Utánpótláskorú futsalosaink három mérkőzést játszottak az elmúlt napokban. U20-as, valamint U17-es csapatunk két elmaradt találkozó után hazai környezetben léptek pályára. Előbbi hiába küzdött nagyot, 4-2-es vereséget szenvedett, míg utóbbi egy rendkívül élvezetes, fordulatos mérkőzésen 5-5-ös döntetlent játszott a Cső-Montage BFK együttesével. Vidák Balázs vezette U15-ös korosztályunk „A” csapata egy Söpte elleni 3-1-es sikerrel folytatta szereplését a bajnokságban. 

FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U-20 NYUGATI CSOPORT 9. FORDULÓ

HALADÁS VSE – CSŐ-MONTAGE BFK 2-4 (2-0)

HALADÁS VSE: Németh Krisztián – Horváth Zénó, Kiss Patrik, Knizs Olivér, Kovács Máté, Kárász Noel, Sodics Ádám

Edző: Sziffer András

Gólszerzők: Kiss Patrik (4’), Sodics Ádám (9’)

A tabella második helyén álló Cső-Montage együttese látogatott csapatunkhoz szombat délután. Sziffer Andrásnak ezúttal is nélkülöznie kellett néhány játékosát, de ennek ellenére is jól kezdték mieink a találkozót. Átadtuk a területet ellenfelünknek, amivel érezhetően nem igazán tudtak mit kezdeni. Védekezésünk jól működött, amikor pedig a kapuban volt szükség beavatkozásra, Németh Krisztián a helyén volt. Mindezek mellett támadásban is remekeltünk, igazi taktikai csata folyt a pályán. A lehetőségeink közül előbb Kiss Patrik értékesített egyet a 4. percben (1-0), majd nem sokkal később Sodics Ádám is betalált (2-0). Fegyelmezett, szervezett játékunknak köszönhetően kétgólos előnyünk kitartott a szünetig, ezzel az eredménnyel várhattuk a folytatást.

A második játékrészben egy sajnálatos sérülésnek köszönhetően öt mezőnyjátékossal folytattuk a párharcot, ráadásul a vendégek a 24. percben egy átlövésből szépíteni tudtak (2-1). Ellenfelünk megpróbált minél nagyobb nyomást helyezni a kapunkra, hősiesen védekeztünk, s ameddig erőnk engedte, megpróbáltunk támadásokat is vezetni. A lüktető játék folyamatosan emésztette fel energiánkat, ezt pedig ki is használta a Cső-Montage és kiegyenlített a 35. percben (2-2). A bekapott gól megfogott bennünket, a 37. percben pedig fordítottak vendégeink, a mérkőzésen először ők voltak előnyben (2-3). A hajrában öt a négy elleni játékra váltottunk, ebből viszont már csak helyzetekig sikerült eljutnunk, nem tudtuk feltörni riválisunk védelmét. A 39. percben végleg eldőlt a három pont sorsa, ellenfelünk negyedik alkalommal is bevette kapunkat és beállította a 2-4-es végeredményt.

Sziffer András, vezetőedző: „Csak felsőfokon beszélhetek a játékosok teljesítményéről, mert a sok hiányzó ellenére nagyot küzdöttünk, ráadásul amíg bírtuk erővel, ez eredményességgel is párosult. A végére sajnos elfogytunk, a listavezető vendégek pedig az utolsó öt percben felőröltek minket”

 

FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U-17 NYUGATI CSOPORT 9. FORDULÓ

HALADÁS VSE – CSŐ-MONTAGE BFK 5-5 (1-2)

HALADÁS VSE: Győrfy Balázs – Vincze Bálint, Körmendy Gábor, Novák Dániel, Vajda Dávid, Böröcz Marcell, Kiss Márton, Varga Bence, Szalóki-Varsányi Bendegúz

