Légmentesen zárt a Haladás védelme a bajnokság egyik legfontosabb mérkőzésén, így végül sima diadalt aratott a Gárdony-Pázmánd ellen.  A Sportkomplexumban megrendezett összecsapáson a vendégek tanácstalanok voltak a zöld-fehérek játéka ellen,  a vártnál nagyobb különbségű hazai siker született.  A bajnokság véghajrájában aratott győzelemmel kikaparta a gesztenyét a vasi együttes, amely alaposan visszavágott riválisának az ősszel elszenvedett egygólos vereségért.  Két fordulóval fordulóval a pontvadászat vége előtt van még lehetőség feljebb lépni a tabellán.

Szombathelyi Haladás- Gárdony-Pázmánd NKK 29:23  (16:13)

Nagy győzelemmel a háta mögött érkezett Szombathelyre a  Gárdony-Pázmánd együttese,  hiszen egy héttel korábban egy brusztolós csörtén hajszálhíján ugyan, de  legyőzte a tavasszal szépen játszó Csurgó együttesét.  A Velencei-tó partján  a napsütés hatására nekivetőzött turista hölgyemények mellett így jócskán volt minek örülni a helyi szurkolóknak, hiszen az a győzelem jószerivel bélyeget ütött a csapat bennmaradására.  Talán a múlt heti siker, talán a biztos hatpontos előny tudatában hatalmas késbe futott bele a vendég gárda, hiszen nem sok sót ettek meg a hatvan perc folyamán Szombathelyen.  A Haladás akarta jobban a mérkőzést,  mindezt az elején szélsebes gólokkal nyugtázta is.  A vendégek  túlnyomórészt csak wellnesseztek a pályán,  a vasi alakulat pedig alaposan bekezdett.  Lányaink szélről,  betörésekből,  és lerohanásokból is eredményesek tudtak lenni,  ha pedig hátul rés volt a pajzson Putz Klaudia védett nagyokat.  A Gárdony kulcsjátékosai nem tudtak hozzátenni a mérkőzéshez,  Koncsik Fanni,  Urfi Dorottya  és Szabó Anikó sem igazán szárnyalt,  míg a hazaiak oldaláról többen is kiemelkedően jó teljesítményt nyújtottak. Régi formáját hozta Kaposvári Anita,  és alaposan felspannolta magát a mérkőzésre Kiss Nóra is.  Jobbszélsőnk többször is fifikás labdalopásokkal,  tűpontos befejezésekkel, és kemény védekezéssel vétette észre magát.  Hiába kapaszkodott többször is a Gárdony, a pályaválasztók, amikor kellett közé raktak kettőt, hármat,  így aztán a félidőben is megnyugtató Haladás vezetéssel mehettek pihenni a felek.  Az előző mérkőzésekből a sebességet, dinamikát hiányoltuk,  nos ebből ezúttal nem volt számonkérni való hazai oldalon.  

 

A második félidő elején az utolsó erőtartalékait is partiba dobta  a vendég alakulat,  ám a szívósan stabil, felállt fal ellen abszolút  nem volt veszély a játékukban.  A Haladás védekezésben leizmozta ellenfelét, elől pedig mindig akadt valaki, aki hátára vette a felelősséget.  Takács Inez többször is finoman elküldte gombázni rajta védekező ellenfelét,  amikor pedig szemben találta magát a kapuval, nem igazán hibázott. A mozgékony játékos belépésével a labdafelhozatalok is gyorsabbak voltak, a Gárdony nem tudott időben visszarendeződni.  Mentálisan és fizikailag kanyarban nem voltak a vendégek a negyvenedik perc után,  így közel húsz időegységgel a záró sípszó előtt már körvonalazódott egy Haladás-győzelem sziluettje.  A szezon életben tartásáért küzdő zöld-fehérek alaposan meglepték ellenfelüket,  és egyúttal komoly revansot vettek az ősszel izgalmas körülmények között elszenvedett vereségért.  A magabiztos sikernek hála, továbbra is van esély az előrelépésre. Mindehhez a Szekszárd elleni idegenbeli , illetve a Pilisvörösvár elleni hazai randevúra kell kifőzni a győztes taktikát.  A feladat komoly kihívásnak ígérkezik, de a csapat többször is bizonyította, hogy jó játékkal bárki ellen képes lehet a győzelemre.  Ahogy tette azt a mostani mérkőzésen is.

Női NB 1/B-s bajnoki mérkőzés
Szombathely, Haladás Sportkomplexum
200 néző

Szombathelyi Haladás:  Putz,  Simsik 6,  Szabó J. 5, Baranyai,  Kozma, Kaposvári  5,  Kiss 3
Csere:  Márkus, Dudora, Hrabovszky 1,  Takács I. 5,  Gerencsér 1, Sebestyén 3
Vezetőedző: Kovács László- Berendi Antal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. MVFC Berettyóújfalu 3
4. Nyírbátori SC 3
5. DEAC 1
6. SG Kecskeméti Futsal 1
7. Újpest FC-220VOLT 1
8. Haladás VSE 1
9. Magyar Futsal Akadémia 0
10. Rubeola FC 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top