Akárcsak Szombathelyen, a dunaújvárosi visszavágón is 4:2 arányban nyert a Haladás VSE a Dunaferr ellen, így csapatunk 8:4-es összesítéssel jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, melyet február 22-23-án az Aréna Savariában rendeznek meg.

Remekül kezdődött a negyeddöntő visszavágója, ugyanis Dróth Zoltán parádés átadása után Hajmási Milán már a második percben megszerezte a vezetést a Haladásnak. A folytatásban ugyan a hazaiak is veszélyeztették pár alkalommal a magabiztosan védő Alasztics Marcell kapuját, ám az újabb gólt is a mieink szerezték: a 12. percben a Milos Simic által legurított szabadrúgást helyezte Dróth Zoltán a hálóba. Nem sokkal később pedig már 3:0-ra vezettek a szombathelyi zöld-fehérek, mivel Milos Simic használta ki a Duna-partiak kapitális védekezési hibáját.

A háromgólos Hali-előnyről induló második félidő, akárcsak az első, egy Hajmási-találattal kezdődött: ezúttal Vas Ádám passzát lőtte a hálóba a vasiak újdonsült gólgyárosa. Ezt követően Juanra mester pihentette legjobbjait és inkább a fiatalokat szerepeltette. Így pedig sikerült is a hazaiaknak szépíteniük: előbb Klacsák Bence, majd pedig Csányi Dávid vette be Gyimesi Máté kapuját. Utóbbi 10 méteresből lőtt góljával alakította ki a 4:2-es végeredményt.

A Haladás kettős győzelemmel, 8:4-es összesített gólaránnyal jutott be a hazai rendezésű Final Fourba.

Juanra Calvo vezetőedző: - Gratulálok valamennyi játékosomnak, mert mindenki megtette a magáét, aki a pályára lépett.  Koncentráltan játszottunk az első pillanatoktól és ezúttal sokkal jobbak voltunk, mint az ellenfél. Nem véletlen, hogy az öt a négy elleni játékkal meg sem próbálkoztak. Nagyon örülök, hogy bejutottunk a Final Fourba.

Horváth Péter csapatkapitány: - Végig csapatként játszottunk és ez nagyon fontos volt, akárcsak az, hogy igen hamar vezetést szereztünk. Ezzel lényegében tudatosítottuk is a hazaiakkal, hogy itt ma nem nyerhetnek. Óriási dolog, hogy az Aréna Savariában a saját közönségünk előtt szerepelhetünk a négyes döntőben. Bízunk abban, hogy a szurkolóink segítségével sikerül ismét megnyernünk a Magyar Kupa küzdelmeit.

Dunaferr Due Dutrade FC-Haladás VSE 2:4 (0:3)

Gólszerzők: Klacsák Bence (31.), Csányi Dávid (32.) illetve Hajmási Milán 2 (2., 23.), Dróth Zoltán (12.), Milos Simic (15.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. MVFC Berettyóújfalu 0

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 10 +25 34
2. MVFC Berettyóújfalu 10 +2 24
3. SG Kecskeméti Futsal 10 -8 15
4. Futsal Veszprém 10 -5 13
5. Aramis SE 10 -3 12
6. DEAC 10 -11 9

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 54
2. MVFC Berettyóújfalu 49
3. SG Kecskeméti Futsal 48
4. Futsal Veszprém 48
5. Aramis SE 42
6. DEAC 42
7. Újpest FC-220VOLT 28
8. A Studio Nyíregyháza 22
9. Magyar Futsal Akadémia 16
10. Nyírbátori SC 14
11. Rubeola FC 12
12. ELTE-BEAC 5
Go to top