A papírformának megfelelően Haladás VSE-MVFC Berettyóújfalu döntőt rendeznek a férfi futsal Magyar Kupában, miután a szombathelyiek 4:0-ra verték a Veszprémet, a hajdúságiak pedig arányban 6:3 győzték le az Érdet.

Sokan féltették a vasiakat az alaposan megerősített Veszprém elleni derbi előtt, ám Juanra mester tanítványai úgy kezdtek, ahogy az Aréna Savaria népes közönsége csak remélni merte, azaz góllal. A 2. percben az a Hajmási Milán talált be, aki az utóbbi időben bomba formában játszik. A folytatásban is a Hali uralta a játékot, ám a következő találatra a félidő hajrájáig kellett várni: a 16. minutumban Dávid Richard bombázott éles szögből a hálóba, így pedig 2:0-ás zöld-fehér vezetésnél vonulhattak pihenőre a küzdő felek.

A második játékrész, akárcsak az első, hazai góllal kezdődött: Vas Ádám helyezett lehelet finoman a kapuba. A 27. percben aztán a veszprémiek minden mindegy alapon átálltak az öt a négy elleni játékra, ám még helyzetet sem igen tudtak kialakítani. A 36. percben aztán Luis García csent labdát és az üresen tátongó kapuba ívelve beállította a 4:0-ás végeredményt. Kár, hogy a spanyol légiós korábban begyűjtött egy sárga lapot és így a döntőben nem léphet pályára.

A fináléban a Haladás azzal a Berettyóújfaluval találkozik, mely csak nagy nehezen tudta 6:3-ra legyőzni az NB II-es Érd együttesét, ugyanis a félidőben még a Duna-partiak vezettek 2:1-re.

A Hali-Berettyó derbi vasárnap 14.30 órakor kezdődik az Aréna Savariában

1. Futsal Club Veszprém-Haladás VSE 0:4 (0:2)

Gólszerzők: Hajmási Milán (2.), Dávid Richárd (16.), Vas Ádám (23.), Luis García (36.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top