NB I.-es futsalcsapatunk gólgazdag mérkőzésen diadalmaskodott 7-4-re fővárosi ellenfelével szemben. Ezúttal Luiggi Longo duplázott, mellette Dróth Zoltán, Hajmási Milán, Sipos Gergő és Vatamaniuc-Bartha Dávid is betalált. Szalmás Zoltán pedig éppen volt gárdája ellen szerezte meg első találatát Haladás-mezben, ezzel már minden mezőnyjátékosunk sikeres tudott lenni az idényben.

Két idegenben megnyert rangadót követően csütörtök este ismét a Haladás Sportcsarnokban lépett pályára bajnoki címvédő csapatunka hazai pontvadászat 9. fordulójában. Újonc ellenfelünk két győzelemmel és öt vereséggel érkezett a találkozóra. A bemelegítés során a mieink rózsaszín pólót viseltek, illetve a TFSE-BeStrong is karszalaggal csatlakozott a „Rózsaszín október” - küzdelem a mellrák elleni kampányhoz, ezzel is támogatva az akció célját, miszerint a rendszeres önvizsgálat és szűrővizsgálat életet menthet! 

Esélyeshez méltóan kezdtük a találkozót, Sipos Gergő került rögtön helyzetbe, majd Rezala is veszélyes lövéssel jelentkezett. Az már az párharc elején kirajzolódni látszott, hogy miként fog alakulni a játék képe: a vendégek stabil védekezésből gyors átmenetekkel operáltak. Masszív védekezésükön meg is találtuk a rést, Hajmási Milán talált be, a játékvezető azonban kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. A budapesti kapusnak bőven akadt dolga, csak úgy záporoztak a lövések hálójára, de Alasztics Marcellnek is sokszor résen kellett lennie, ugyanis a villámgyors vendégkontrák rendre veszélyt hordoztak magukban. Lüktetett a mérkőzés, jó tempót diktáltak a csapatok, majd jött egy kiváló Dróth Zoltán akció, de sarokkal kapura tett labdáját fogta Haála. A 13. percben aztán már gólnak örülhetett a hazai publikum: Hajmási Milán szinte lemásolta csapatkapitányunk mozdulatát, és zseniális találattal szerezte meg a vezetést (1-0). Ellenfelünk a folytatásban is bátor, offenzív játékot vállalt fel, sokszor kemény párharcokkal fűszerezve, a 18. percben pedig egy hosszú indítást követően egyenlíteni is tudtak (1-1). A mieink előnnyel akartak pihenőre vonulni, ezért meg is tettek mindent: az utolsó minutumban Luiggi Longo elemi erővel lőtt bombája landolt a bal felső sarokban, így egygólos vezetéssel mentünk a szünetre (2-1).

A második játékrészt mi kezdtük magasabb hőfokon, próbáltuk egy harmadik góllal megtörni ellenfelünket, nagy erőket mozgósítottunk ennek érdekében. A 25. percben brazil légiósunk, Luiggi Longo cselezte be magát középre, és hajszálpontos lövésével ellenfelünk hálóőrének lába között talált utat labdája (3-1). Ezzel már érezhetően meg tudtuk zavarni az újoncot, egy minutum sem telt el, amikor Sipos Gergő volt tökéletes helyzetben és ezt gólra is tovább növelve ezzel a különbséget (4-1). A fővárosiak továbbra is felvállalták a nyílt sisakos játékot, a rövidzárlat ellenére is rendületlenül mentek előre. Azonban a mi fiataljaink is szerették volna meghálálni a kapott játékidőt, a 31. percben Vatamaniuc-Bartha Dávid hatalmas elánnal támadta le ellenfelünk kapusát, a játékszer pedig a hálóban kötött ki (5-1).

Majd a következő minutumban ifjú tehetségeink sorából - az éppen a TFSE-től érkezett - Szalmás Zoltán is beköszönt, 6-1-re módosítva ezzel az állást. Korosztályos válogatott játékosunk találata egyben azt is jelentette, hogy a keret minden mezőnyjátékosa szerzett már gólt az idényben, ami remek lenyomata a csapatmunkánknak. A folytatásban aztán vészkapusra váltott a vendégalakulat, ezt pedig viszonylag gyorsan ki is tudták használni és szépítettek (6-2). Aztán csak hogy helyreálljon a világ rendje, Dróth Zoltán még ugyanebben a percben Dávid Richárd sarokrúgásából parádés találattal iratkozott fel a gólszerzők közé (7-2). A fővárosiak folytatták az öt a négy elleni támadásokat, ezekből pedig kétszer is eredményesek tudtak még lenni: előbb Sóvári Benedek vette be a hazai kaput (7-3), majd Robert Pereira lövése vánszorgott a hálóba nem sokkal a lefújás előtt (7-4). A mérkőzés végét jelző sípszóig már nem változott az eredmény, és megszereztük zsinórban nyolcadik győzelmünket.

Csapatunk jövő héten már újra nemzetközi porondon, Európa legjobb 32 együttese között lép pályára Máltán, ahol a házigazda Luxol St. Andrews, a svéd Hammarby IF FF, valamint a lengyel Record Bielsko-Biala ellen vívhatja ki az elitkörbe jutást.

Juanra Calvo, vezetőedző: „Gratulálok a TFSE-nek, mert nagyon jól játszottak, különösen az első félidőben. Fejben talán kicsit már mindenki a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken járt, ez főként az első félidőben érződött, sokat hibáztunk. De elégedett vagyok, mert nyertünk, és amikor teljes mértékben tudunk koncentrálni, akkor ezek a hibáink sincsenek meg. Több játékosunk tudott pihenni, a fiatalok játéklehetőséget kaptak, készen állunk a BL-minitornára”

FÉRFI FUTSAL NB I. 9. FORDULÓ

HALADÁS VSE - TFSE-BESTRONG 7-4 (2-1)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Leandro Rezala, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

TFSE: Haála Kada, Sóvári Benedek, Dudás Dániel, Amaro Anibal, Robert Pereira, Nagyistván Balázs, Szabó Zsolt, Szentjóby Krisztián, Kulik Renátó, Fehér Dániel, Lipl Noel, Tóth Dávid

Edző: Soltész Levente

Gólszerzők: Hajmási Milán (13’), Luiggi Longo 2 (20’, 25’), Sipos Gergő (25’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (31’), Szalmás Zoltán (32’), Dróth Zoltán (33’), ill. Szabó Zsolt (18’), Kulik Renátó (33’), Sóvári Benedek (36’), Robert Pereira (39’)

Sárga lapok: Alasztics Marcell (25’), Kovács Máté (37’), ill. Amaro Anibal (15’), Szabó Zsolt (25’), Soltész Levente (28’)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top