Két érmet hoztak haza ifjú sportolóink a Balatonföldváron rendezett strandtenisz országos bajnokságról.

Kifejezetten népes mezőny jött össze a magyar tenger partján megtartott viadalra, melyen öt játékossal képviseltette magát a Haladás VSE.

Az U13-as korosztályban Andrási Dóra a fővárosi Bor-Fejérváry Péterrel alkotott párost és egészen a döntőig meneteltek, ahol végül ezüstérmet nyertek.

Az idősebbeknél, azaz az U18-as korcsoportban két duót indított egyesületünk. Közülük Baldauf Panka és Rózsavölgyi Mátyás szerepelt jobban: ők a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A Pfister Bálint, valamint Varga Zsombor összeállítású tandem is minden dicséretet megérdemel, mivel ők a nagyon előkelő negyedik helyen zártak. A két szombathelyi páros egyebként találkozott egymással az első fordulóban. Azt a derbit a jóval tapasztaltabb Baldaufék 0:3-ról fordítva 6:4-re nyerték meg.

- Ez a strandtenisz lényegében egy remek kirándulás teniszezőinknek. A későbbiekben akár ebbe az irányba is orientálódhatnak. Ez a műfaj sokkal élménydúsabb, fesztelenebb, ráadásul a környezet is vonzó lehet a fiatalok számára (is). Amúgy pedig nagyon örülök a két éremnek és a mutatott játéknak. Szinte csak az egyértelműen a strandteniszre fókuszáló párosoktól kaptak ki a játékosaink  – összegezte tapasztalatait Szabó Hajnalka szakosztályvezető

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top