Megalapítása 10. évfordulóján ismét a csúcsra jutott futsalcsapatunk. A Magyar Kupa döntőjében 4:2 arányban győztük le a címvédő Berettyóújfalu együttesét, ezzel pedig második alkalommal hódítottuk el a díszes serleget.

Szerencsére a Magyar Kupa kiírása szerint csak három sárga lap után jár egymeccses eltiltás, így a Veszprém elleni elődöntőben „besárgult” Luis García is tagja lehetett a Berettyóújfaluval szemben pályára lépő keretünknek. A derbi első szűk negyedórája azonban nem a fiatal légiósról, hanem Dróth Zoltánról szólt. Klubunk több mint százszoros válogatott játékosa előbb Dávid Richárdnak adott gólpasszt, majd pedig Horváth Pétert hozta remek helyzetbe, így a 12. percben már 2:0-ra vezettünk. A 14. minutumban azonban teljesen váratlanul szépített a hajdúsági alakulat: Gál István lövése talált utat Alasztics Marcell kapujába. Nem sokkal a félidő vége előtt pedig De Luis Yubero rúgott egy gólt, így a szünetben 2:2-re álltak a küzdő felek.

Térfélcserét követően aztán ismét átvettük az irányítást és az Aréna Savaria roppant népes és lelkes közönségének legnagyobb örömére ismét megszereztük a vezetést: a 26. percben Madson lőtt egy sarokrúgás után a hálóba. A folytatásban hiába támadtak, helyzetet nem igen tudtak kialakítani a vendégek, akik ezért át is álltak az öt a négy elleni játékra. Erre aztán annak rendje és módja szerint rá is fáztak: Vas Ádám a 40. percben nagy vágta után gurított az üresen tátongó kapuba, és ezzel be is állította a 4:2-es végeredményt.

Együttesünk győzelmének köszönhetően 2018 után nyerte meg ismét a Magyar Kupa küzdelmeit. Futsalosaink ezzel megalapításuk 10. évfordulóját koronázták meg. Persze az igazi az lenne, ha a bajnokságban is a csúcsra jutnának Horváth Péterék, azaz dupláznának az idén.

Horváth Péter csapatkapitány: - Óriási dolog, hogy hazai környezetben tudtuk megnyerni a Magyar Kupát. Köszönet a lelkes szurkolásért. Csodálatos érzés volt a drukkerekkel együtt ünnepelni az Aréna Savariában. Bebizonyítottuk, hogy le tudjuk győzni a Berettyóújfalut. Remélem a bajnokság végén is mi örülhetünk majd!

Juanra Calvo vezetőedző: - Úgy gondolom, hogy a védekezésünk volt a győzelmünk kulcsa. Egyszerűen nem engedtük azt, hogy a Berettyó a saját játékát játszhassa. Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményévél. Szerintem rászolgáltunk erre a csodálatos sikerre, amit hazai környezetben értünk el.

Haladás VSE-MVFC Berettyóújfalu 4:2 (2:0)

Szombathely, Aréna Savaria 2000 néző, vezette: Farkas, Tamási (Wittner, Kubicsek)

Gólszerzők: Dávid Richárd (8.), Horváth Péter (12.), Madson (26.), Vas Ádám (40.) illetve Gál István (14.), De Luis Yubero (19.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top