Szoros mérkőzésen 29:22 arányú vereséget szenvedett női ifjúsági kézilabdacsapatunk a II. osztályú bajnokság Nyugati-csoportjának 13. fordulójában. Mátés István együttese az éllovas Doroggal szemben maradt alul.

Az első tavaszi hazai bajnokin két meghatározó játékos, Dobos Dorka és Falussy Flóra sem állhatott a Hali rendelkezésére. Ezzel szemben a listavezetőként érkező vendégek keretéből heten is a dorogiak felnőtt NB I/B-s együttesében edződnek. Közülük hárman rendszeresen kezdőként lépnek ott is pályára.

Ennek ellenére a derbi elején Horváth Hannáék remekül tartották magukat: a 16. percben 7:7-re állt a mérkőzés. A félidő hajrájában aztán a vendégek kihasználták a hazaiak néhány hibáját és négy góllal elléptek.

A 13:9-es dorogi vezetésről kezdődő második játékrész elején szinte felváltva estek a találatok: az 50. percben is ez a bizonyos négy gól volt a különbség. A végjáték viszont a listavezető vendégeknek sikerült jobban: 29:22-re nyerték meg az összecsapást.

Mátés István edző: - A lányokat minden dicséret megilleti, mivel nagy erőket mozgósítottak azért, hogy a bajnokság legerősebb csapatával felvegyék a versenyt. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés bizonyos periódusaiban sikerült eltüntetni a két gárda közötti tudásbeli különbséget. Az együttesünk teljesítményéről mindent elmond az a tény, hogy az ellenfél edzőjének végig a pályán kellett tartania a dorogiak felnőtt NB I/B-s csapatában kezdőként szereplő három játékosát.

 

Haladás VSE- Dorogi SE 22:29 (9:13)

Szombathely, vezette: Koralovszki, Lábodi

Haladás VSE: Németh Janka – Bogáth Petra 3, Horváth Hanna 6/1, Szekeres Szederke 1, Szár Dzsenifer, Tóth Vivien 5, Nyári Luca Sára 2. Csere: Sulyok Csenge 4, Breznovits Karola, Gyallai Virág 1, Szabó Katalin, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

Hétméteres: 2/1 illetve 1/1

Kiállítás: 4 perc illetve 4 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top