Edző: Sziffer András

Gólszerzők: Vajda Dávid (2’), Novák Dániel (22’), Szalóki-Varsányi Bendegúz 2 (25’, 29’), Vincze Bálint (29’)

Kiállítva: Szalóki- Varsányi Bendegúz (30’), Böröcz Marcell (37’), ill. Knolmár Milán (22’)

U17-eseink a tabellán közvetlenül előttünk álló, s mindössze egy ponttal többet gyűjtő Cső-Montage ellen remekül indították a találkozót, hiszen már a második percben megszereztük a vezetést Vajda Dávidnak köszönhetően (1-0). A folytatásban kiegyenlített játékot hozott a két azonos képességű csapat küzdelme, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a 7. percben aztán egy szerencsétlen öngóllal egyenlíteni tudtak a vendégek (1-1). Pillanatnyi meglepettségünket kihasználva ráadásul egy perc múlva a vezetést is megszerezték vendégeink (1-2) Ezt követően rendeztük sorainkat, de a játékrész lefújásáig már nem változott az állás, így húsz percnyi játék után 1-2 állt az eredményjelzőn.

Ahogy az első, úgy a második félidő 2. percében is betaláltunk, egy vendég piros lap után Novák Dániel tudott eredményes lenni (2-2). Az események felpörögtek: a 25. minutumban egy megingást kihasználva ismét riválisunk került előnybe (2-3), ám nem örülhetett sokáig, ugyanis Szalóki-Varsányi Bendegúz révén egy perc sem telt el, amikor egalizálni tudtunk (3-3). Lendületben maradtunk, olyannyira, hogy a 29. percben ismét két gól esett, viszont ekkor már mindkettőnek mi örülhettünk: előbb Vincze Bálint köszönt be, majd Szalóki-Varsányi Bendgúz duplázott (5-3), aki viszont nem sokkal később a kiállítás sorsára jutott. Az emberelőnyt ki is tudta használni a Cső-Montage, a 31. percben egy megpattanó lövéssel visszajöttek a mérkőzésbe (5-4). Nyomtak a vendégek, megpróbálták ránk erőltetni akaratukat, mi pedig gyors ellentámadásokkal igyekeztünk zavart kelteni. Újabb gólt a vendégeknek sikerült szerezniük, a 36. minutumban 5-5-re módosították az állást. A végjáték is tartogatott bőven izgalmakat, Böröcz Marcell pirosa után sikerült kivédekeznünk az emberhátrányt, sőt az utolsó másodpercekben egy hatalmas helyzetünket mentették bravúrosan a vendégek, így maradt az 5-5-ös döntetlen.

Sziffer András vezetőedző: „Izgalmas, fordulatokban bővelkedő, kemény mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született. Tanulni kell azokból a hibákból, amiket elkövettünk, és akkor az ehhez hasonló találkozókat a magunk javára fogjuk tudni fordítani. Gratulálok a csapatnak a csupaszív játékhoz, nagyot küzdöttek és maximálisan rászolgáltak az egy pontra”

 

VAS MEGYEI FIÚ FUTSAL U-15 1. FORDULÓ

HALADÁS VSE U-15 „A” – SÖPTE SPORT EGYESÜLET 3-1 (2-1)

HALADÁS VSE „A”: Rosta Dániel – Horváth Mátyás, Németh Barnabás, Jakab Nándor, Nagy Barnabás, Abért Armand, Mikos Máté, Horváth Balázs

Edző: Vidák Balázs

Gólszerzők: Gadó Dominik (13’, öngól), Nagy Barnabás (16’), Mikos Máté (21’)

Az adott fordulóban csak „A” jelű csapatunk lépett pályára, „B” együttesünk találkozója halasztásra került a Táplámiak kérésére.

Vidák Balázs: A srácok végig fegyelmezetten játszottak, talán nem a legjobb tudásuk szerint, de nagyot küzdöttek és ez elég volt a győzelemhez. Gratulálok a fiúknak, dolgozunk tovább”
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top