Együttműködési megállapodást kötöttünk az Illés Akadémiával a Magyar Labdarúgó Szövetség által kialakított szakmai irányelveket követve. Közös célunk, hogy a Haladás VSE körzetközponti egyesületként, az Illés Akadémia pedig, mint kiemelt státuszú akadémia folyamatos szakmai egyeztetés és irányvonal általi közös munkát folytasson.

 „Még 2016-ban vettük át, és építjük azóta a Haladás VSE labdarúgó-utánpótlását. Arra törekedtünk az elmúlt időszakban, hogy akik képesek voltak rá, azok kerüljenek folyamatosan feljebb és feljebb. Mindez eddig is remekül működött a Haladás VSE és az Illés Akadémia között, mindezt most az új utánpótlás-struktúra alapján szerződéses formába is öntöttük. Szeretném kiemelni, hogy a felfelé áramoltatás évek óta sikeresen működik közöttünk. A 2006 és 2009 között született játékosok közül több Haladás VSE-nevelés került már az akadémiára, akik ott is kiválóan teljesítenek, itt is nagyon jó kezekben vannak, például Abért Barna, Söptei Bálint, Németh Bence, Tóth Erik, Tasnádi Áron és Sánta Richárd, de hosszasan folytathatnám a névsort. Ők szinte állandóan szerepelnek az Akadémia különböző korosztályaiban, és legnagyobb örömünkre többségük meghatározó játékos csapataikban. A rendszerünk felépítésének lényegese eleme, hogy egy-egy tehetséges játékos még a Haladás VSE-ben játszik, ám heti-kétheti rendszerességgel már az Illés Akadémia edzéseit látogatja. Reméljük, hogy megragadják az itt kapott lehetőséget, és újabb lépést tehetnek karrierjükben. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nem mindenki érhet oda az NB I.-hez, vagy az éppen az NB II.-ben szereplő Szombathelyi Haladáshoz. A Haladás VSE felnőtt csapata most az NB III. küszöbén áll, így többek nálunk is megtalálhatják számításaikat. Fontos megjegyeznem, hogy mindkét klub átláthatóan és a gyerekek érdekeit mindenek felett tartó rendszerben dolgozik, ráadásul hasonló felfogásban gondolkodik a két szakmai stáb, ami hatékonyságban is megmutatkozik. Mindez pedig immáron hivatalos formába is öntetett az egyesületek között” – fejtette ki bővebben a megállapodás célkitűzésének lényegét labdarúgó szakosztályunk vezetője, Somfalvi Csaba

„A gyakorlatban már eddig is megvolt a kapcsolat az Illés Akadémia és a Haladás VSE között, amit ezzel a megállapodással frissítettünk fel. Itt van előttünk a közös érdek, a közös cél: olyan utánpótlás-nevelést végezni, ami által a szombathelyi és Vas vármegyei gyerekek itt maradnak helyben, és a számukra legmegfelelőbb szinten tudják űzni ezt a csodálatos sportágat. Elkötelezettségünk a szombathelyi labdarúgás érdekében megkérdőjelezhetetlen, hiszen azt szeretnénk elérni, hogy a leginkább rátermettek a Szombathelyi Haladás csapatában mutatkozzanak be a felnőttek között. Régóta hangoztatjuk – legutóbb ezt idén tavasszal Katona István és Horváth Arnold esetében tehettük meg – hogy van kitaposott útvonal az ifjú szombathelyi labdarúgók esetében, és nagyon örülök, hogy a Haladás VSE-ből, mint körzetközpontból, folyamatosan érkeznek a gyerekek akadémiánkra” – nyilatkozta Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top