Két érmet hoztak haza ifjú sportolóink a Balatonföldváron rendezett strandtenisz országos bajnokságról.

Kifejezetten népes mezőny jött össze a magyar tenger partján megtartott viadalra, melyen öt játékossal képviseltette magát a Haladás VSE.

Az U13-as korosztályban Andrási Dóra a fővárosi Bor-Fejérváry Péterrel alkotott párost és egészen a döntőig meneteltek, ahol végül ezüstérmet nyertek.

Az idősebbeknél, azaz az U18-as korcsoportban két duót indított egyesületünk. Közülük Baldauf Panka és Rózsavölgyi Mátyás szerepelt jobban: ők a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A Pfister Bálint, valamint Varga Zsombor összeállítású tandem is minden dicséretet megérdemel, mivel ők a nagyon előkelő negyedik helyen zártak. A két szombathelyi páros egyebként találkozott egymással az első fordulóban. Azt a derbit a jóval tapasztaltabb Baldaufék 0:3-ról fordítva 6:4-re nyerték meg.

- Ez a strandtenisz lényegében egy remek kirándulás teniszezőinknek. A későbbiekben akár ebbe az irányba is orientálódhatnak. Ez a műfaj sokkal élménydúsabb, fesztelenebb, ráadásul a környezet is vonzó lehet a fiatalok számára (is). Amúgy pedig nagyon örülök a két éremnek és a mutatott játéknak. Szinte csak az egyértelműen a strandteniszre fókuszáló párosoktól kaptak ki a játékosaink  – összegezte tapasztalatait Szabó Hajnalka szakosztályvezető

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Újpest FC-220VOLT 1
6. Haladás VSE 1
7. DEAC 1
8. SG Kecskeméti Futsal 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top