Nem brillírozott, ám így is magabiztosan gyűjtötte be a három bajnoki pontot a pontvadászat 16. fordulójában a Haladás VSE élvonalbeli futsalcsapata. A szombathelyi zöld-fehérek a Rubeola FC együttesét verték 5:2-re a Rohonci úti sportkomplexumban.

A két gárda csömöri összecsapása 2:2 arányú döntetlenre végződött, így a Hali roppant agresszíven kezdte a szombathelyi összecsapást, hogy nemes bosszút álljon az idegenbeli pontvesztésért. Sorban jöttek a kisebb-nagyobb hazai helyzetek és a 7. percben egy szöglet után Dróth Zoltán meg is szerezte a vezetést. Nem sokkal később pedig egy újabb sarokrúgást követően Hajmási Milán is betalált a vendégek kapujába. A 12. minutumban Vas Ádám is megzörgette a csömöriek hálóját és úgy nézett ki, hogy gólfesztivált rendeznek a vasiak. A várt folytatás azonban elmaradt és némi meglepetésre a 15. percben szépítettek a vendégek.

A 3:1-es állásról induló második játékrész elején Vas Ádám szerzett újabb gólt, ám ezt követően a Rubeola FC akarata érvényesült és a derbi hajrájában közelebb is férkőztek. Szerencsére Horváth Péter egy nagyon okos találattal szétoszlatta esetleges egyenlítéssel kapcsolatos elképzeléseiket és góljával be is állította az 5:2 arányú végeredményt.

A mérkőzésen beigazolódott az az alapigazság, hogy a kötelező győzelmek gyakran nehezen jönnek össze. A lényeg azonban a három bajnoki pont, amit sikerült itthon tartani.

A derbin bemutatkozott a Haladás csapatában a 108-szoros válogatott Dávid Richárd, aki egy féléves ukrajnai vendégjáték után tért vissza Magyarországra és igazolt a vasiakhoz. Itt volt már a meccsen a Petterson Bruno helyére szerződtetett Caetano de Abreu Madson is, de a 30 esztendős brazil fiú még nem léphetett pályára, ahogy az a Michel Melo sem, akivel szerződést bontott a szombathelyi klub. „Misi” édesanyja betegsége miatt szeretett volna visszatérni hazájába és ezt a kérését méltányolta is a zöld-fehér egyesület.

Haladás VSE-Rubeola FC 5:2 (3:1)

Gólszerzők: Vas Ádám 2 (12., 23), Dróth Zoltán (7.), Hajmási Milán (8.), Horváth Péter (36.) illetve Nehéz Krisztián (15.), Varga Csaba (35.)

 

 https://www.youtube.com/watch?v=ucTeq_45pL4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top