Egy különleges meghívásnak tett eleget a Haladás felnőtt női kézilabdacsapata a hét közepén, ugyanis az osztrák rekordbajnok Hypo Niederösterreich vendégei voltunk a legendás csarnokban.  A sokat megélt falak között egy olyan klubbal játszottunk felkészülési mérkőzést, mely közelmúltbéli történelme folyamán nyolc alkalommal ült fel Európa-trónjára.  Az osztrák egyesületről mostanság kevés információ kering a köztudatban, pedig a 80-as évek végének, és a 90-es évtizednek a legendás klubjai között tartották számon a kontinensen. A sokáig szinte verhetetlennek számító Hypo, ma is acélos gárda. A felkészülési mérkőzés kiválóan szolgálta a bajnokságra való ráhangolást, a gyakran igencsak magas tempó pedig játékosainkat alapos kihívás elé állította. A Haladás átment a tű fokán, és méltó ellenfele volt magasra taksált vendéglátójának.

Csak és kizárólag szuperlatívuszokban lehet beszélni a Hypo Niederösterreich világklasszisokban alaposan bővelkedő múltjáról.  Az egyesület letarolt, amit le lehetett, sőt minden idők második legeredményesebb Európai klubcsapata, nyolc EHF-bajnokok ligája győzelmével (korábban bajnokcsapatok Európa-kupájának hívták). Hab a tortán, hogy mindezt majdnem bő egy évtizeden belül produkálta, és a csapat ezer szállal kötődik a magyar kézilabdasporthoz.  Pályafutásuk csúcsán lévő játékosaink, valamint olyan sikerkovács trénerek adtak muníciót az osztrák rekordbajnok sikereihez, akik még bőven nem estek túl a zeniten.  Ma sem idegen a magyar szó a csarnok szomszédságában, elvégre Kovács Ferenc irányítja a szakmai munkát. Az együttes ugyan már nem ostromolja az európai közvetlen élvonalat, de még mindig kiválóan működtetett, stabil gárdának számít. 

A Haladás szemszögéből persze már a meghívás is megtisztelő, ezért a protokoll úgy kívánja , hogy a csapat komolyan vegye a felkészülést.  Az esemény súlyához méltó módon álltunk a találkozóhoz. Kovács László vezetőedző amazonjai számára elsősorban a taktikai megfejtések voltak előtérben, hiszen futószalagon jönnek majd a fontosabbnál is fontosabb összecsapások a bajnokságban.  Lányaink az első játékrészben megcibálták az oroszlán bajuszát,  hiszen a félidőben mindössze két gólos különbséget mutatott az eredményjelző a hazaiak javára. (18:16)  Lendületes, tempós, gyakran a sportág minden szépségét megidéző küzdelem folyt a csarnokban. A Haladás komoly ellenállást tanúsított, még úgy is, hogy a mérkőzés előtt és után több játékos sértüléssel küszködött. A Hypo  gyors betöréseit, a Haladás leheletfinom gólokkal viszonozta.

A második felvonásban Olga Sanko amolyan öreg róka módjára, földöntúli bravúrokkal jelezte, hogy pályafutása nem véletlenül volt olyan magas ívű, mint amilyen.  A Haladás a nagy adok-kapokban végül lemaradt ellenfeléről,  ám a véghajrára nagy küzdéssel visszatornázta magát hét gólos különbségre. Egyesületünk számára megtiszteletés volt a meghívásnak eleget tenni, a két klub között pedig a szakmai kapcsolat egyre szorosabb lehet.  Március folyamán a Hypo fiataljai érkeznek hozzánk, a felnőtt gárdák pedig reményeink szerint többször megmérkőznek majd egymással.  Ne feledjük: egyesületünk jövőre jubilál, százados lesz. Nem akármilyen évforduló vár majd a Haladásra.

Felkészülési mérkőzés
Bundessport- und Freizeitzentrum Südstadt, Maria Enzersdorf
70 néző

Hypo Niederösterreich-  Szombathelyi Haladás   39:32 (18:16)

Szombathelyi Haladás:  Márkus- Simsik 6,  Szabó J. 2,   Kaposvári 3,  Takács I.  7,  Kiss N.  5
Csere: Putz, Dudora,  Hrabovszky 2,  Sebestyén 3,  Kozma,  Baranyai 2,  Gerencsér 2, Guttyán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top