Egyesületünk teniszszakosztálya szeptember 4-én rendezte meg az I. Liget Kupa amatőr Grand Prix 250-es versenyt, amely egyben a Magyar Tenisz Szövetség új kezdeményezésének egyik állomása is volt. A Sportligetben reggeltől késő estig öt kategóriában 30 teniszező mérte össze tudását kiváló hangulatban a ranglistapontokért, a mezőnyben ott volt futsalcsapatunk vezetőedzője, Juanra Calvo is.

Szeptember első szombatján a tenisz szerelmesei csodálatos időben hódolhattak szenvedélyüknek az I. Liget Kupán, amelyet a Sportligetben rendezett meg egyesületünk. A Magyar Tenisz Szövetség célként tűzte ki, hogy a tenisz minden ágát és korosztályát felkarolja, ezért az amatőr versenyzőknek egy úgynevezett Grand Prix sorozatot indított el, ehhez csatlakozott szakosztályunk is. A versenyzők országszerte Grand Prix 1000, 500 és 250-es versenyek közül választhatnak, ezeken pedig ranglistapontokat gyűjthetnek. Egyesületünk első alkalommal a 250-es kategóriát rendezte meg, azzal a nem titkolt céllal, hogy fellendítse a Vas megyei szabadidős teniszéletet. A harminc főből álló mezőny tagjai kiváló körülmények között, igazi teniszidőben mérkőztek meg egymással öt kategóriában (férfi egyes, női egyes, férfi páros, női páros, valamint vegyes páros).

Bajnokok Ligája-főtáblás futsalcsapatunk vezetőedzője, Juanra Calvo is a versenyzők között volt, akit két brazil légiósunk is elkísért: Leandro Rezala és Luiggi Longo. A játékosok egész nap - még villanyfénynél is – remek hangulatban és sportszerű játékkal versengtek, ütötték a szebbnél szebb tenyereseket, fonákokat, röptéket. Akik két számban is indultak, különösen nehéz dolguk volt, mivel a verseny körmérkőzéses lebonyolításban zajlott, hat-tíz mérkőzést játszottak egy nap alatt. Ami némi könnyebbséget jelentett, hogy a mérkőzések egy nyert szettig tartottak, valamint előny nélküli játékok voltak.

A résztvevők olyannyira jól érezték magukat, hogy szeretnének akár két-háromhetente is hasonló versenynapokat. A nap végén következett az eredményhirdetés, amelyen nemcsak a dobogón állóknak volt mosoly az arcán, hiszen egy nagyszerű közösségi élménnyel lett gazdagabb mindenki.

Eredmények:

Férfi egyéni:
1. helyezett: Csonka Attila
2. helyezett: Juan Ramon Calvo
3. helyezett: Szabó Dániel
4. helyezett: Szabó Gergő

Női egyéni:
1. helyezett: Héra Gréta
2. helyezett: Hajdu Szonja
3. helyezett: Borbély-Németh Krisztina
4. helyezett: Galambos Krisztina

Férfi páros:
1. helyezett: Horváth Csaba- Pálóczi László
2. helyezett: Tancsics Tamás- Tancsics Bence
3. helyezett: Hirschbok Noel- Szabó Dániel és Kocsis Péter- Kránitz Balázs

Női páros:
1. helyezett: Varga Edina- Galambos Krisztina
2. helyezett: Borbély-Németh Krisztina- Baldauf Panka

Vegyes páros:

1. helyezett: Baldauf Panka - Pálóczi László
2. helyezett: Sitzwohl Ildikó - Őri László

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top