A hétvége vitathatatlanul legnagyobb atombombája, hogy Magyar Kupa győztes lett futsal együttesünk, méghozzá nem is akárhogyan.  A kiváló szakmai munka beérett, a csapat ellenállhatatlanul játszott végig a sorozatban, a döntő pedig csak hab volt a tortán. Röplabdásaink sem tétlenkedtek, szombaton magabiztos diadalt arattak ellenfelük ellen, míg kézilabdás csapatunk idegenben győzött a Marcali otthonában.  A nagypályás labdarúgó csapat is erőt mutatott, nagyon simán győzte le a fontos riválisnak számító Vasas együttesét.  Semmi kétség, a Haladás hétvégéje volt a mostani.

Futsal


Hatalmas ünnepléssel vehette tudomásul a város, hogy a Haladás élvonalbeli futsal csapata vasárnap este Nyíregyházán megnyerte a Magyar Kupát.  Önmagában már az is nagy skalpnak számított, hogy a pénteki nap folyamán az elődöntőben a bajnokság listavezetőjét, a jó erőkből álló Berettyóújfalut búcsúztatta a szombathelyi alakulat.  A fináléban már jóval kevesebb kérdőjel maradt, hatalmas erődemonstrációt tartott Turzó József gárdája.  A történelmi siker nagyon fontos elismerés a hamarosan száz éves egyesületnek, a futsal szakosztálynak pedig nemkülönben, hiszen évek óta kiváló munka folyik.  Nyíregyházán a csapat első ízben emelhette magasba a hőn áhított trófeát.

Magyar Kupa, döntő

Swietelsky- Haladás VSE –Rubeola FC Csömör 7–1 (Öreglaki 8., Sousa 11., 36., Hajmási 24., 32., Dróth 35., Sipos 40. ill. Nehéz 27.)

 

Röplabda


Hamar kipiálta a kötelező házi feladatot női röplabdacsapatunk, bár ezen a szinten már egyáltalán nincsenek könnyű mérkőzések Mucsi Péter tanítványai számára. A lányok felszabadultan, leleményesen játszva végig ellenfelük fölé nőttek, relatív könnyen vették az akadályokat.  Három sima játszmában,  nagyon stabil védekezéssel és ötletes támadássokkal korán maguk javára fordították a találkozót Halis amazonjaink. A kiváló formát futó csapat mérkőzéseire egyre többen kíváncsiak, ami persze  az alsóházban elért eredmények tükrében egyáltalán nem számít csodának.  Értékes győzelem volt, kiváló körítéssel.

NB I-es női röplabda-mérkőzés

Hungast-Haladás Szombathely-Palota RSC 3:0 (14, 12, 9)

Haladás: Bagyinka 2, Reljic 1, Wruck 9, Kalman 5, Runjic 11, Paradzik 4. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Bokor 7, Kinser 8, Horváth D., Csóka. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter

 

Kézilabda

A tét miatt nagy nyomás alatt játszott, ám mindvégig a kezében tartotta a mérkőzést a Haladás női kézilabdacsapata a házigazda Marcali ellen.  A vendéglátóknak a felzárkózásra sem volt esélye, a végelszámolásnál fontos két pontot a Haladás zsebelhette be.  Együttesünk a szezonban megszokottól jóval kevesebb gólt kapva, kiváló iramot diktálva, sok könnyű találatot szerezve megérdemelten győzött idegenben is.  A siker kulcsa elsősorban a csapategység és az egymásért való küzdeni tudás volt.

NB I/B női felnőtt nyugat

Marcali VSZSE- Szombathelyi Haladás  25:37  (10:16)

Szombathelyi Haladás:  Putz,   Simsik 9, Kozma 6, Szabó J. 3,  Kaposvári 2,  Baranyai 1,  Sebestyén 5
Csere:  Márkus, Dudora,  Guttyán 1,  Takács I. 6, Gerencsér 2, Kiss 2, 
Edző: Berendi Antal,  Kovács László

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top