„Mindig a maximumra törekszem”- Bízik Réka a Haladás ellen is bizonyítana. Nagy tétben a bajnokság előtt sem volt érdemes arra fogadni, hogy az Eu-Fire Mosonmagyaróvár nem tarolja le a mezőnyt, a várakozások pedig úgy tűnik reálisan tükrözik a sportszakmai erőviszonyokat.  A pontvadászat esélyese nem érné be kevesebbel, mint az élvonalbeli feljutással, így a riválisoknak nehéz dolga van,  ha érdemben megakarják nehezíteni a kiváló kerettel rendelkező gárda céljait. Bízik Réka igazi vezéregyéniség, motorja a csapatnak,  szélről pedig sok mindent tud, amit technikailag a labdával tudni lehet.  A tehetséges szélső megállítása kulcskérdés, a Haladás számára komoly kihívás lesz. Réka a hétvégi mérkőzésről, a bajnokságról és az egyéni ambícióiról is nyilatkozott honlapunknak.

Ünnepi hétvége lesz a frissen átadott Haladás Sportkomplexumban, ugyanis a mezőny kétségtelenül legjobb keretével rendelkező együttes látogat majd a Rohonci útra.  A két csapat között nagy a különbség,  a mérkőzést mégis nagy érdeklődés övezi.  Mosonmagyaróváron a szurkolók joggal abban bizakodnak, hogy csapatuk mindössze átszálló jegyet váltott a másodosztályba, és hamarosan visszakerülnek oda, ahova ez a játékosállomány predesztinálhatja őket.  A Haladásnál az építkezés zajlik, az együttes foggal-körömmel próbál megkapaszkodni, és ennek megfelelően minden fronton megtenni, amit megkövetel a becsület.  A két gárda összecsapása jelképes,  hiszen nem csak az egyesületek számára fontos, a két városban is nagy népszerűségnek örvend a kézilabda.  A zöld-fehérek szombaton újra farkasszemet nézhetnek esélyesebb riválisukkal,  azzal a csapattal, amelyik a Magyar Kupában is elvágta a továbbjutás lehetőségét a szombathelyiek előtt.  A Mosonmagyaróvárnak minden poszton legalább két kiváló játékosa van, és sokak szerint most is állná a sarat akár az első vonalban is.  A belső posztokon kiváló irányítók és mesterlövészek, szélen pedig technikailag képzett, gyors játékosok alkotják a keretet. Bízik Réka ez utóbbiak táborát gyarapítja.  A bajnokságban a házi góllövőlistán 69 találattal éllovas szélső nem elsősorban csak találatai miatt számít két lábon járó életveszélynek az ellenfelek kapujára nézve, sokkal inkább technikai tudása az, ami üde színfolt a mezőnyben.  A korábban a felnőtt szlovák válogatottban is bemutatkozó játékos alkalmasint szemre is tetszetős megoldásokkal kergeti őrületbe szurkolóit és az ellenfeleit egyaránt.  A kiváló játékos készséggel nyilatkozott honlapunknak a Hali elleni mérkőzésről.

Bízik Réka nem csak a képen, a bajnokságban is szárnyal. A technikás szélső igazi értéke a mezőnynek

„Minden meccsre maximálisan készülünk, nem engedünk meg magunknak lazítást. A Haladás ellen is minden beleadunk majd,  hiszen a végső győzelmet szeretnék megszerezni. Tudjuk, hogy a Haladás megverte a riválisunknak számító Nemzeti Kézilabda Akadémiát, éppen ezért teljes mértékben koncentrálni fogunk. Nagyon sokat edzünk,  hogy jó formában legyünk. Természetesen minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerni kell és megtenni mindent ezért a pályán.  Élsportolóként más nem is motoszkálhat a fejünkben.  Személy szerint mindig ki akarom adni, azt, ami bennem van, ezért teljes gőzzel játszom, a csapatomat segíteném tűzőn-vízen át.  A legjobbra törekszem, ennek megfelelően készülöm. Motivációm jelen pillanatban a visszajutás az első osztályba. Ez hajt előre, minden nap ez a cél lebeg előttem."


Arra a kérdésre, hogy a mérkőzéseken sokat alkalmazott briliáns technikai tudását hogyan gyakorolja, a sportoló az alábbiként nyilatkozott:

„Merészebb dolgokat csak nagyon sok próba után vállalok be, szinte kizárólag akkor, ha a véremben van, ha biztosan tudom, hogy képes vagyok élesben is sikeresen megoldani.  Rengeteget gyakorlom, talán ez a titka.  Egyébként nagyon jól érzem magam Magyarországon, az emberek kedvesek és közvetlenek, sőt a magyar mentalitás is fekszik nekem.  Örülök, hogy itt sportolhatok”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC
2. Nyírbátori SC
3. Haladás VSE
4. Futsal Veszprém
5. Aramis SE
6. Rubeola FC
7. A Studio Nyíregyháza
8. Magyar Futsal Akadémia
9. DEAC
10. MVFC Berettyóújfalu
11. SG Kecskeméti Futsal
12. Újpest FC-220VOLT
Go to top