Az NB I-es futsalbajnokság 18. fordulójában csapatunk 3:2-es vereséggel küldte haza a Debrecen gárdáját, ez pedig azt jelenti, hogy Juanra mester tanítványai győzelemmel hangoltak a Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjére.

Különböző okok miatt több meghatározó játékos sem került be a Haladás DEAC elleni keretébe, így például nem volt a nevezettek között Dróth Zoltán, Alasztics Marcell és Milos Simic sem. A brazil Darrieer játékengedélye pedig még nem érkezett meg Kínából. 

Mindezek tudatában egyáltalán nem volt meglepő, hogy az első percek egyenlő erők küzdelmét hozták. Azt viszont már senki sem várta, hogy Rácz Zsolt révén a hajdúságiak szerzik meg a vezetést a 13. percben. Szerencsére a félidő utolsó perceiben Hajmási Milán megszerezte a már-már szokásosnak mondható találatát, így a szünetben 1:1 állt az eredményjelzőn.

Térfélcserét követően viszont már inkább a Haladás diktálta a tempót és ennek köszönhetően Sipos Gergő góljával sikerült átvenni a vezetést. Azonban nem sokáig örülhettünk, ugyanis a 33. percben Vas Ádám lábáról Sásdi Bálint kapujába pattant a labda, így pedig ismét egálra állt a derbi. Az utolsó bő két percre aztán öt a négy elleni játékra váltott Juanra mester és ennek meg is lett az eredménye: Vas Ádám a kapu torkából bólintott a hálóba, ezzel be is állította a 3:2-es végeredményt. Igaz ehhez az utolsó pillanatokban kellett egy óriási Sásdi-védés is.

Juanra Calvo vezetőedző: - Úgy érzem, hogy jobban játszottunk, ám a sok kihagyott ziccer miatt végig szorosan alakult az eredmény. A Debrecen egy nagyon fiatal, tehetséges csapat, így lehet okunk az örömre. A lényeg az, hogy győzelemmel hangoltunk a hétvégi Final Four-ra.

Haladás VSE-Debreceni EAC 3:2 (1:1)

Gólszerzők: Hajmási Milán (18.), Sipos Gergő (25.), Vas Ádám (39.) illetve Rácz Zsolt (13.) Vas Ádám öngól (33.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top