A Haladás VSE fennállásának egyik legnagyobb sikere volt futsalcsapatunk 2018-as Magyar Kupa aranyérme. A mieink a nyíregyházi elődöntőben a Berettyóújfalu, míg a fináléban a Rubeola FC együttesét győzték le.

A sorsolás szeszélye folytán a 2018-as férfi futsal Magyar Kupa elődöntőjében összekerült a két legnagyobb esélyes, azaz a Swietelsky-Haladás VSE és az MVFC-Berettyóújfalu. A derbi a várt óriási küzdelmet hozta és a gigászi csata végén egyetlen góllal, 3:2 arányban győzött a Hali és ezzel bejutott a fináléba, ahol a Debrecent 4:1-re verő Rubeola FC várt a vasiakra.

A döntő már jóval egyoldalúbb mérkőzést hozott: az első félidőben még úgy ahogy tartani tudta magát a csömöri gárda. A szünetben „csupán” 2:0-ra vezetett a szombathelyi együttes. Térfélcserét követően viszont enyhe túlzással élve akkor találtak be a Hali játékosai, amikor csak akartak, így pedig a mérkőzés vége kiütéses, 7:1-es zöld-fehér siker lett.

A Haladás futsalosai ezzel az aranyéremmel történelmet írtak, ugyanis a zöld-fehér klub csapatai közül még soha nem nyert egyik sem Magyar Kupát. Most pedig itt az újabb lehetőség, hogy ismét aranybetűs sorok kerüljenek be a Hali történetét feldolgozó almanachba.

Elődöntő:

Swietelsky-Haladás VSE-MVFC-Berettyóújfalu 3:2 (2:2)

Gólszerzők: Vidák Balázs (4.), Bencsik Roland (14.), Dróth Zoltán (35.) illetve Trencsényi János (3.), Loch Sergio (30.)

Döntő:

Swietelsky-Haladás VSE-Rubeola FC 7:1 (2:0)

Gólszerzők: Andersson 2 (11., 36.), Hajmási Milán 2 (23., 32.), Öreglaki Norbert (6.), Dróth Zoltán (35.), Sipos Gergő (40.) illetve Nehéz Krisztián (27.)

Fotók: mlsz.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top