NB I.-es futsalegyüttesünk 3-1-re győzte le a Berettyóújfalu gárdáját a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Hajmási Milán a 4. percben megszerezte a vezetést, védelmünk remekül hatástalanította ellenfelünk emberfölényes játékát, Vas Ádám pedig duplázott a derbin.

Igazi szuperrangadó várt bajnoki címvédő csapatunkra, a tavalyi legnagyobb riválisunkhoz utaztunk a szezon első párharcára. Zsinórban hat győzelemmel érkeztünk a találkozóra, legutóbb a szintén komoly játékerőt képviselő Kecskemét otthonából hoztuk haza a 3 pontot, míg a hajdúságiak az elmúlt hat fordulóban négy siker mellett egyszer játszottak döntetlent, egyszer pedig vereséget szenvedtek, éppen az hirös városiaktól.

Remekül kezdtük a találkozót, nem hagytuk levegőhöz jutni ellenfelünket, akik csupán másodpercekig tudták birtokolni a labdát. Brazil légiósunk, Luiggi Longo is nagy elánnal játszott: ígéretes helyről harcolt ki szabadrúgást, de remek egy az egy elleni megmozdulásaival, lövéseivel is folyamatos veszélyt jelentett a hazai kapura. A játék szinte teljes mértékben a pirosmezesek térfelén zajlott, csupán idő kérdése volt, hogy mikor szerezzük meg a vezető találatot. A lehetőségeink is megvoltak, Dróth Zoltán és Hajmási Milán is közel járt a gólszerzéshez, utóbbi végül az 4. percben be is köszönt: Dávid Richárd szerzett labdát a félpályánál, majd Hajmási remek lövéssel vette be Mezei kapuját (0-1). Nem lassítottunk, magasan letámadtunk, labdavesztés után nagyon gyorsan visszaszereztük a játékszert, megfojtottuk a Berettyó játékát. Trencsényi János együttese a bekapott gól után nem hezitált, és öt a négy elleni játékra váltott. Ennek eredményeként labdabirtoklási fölényünk valamelyest csökkent, de védelmünk betonbiztosan állta a sarat. Támadásban sem vettünk vissza a tempóból, sokat tettünk azért, hogy növeljük vezetésünket, de végül a szünetig nem értek újabb góllá helyzeteink. A játék képéről sokat elárul, hogy Alasztics Marcellnek első védését a játékrész hajrájában kellett bemutatnia egy gyors ellentámadást követően, végül az egygólos előnnyel vonultunk pihenőre.  

A szünet után már egy más Berettyóújfalu ment fel a pályára, határozottabban játszottak, Alaszticsnak pedig rögtön bravúrt kellett bemutatnia. A házigazda feltolt védekezéssel próbált megzavarni minket, és megpróbálta megakadályozni labdakihozatalainkat, valamint továbbra is folytatták az öt a négy elleni játékot. A mieink azonban nagyon szervezetten védekezték ki ezeket a szituációkat, sőt Hajmási Milán üres kapus gurítása a kapufát találta el, könnyen megduplázhattuk volna előnyünket. A Mezei-VILL nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de a védelem, valamint Alasztics Marcell továbbra is remekül állt a lábán. A 33. percben aztán ismét csapatunk örülhetett, Dróth Zoltán tökéletes lekészítése után Vas Ádám lőtte ki a bal alsó sarkot (0-2). Ellenfelünk nem adta fel, továbbra is vészkapussal játszott, Tóth Attila révén pedig sikerült is szépíteniük (1-2). Igazi adok-kapok alakult ki: mi a mérkőzés lezárásáért, a házigazda az egyenlítésért ment előre. Ebből végül mi jöttünk ki jobban, a 38. percben Luiggi Longo szemkápráztató mozdulatsor után találta meg tökéletesen válogatott kiválóságunkat, Vas Ádám pedig nem hibázott (1-3). Ezzel ki is alakult az erőpróba végeredménye, együttesünk ezzel a győzelemmel nyolc fordulót követően öt ponttal vezeti a tabellát. Következő mérkőzésünket újra hazai környezetben vívjuk, október 21-én, csütörtökön 18 óra 30 perckor a TFSE-BeStrong érkezik a Haladás Sportcsarnokba.

Juanra Calvo, vezetőedző: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, talán több gólt is tudtunk volna szerezni az első félidőben. Nem így alakult, a második játékrészben a feljavuló Berettyó szorosabbá tudta tenni a meccset, de összességében nagyon jól játszottunk és megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Gratulálok a csapatnak”

FÉRFI FUTSAL NB I. 8. FORDULÓ

MVFC BERETTYÓÚJFALU – HALADÁS VSE 1-3 (0-1)

Berettyóújfalu: Mezei Dávid – Horváth Norbert, Rézműves Tibor, Rábl János, Takács Zoltán, Sándor Máté, Daróczi Dávid, Sipos Robin, Tóth Attila, Szabó Péter, Kártik Zsombor, Szatmári Ákos, Nagy Dániel

Vezetőedző: Trencsényi János

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Tóth Attila (35’), ill. Hajmási Milán (4’), Vas Ádám 2 (33’, 38’)

Sárga lapok: Vas Ádám (26’), Dróth Zoltán (27’), Kovács Máté (40’)

Fotó: Dénes Balázs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top