Feltölti, ha a pálya közelében lehet, mert szenvedélye a kézilabda. Putz Klaudia Szombathelyre szerződése a tél egyik legnagyobb szenzációja volt, érkezésével  minőséget kapott a Haladás kapusteljesítménye valamennyi eddig mérkőzésén.  Az MTK-tól igazolt hálóőr nem igazán hisz a szerencsében, az elvégzett melóban annál inkább.  Közvetlen személyisége és tapasztalata jótékony hatással van a csapatra, az ellenfelek pedig kényelmetlenül érzik magukat, ha fontos tétmeccsen farkasszemet néznek vele.  Jóllehet a zöld-fehérek újdonsült 97-ese egyik edzésről sem hiányozhat, hitvallása szerint némi  kis lazaság és vidámság sosem árt.  Az ügyes kapus a Halival és Szombathellyel kapcsolatos érzéseit osztotta meg olvasóinknak.

Hogy érzed magad Szombathelyen, a Haladásnál?

Putz K.:   Egy percig sem titkolom,  minden benyomásom abszolút pozitív. Nagyon jól érzem magam Szombathelyen, szép és nyugodt város, a csapatban kellemes a környezet.  A lányok és a stáb is segít a beilleszkedésben.  A társaság összetartozó,  ha nagy szükség van,  mindig kisegítjük egymást.  Sok mindent még szokni kell, és persze ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de őszintén szólva számos jó élménnyel gazdagodtam az elmúlt hónapokban.

Miért választottál Bennünket, mi döntött a Hali mellett?

Putz K.:   Az első benyomás mindig is fontos volt számomra, itt szeretettel és kedvesen fogadtak, a döntésemet nagy mértékben befolyásolta a sok játéklehetőség, a nyugodt környezet valamint a megbecsülés.  A tervek, amiket a Haladás vezetősége felvázolt nekem,  imponálóak voltak.   Ez egy fejlődő klub, sok lehetőséggel és folyamatos építkezés kívülről is vonzó egy játékos számára.  Nem gondolnám azt, hogy a Haladásnak úgy kell összegereblyézni a játékosokat,  sokan és szívesen jönnek Szombathelyre.  Nekem igazából az is  fontos, hogy új embereket ismerjek meg, új impulzusokat szerezzek.   Az típus vagyok, aki keményen dolgozik és nem mérlegel.  Ha a feltételek adottak, márpedig itt azok, akkor nincs miért ajvékolnom.

Hogyan érzed magad a közösségben, az új társakkal?

Putz K.:  Jól érzem magam,  kiváló a csapatszellem illetve az összefogás, ami rendkívül fontos úgy a pályán, mint azon kívül is.  Az új társak kedvesek és segítőkészek, ez pedig hajt előre minden edzésen.  Motivál, hogy ilyen jó a team körülöttem.

Mit szeretnél elérni a szezonban, mi várható a csapattól a végelszámolásnál?

Putz K.:  Ebben a szezonban minél jobb eredményt szeretnénk elérni ,elsődlegesen az új rendszer miatt a kiesést szeretnénk feltétlenül elkerülni .  Személy szerint úgy gondolom, ez a minimum ,ami várható a csapattól.  Természetesen ahogy eddig bizonyosságot nyert,  a csapat képes bravúrok elérésére is,  főként hazai pályán.  Szerintem a bajnokság legfontosabb szakasza most jön majd, egy jó záráshoz most már nincs idő kamillázni,  minden erőnket mozgósítanunk kell.  Mint valamennyi sportoló,  ösztönösen mi is a legjobbra törekszünk,  nagyon reménykedünk benne, hogy kijön majd a lépés.  Voltak mérkőzések, amikor számunkra kecsegtetőbb eredmény születhetett volna, de a hibáink miatt ez elmaradt.  A jövőben ezekből tanulni,  építkezni szeretnénk.

Néhány gondolatban értékeld az eddigi, tavaszi mérkőzéseinket!  Melyiket, hogyan élted meg belülről?

Putz K.:  Mivel későn érkeztem a csapathoz, eddig nem sok meccsen tudtam segíteni. Azokon a találkozókon, amelyeken részt vettem jó irányba haladtunk a kijelölt céljaink felé. Nyilván nincsen tökéletes mérkőzés, ahogy nincsen tökéletes teljesítmény sem. Azért vagyunk, hogy tanuljunk a hibáinkból.  A védekező játékunkon kell nagy mértékben javítani, úgy gondolom a jövőben hatékony csapat állhat össze, ha ezek az apróságokat kiküszöböljük.  A hátsó alakzat az összpontosítással egy kicsit hadilábon áll a fontos pillanatokban a csapatunknál, mert felvállaljuk a bátor és látványos támadójátékot.  Kiemelném a Kozármisleny elleni mérkőzésünket, ahol  úgy láttam belülről esélyesek lettünk volna a győzelemre vagy minimum a pontszerzésre, ha a védekezésünk összeszedettebb lett volna. Nagyjából ez az észrevételem, a többi mérkőzéseink eredményeit is nagymértékben befolyásolta/befolyásolja,  mennyire tudunk kemények és határozottak lenni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top