Nem volt egy súlycsoportban a Haladás és az Eu-Fire Mosonmagyaróvár a szombat esti bajnokin, a pontvadászat aranyérmére is esélyes vendégek elvitték a show-t az amúgy kiváló adottságokkal bíró Sportkomplexumból.  A végső győzelemmel is kacérkodó ellenlábasunkat temérdek szurkoló kísérte el a mérkőzésre, így a hangulat-, és kézilabdafüggő közönség igazán jól szórakozhatott.  A Haladás szakmai stábjának a következő mérkőzésekre kell koncentrálni, a közvetlen vetélytársak ellen fel kell szívnia magát a szombathelyi gárdának.

 Szombaton estefelé öt óra előtt tíz perccel már kezdett igazi sportesemény-hangulat varázsolódni. A vendég tábor torkaszakadtából buzdította Bízik Rékát és társait, míg a szombathelyi szimpatizánsok dobpergéssel feleltek a kihívásra.  A nézőtéren nagy, szoros csata zajlott, hamisítatlan meccshangulatban. A pályán azonban némiképp mást súgtak az erőviszonyok. A kotta szombathelyi oldalról egyszerű volt: nem lehetet hibázni, extrán kellett volna kézilabdázni ahhoz, hogy valamelyest pariban legyünk az elképesztően veretes játékosállománnyal rendelkező Mosonmagyaróvár ellen.  A fenti képletet alátámasztja, hogy ellenfelünk mérlege a találkozót megelőzően egészen káprázatos volt.  Tizenhat mérkőzésből egy kivételével mindet megnyerték,  546 góllal párnázták ki riválisaikat, és a csapatból hét játékos termelt fejenként harminc gól felett. Ha mindez nem lenne még kellően izmos, azt sem érdemes elhallgatni, hogy szinte minden posztra van alsóhangon kettő olyan játékosuk, aki kiemelkedő képességűnek számít ebben a mezőnyben. Kincstári optimizmus persze mindig van az emberben, de még a legvérmesebb szurkolók sem gondolhatták úgy, hogy a realitások a hazai győzelem mellett szólnak.  A találkozó ennek megfelelően indult, ugyan szívósan ostromolta a falat a feketében játszó Haladás, de a vídiaként ellenszegülő védelem ellen nem igazán volt orvosság.

A listavezető játékosai nem teketóriáztak, ha agresszív megállító faultokról volt szó, a tétova támadások ellen pedig a halászott labdákból egyszerű gólokkal fokozatosan növelték a különbséget. Nagyon hamar eldőltek a főbb kérdések. Annak ellenére, hogy a Haladás megpróbált mindent,  ezen a mérkőzésen nem volt átütőerő a támadásokban, a védekezésben pedig jobbára csak asszisztált az eseményekhez a hatosfalunk.  A vendégek köszönték szépen a lehetőséget,  Kopecz Barbara és a rutinos Kovacsicz Mónika révén szárnyaltak.  Előbbi jól fazonírozott átlövéseivel,  utóbbi pedig precízen behintett ziccereivel mattolta a Haladás kapuját.  Az első félidei kilenc gólos előnyt tovább növelték a vendégek,  a második játékrészben Bognár Róbert szinte valamennyi hadra fogható kézilabdázóját bevetette. A Mosonmagyaróvár kontrollálta a mérkőzést, néhány megingást leszámítva magabiztosan nyerték meg a találkozót.

SZOMBATHELYI HALADÁS - EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁR 16-37 (8-17)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 300 néző

Szombathelyi Haladás:  Márkus- Szabó J. 4 (1), Simsik 3, Kaposvári 2 (1), Takács I. 2, Gerencsér 1, Sebestyén 1

Csere:  Putz, Dudora, Kozma 3 (1), Guttyán, Kiss N., Baranyai
Vezetőedző: Berendi Antal

Kiállítások: 8 perc ill. 12 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 6/4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. MVFC Berettyóújfalu 3
4. Nyírbátori SC 3
5. DEAC 1
6. SG Kecskeméti Futsal 1
7. Újpest FC-220VOLT 1
8. Haladás VSE 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top