Felejthetetlen élményt szerezve vendégül látta fiatal sportolóinkat a Győri Audi ETO KC egyesülete, egy nívós, felnőtt bajnoki mérkőzés megtekintésének keretében. Magyarország  piacvezető klubja egyedülálló lehetőséget biztosított serdülő és ifjúsági játékosainknak is.  Sportolóink a soros bajnokijukat követően a győrieknek szurkolhattak egy igencsak sok gólt hozó magyar élvonalbeli mérkőzésen. A lányok számára a közösségépítő program nagy élmény volt, a kuriózumnak számító alkalom pedig óriási lelkesedést, és motivációt jelent a szombathelyi kézilabdázóknak. A Haladás ezúton is köszöni a győri vezetőségnek a szakmai együttműködést, valamint a növendékeink számára minden bizonnyal sokáig emlékezetes estét.

Világklasszisokkal teletűzdelve, a szokásosan professzionális körülmények között, szerda este fogadta a bajnokesélyes Győri Audi ETO KC felnőtt csapata a Hoffbau-Akker Kecskemét gárdáját.  A képlet a megszokott volt, az események az Audi Arénában a jól bevált recept szerint, szakavatott mederben zajlottak. Egy valamire azonban felfigyelhettek az arénában edződött, a csarnok minden négyzetméterét behatóan ismerő helyi szurkolók.  Ezúttal közel negyedszáz fiatal szombathelyi kézilabdázó ült a lelátón, a Haladás egyesületének címérével felvarrt pólókban. A serdülő és ifjúsági alakulatunk Győrben vendégeskedett ugyanis, a pályaválasztók felnőtt bajnoki mérkőzését tekintették meg.  Egyesületünk vezetősége mindezt jutalomnak szánta, hiszen a két csapat a tavalyihoz mérten sokkal jobban teljesít a pontvadászatban, és még akkor is igaz ez, ha ezúttal a Rába-partiak korosztályos gárdái ellen sok sót nem ettünk meg.

A két zöld-fehér csapatban egyébiránt számos közös vonás van. Mind a győri, mind pedig a szombathelyi egyesület tekintélyes múlttal rendelkezik, a két megyeszékhelyen a labdajátékok amióta világ a világ, mindig is népszerűek voltak. A foci abszolút, de a női kézilabda is előkelő helyet foglal el a látványsportok iránt érdeklődő lakosok körében.  Vendéglátónknál persze mindez egy másik dimenzióban zajlik, elvégre mégis csak a világ legjobb csapataként szokták emlegetni az Audi ETO-t. Szombathely lassan száz éves egyesületének kézilabda-szakosztályánál is van törekvés a jobbra, a nívósabbra, az előrelépésre, de ehhez még a Halinak néhány gáton á kell átvergődnie magát. Sosem rejtettük véka alá, hogy tanulni nem szégyen,  és a fiataloknak igenis meg kell ismerkedniük a szakma velejét adó műhelyekkel is.  A zsenge korú játékosaink többsége árgus szemekkel követi a kézilabdavilágban zajló eseményeket, de keveseknek adatik meg, hogy mindezeket testközelből is megtekintessék. Szerdán volt rá lehetőségük, és az élmény amit kaptak, alighanem felbecsülhetetlen volt.  A szinte minden posztra két klasszissal bíró hazaiak hamar felfűzték az oktatófilmet, a technikai repertoárból pedig bátran csemegéztek szinte végig az egész találkozón.  Nem egy játékosunk rácsodálkozott a finoman pattintott labdákra, a szemre is tetszetős felkanyarodásokra, a beton kemény elzárásokra, a szélsebes lerohanásokra. Igazai kánaánja volt ez a kézilabdának, amelyből reményeink szerint jövőbeli játékosaink is sokat eltettek a tarisznyába.  Az élményt, a hangulatot, és az életérzést egészen biztosan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top