárt. A következő verseny a Diák A, B Országos Bajnokság volt Egerben, ahonnan Gadó Dominiknak és Dercsár-Kovács Mátyásnak köszönhetően két ötödik helyezéssel térhettünk haza. Aztán ismét jött egy szigorítás és Diák C OB-t át kellett helyezni Győrbe, pedig az eredeti helyszín a Haladás Sportkomplexum lett volna. Idén sajnos másodszor jártunk így. Minden nehézség ellenére a november 15-én Győrben megrendezett viadalon Kiss Zétény nem talált legyőzőre, négy győzelemmel aranyérmes lett a 36 kilogrammos súlycsoportban – zárta az évértékelést Antoni Zoltán. Szakosztályvezetőnk egy picit előre is tekintett. 

 

- Elkezdtük ugyan az alapozást, de csak 10 év feletti versenyzőkkel gyakorolhatunk, így a létszám a harmadára esett vissza. Összeségében a versenyzőink 2020-ban a maximumot hozták ki magukból, és már a következő évre koncentrálunk. Remélhetőleg mielőbb teljes létszámmal folytatódhatnak az edzések. Szerencsére a márciusi leállásnál a termet sikerült fejleszteni, így a gyerekeknek könnyebb az esés a rugós szőnyegfelület miatt. A terveink között szerepel a „nemesfém-gyűjteményünk” szaporítása és ha a helyzet újra engedi, a létszám növelése is – mondta búcsúzóul cselgáncs szakosztályunk vezetője. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top