Néhány nap leforgása alatt két hazai mérkőzését nyerte meg női ifjúsági kézilabdacsapatunk. Mátés István tanítványai előbb a Zala megyei felnőtt bajnokságban győztek 30:20 arányban a Vasvár ellen, majd saját korosztályuk II. osztályú pontvadászatában múlták felül 27:26-ra az ÓKSI SE együttesét.

Sűrű programot bonyolítottak le az elmúlt időszakban ifjúsági kéziseink. A lányok előbb a „vasi rangadón” léptek pályára a felnőttek között. Az ellenfél a Csörnöc Gyöngye együttese volt a Haladás Sportkomplexumban és némi meglepetésre a vendégek kezdtek jobban, akik a 10. percben 5:3-ra vezettek. Ezt követően azonban elkapták a ritmust a listavezető szombathelyi fiatalok és a szünetben már ők jártak előrébb öt találattal.

A 12:7-es állásról induló második félidőben egy ideig felváltva estek a gólok, de a derbi hajrájában már egyértelműen Falussy Flóráék domináltak és végül 30:20 arányban meg is nyerték a mérkőzést.

A II. osztályú ifi bajnokság Nyugati-csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek során a Hali a fővárosi ÓKSI SE csapatát látta vendégül. A középmezőnyhöz tartozó két gárda összecsapása végig nagy küzdelmet hozott. A mérkőzés „lefújása” előtt negyed órával a Dobos Dorkát még mindig nélkülöző szombathelyiek vezettek 19:15-re és úgy nézett ki, hogy biztosan zsebben a két pont, ám ezt követően egy gólra felzárkóztak az óbudaiak, de szerencsére egyenlíteniük nem sikerült. A találkozón végül 27:26 arányú Hali-siker született.

Mátés István edző: - A Vasvár elleni meccs első félideje nagyon gyengére sikeredett, de a második játékészben már voltak szép dolgaink. Hasonló volt a koreográfia a korosztályos meccsünkön is. Ezen a derbin szünet után volt egy 15 perces remek periódusunk és lényegében annak köszönhettük a győzelmet.

 

Zala megyei felnőtt bajnokság 8. forduló:

Haladás VSE-Csörnöc Gyöngye-Vasvár VSE 30:20 (12:7)

Szombathely, vezette: Atyimov, Jáger

Haladás VSE: Németh Janka – Bogáth Petra 3, Szekeres Szederke 4, Szár Dzsenifer 1, Falussy Flóra 6, Tóth Vivien 3, Gyallai Virág 1. Csere: Horváth Hanna 7/4, Sulyok Csenge, Nyári Luca Sára 2, Szabó Katalin 1/1, Breznovits Karola 1, Horváth Angéla, Marton Petra 1. Edző: Mátés István

Hétméteres: 5/5 illetve 4/4

Kiállítás: 0 perc illetve 10 perc

 

Ifjúsági II. osztály, Nyugati-csoport 14. forduló:

Haladás VSE-ÓKSI SE 27:26 (11:11)

Szombathely, vezette: Atyimov, Jáger

Haladás VSE: Németh Janka – Bogáth Petra 3, Szekeres Szederke 2, Szár Dzsenifer, Falussy Flóra 3, Tóth Vivien 3, Nyári Luca Sára 2. Csere: Horváth Hanna 7/1, Sulyok Csenge 2, Gyallai Virág 5, Szabó Katalin, Breznovits Karola, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

Hétméteres: 2/1 illetve 2/1

Kiállítás: 4 perc illetve 8 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 15
2. Futsal Veszprém 13
3. Nyírbátori SC 10
4. SG Kecskeméti Futsal 9
5. MVFC Berettyóújfalu 7
6. Újpest FC-220VOLT 7
7. Maglódi TC 7
8. DEAC 6
9. A Studio Nyíregyháza 5
10. Aramis SE 4
11. PTE-PEAC 1
12. Magyar Futsal Akadémia 0
Go to top