Emberemlékezet óta nem produkált ilyen jó hétvégéket a Haladás kézilabda szakosztálya, mint amilyenek a mostaniak voltak. A felnőtt csapatunk egy hete két vállra fektette a bajnoki címért versenyben lévő Nemzeti Kézilada Akadémia gárdáját , serdülő és ifjúsági együttesünk pedig nemes egyszerűséggel megverte idegenben a Gárdony-Pázmánd korosztályos csapatait . Ezt követően két fiatalokkal teletűzdelt gárdánk  hazai környezetben a Pilisvörösvár ellen is ellentmondást nem tűrő játékkal győzött. A szakmai stáb által nap, mint nap kifejtett kemény és áldozatos munka kezdi hozni első hajtásait,  ám a Haladás többre, messzebbre vágyik.  Szombathely lassan 100 éves egyesülete előtt folyamatosan körvonalazódnak az újabb célok, a további jó szereplés érdekében hasonló erőbedobással kell dolgozni a közeljövőben is.

Mátés István vezette serdülő csapatunk múlt héten teljesen megérdemelten győzött idegenben, minekután már az első félidőben is koncentráltabban, lendületesebben játszott ellenfelénél.  A mérkőzés pikantériája, hogy szeptemberben még a gárdonyiak bizonyultak jobbnak, ám az akkori  hétgólos hazai verességért alaposan visszavágott a szombathelyi csapat.  Győzelmével növendékeink stabilizálták helyezésüket a középmezőny elején,  a dobogón tanyázó Szekszárd mindössze hat ponttal előz meg minket.  Külön örömteli, hogy félidei három gólos előnyét remek erőnléttel megduplázta a Haladás, a végjátékra már sok kérdőjel nem maradt. Mátés Tanár úr együttese magabiztosan zsebelte be a két pontot.  A bravúrgyőzelmet követően a hétvégén már a házi feladat kipipálása volt a cél, a nehéz helyzetben lévő Pilisvörösvár ellen két pontot reméltünk.  A vártnál sokkal keményebben és jobban játszó ellenfelet bedarálta a Hali serdülő csapata, a mérkőzés végén tizenhét gólos különbség árválkodott az eredményjelzőn a javunkra.

 

Horváth Hanna alappillére ifjúsági csapatunknak. Az eredményes átlövő mindkét győzelemből tevékenyen kivette a részét /Fotó: Rinyamenti KC/

 

Az ifjúsági mérkőzeink nagyobb drámákat tartogatottak,  hiszen a Gárdony ellen a szünetben még a hazaiak vezettek.  A látszólag simának tűnő mérkőzésen csapatunk megemberelte magát, és jól nyúlt bele a mérkőzésbe Huszár Benjamin edző is.  A fiatal tréner átvariálta együttesét, a lányok pedig a második félidőben szárnyra kaptak.  A szünetben összeszedett négy gólos hátrányból visszakapaszkodtak,  majd elsősorban a remeklő szélsőjátéknak köszönhetően a véghajrában egy góllal felülkerekedtek nagyobb nevű riválisuk kárára.  Az eredmény már csak annál is inkább megsüvegelendő, mert az első fordulóban tizenhat gól volt közte az ellenlábasunknak, és ezek alapján  röpke pár hónap  alatt alighanem játszi könnyedséggel tetten érhető a fejlődés.  A csapatból többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.  Az értékes skalp begyűjtéséhez Németh Rebeka átlövéseire, és Horváth Alexandra szélső góljaira is szükség volt, mint egy falat kenyérre.  A mezőnyben Szekeres Szederke és Horváth Hanna nyújtott átlagon felülit.  Csakúgy, mint a következő fordulóban, ahol a zöld-fehérek számára felépített Sportkomplexumban nyertünk a Pilisvörösvár ellen.  A lányok a múlt heti lendülettel vágtáztak tovább, és már az első félidőben dűlőre vitték a legfontosabb dogokat. Tízgólos előnyéből a második játékrészben sem engedett a Haladás,  a vége kiütéses siker lett.  A realitásoknak megfelelően, de talán a vártnál simábban tartottuk otthon a két pontot. Huszár Benjamin csapata a középmezőny végén a biztos kiesőktől lőtávolon kívül került, a láthatáron pedig már feltűntek a középmezőny stabil együttesei is.  Reméljük a jövőben is hasonlóan szép és örömteli hírekről számolhatunk be olvasóinknak.

 

Leány Serdülő II. osztály-Nyugat

 

Gárdony-Pázmánd NKK- Szombathelyi Haladás 15:21 ( 8:11)

Szombathelyi Haladás- Pilisvörösvári KSK  27:10  (13:4)

 

 

 

Női Ifjúsági II. ország-Nyugat

Gárdony-Pázmánd NKK- Szombathelyi Haladás 22:23 ( 14:10)

Szombathelyi Haladás-  Pilisvörösvári KSK  33:20 (16-6)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top