Még nyalogatja sebeit, de már célkeresztbe vette következő feladatát a város lassan száz éves egyesületének kézilabda-szakosztálya. Győrben kell majd kozmetikáznia a múlt hétvégi csorbát a Haladásnak, a zöld-fehér csapatok szombati rangadóján.  A Győri Audi ETO U18-as alakulata az utóbbi időben szárnyal, a keretben számos fiatal tehetséggel, de korosztályhoz mérten magasan kvalifikált játékossal.   A Rába partiak a győztes sorozatból ezúttal sem tágítanának, így a Halinak összeszedett, kulturált játékra van szüksége ahhoz, hogy a pontszerzésért becsengessen.  A honi  női kézilabda centrumában vendégeskedő szombathelyiektől a tapasztalatgyűjtés már kevés lenne, taktikailag, csapatjátékban ráncfelvarráson kell átesnie a gárdának ahhoz, hogy valamelyest lépést tudjon majd  tartani esélyesebb ellenfelével szemben.  A városi rangadón  csereként beállva nagyot küzdő Hrabovszky Helgával, és az erejével mindig a csapatért robotoló Kiss Nórával beszélgettünk népszerű IndulóCsel rovatunkban.

Mit vártok a Győr elleni mérkőzéstől, mi az, amin javítanátok az őszi bajnokihoz képest?

Kiss N.: Egy dinamikus, és fiatal csapatra számíthatunk. Tempóban biztosan nem lesz hiány, ügyes és jó játékosok alkotják a Győr csapatát. A befejezéseknél sokkal higgadtabban kell döntenünk,  a védekezésbe viszont koncentráltabbnak kell lenni, mint ősszel

Hrabovszky H.: A hétvégi mérkőzést már nagyon várom, nem lesz egyszerű menet, hiszen az Eto-hoz megyünk. Bizom benne, hogy mindenki odateszi magát ezen a mérkőzésen is és egy jó meccset jatszunk velük , természetesen a mi javunkra. Mindenképp a két pont a cél. Fiatal a csapat, és talán a rutinunkkal tudunk fogást találni rajtuk.

Egy győztes, vagy egy vesztes mérkőzés után mivel tud átlendülni, ráhangolódni egy sportoló az edzéseken kívül a következő találkozóra?

Kiss N.: Személy szerint úgy próbálok edzésen kívül a következő meccsre hangolódni, hogy szabadidőmben megnézem az elmúlt összecsapást, kielemezem a saját játékom, mi volt jó, illetőleg min tudok javítani a következő találkozón. Majd  igyekszem kikapcsolódni,  aztán egy másik nap megnézem a soron következő meccset, és főként a velem szemben levő játékosra koncentrálok. Természetesen a kapusra is hasonló módon próbálok ráhangolódni, és a mérkőzést megelőző napon pedig már fejben oda koncentrálok. Figyelek magamra, időben lefekszem, pihenek, állandóan nagy hangsúlyt fordítok az étkezésre is.

Hrabovszky H.:  Ami megtörtént az már történelem. Nem szabad a múltal foglalkozni, menni kell tovább, és készülni a következő mérkőzésre. A sikerekből építkezni, a hibákból pedig tanulni kell, amit a videofelvételek alapján vissza lehet nézni. Estenként végiggondolom az elmúlt nap történéseit, és koncentrálok a hibáim kijavítására. Egy sportoló ajándéka, jutalma a meccs, amire épp az aktulais héten készül. Én mindig nagyon várom,hogy bizonyíthassak és hozzátehessek a mérkőzésen a csapat eredményességéhez.

Bennetek személy szerint egy mérkőzésen belül, mi az, ami nagyon felpörget?

Kiss N.: Engem személy szerint, ha pályára kerülök, a bizonyítási vágy pörget fel a legjobban. Ezenkívül az állandóan, szűnni nem akaró győzelmi kényszer. Ha egy csapatként működünk, és mindenki küzd és akar, az még extrán pörget, na és persze hazai pályán a szurkolóink kiszolgálása is jócskán motivál.

Hrabovszky H.: Mint ahogy már említettem a meccs jutalom, a mai napig minden találkozó előtt bennem van az egészséges drukk, hogy ,ha pályára lépek tudjam azt a teljesítményt nyújtani, amit elvárnak tőlem. Pörget a közönség, jó érzés hogy mindig van támogatásunk kintről is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top