„Várom, hogy újra szülővárosomban játszhassak” - Visszatér szülővárosába az irányító, igaz ezúttal ellenfélként. A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a junior magyar válogatott karmestere ugyanis a vasi megyeszékhelyen látta meg a napvilágot.  Szabó Kitti első lépései, első cselei és dobásai Szombathelyhez kötik a fiatal sportolót, jóllehet évek óta a NEKA akadémiai képzésében pallérozódik. A hétvége pikantériája, hogy a bajnokság listavezetője a Haladás vendége lesz, soraiban Kittivel.  A rendkívül technikás és magas játékintelligenciával megáldott sportoló a jövő nagy nemzeti válogatottjának reménysége és egyúttal a város büszkesége is.  A találkozó előtt a magánéletben szerény, ám a pályán annál keményebb kézlabdázóval beszélgettünk.

Kellemes napokat élnek át a balatonboglári akadémián edződő fiatal kézilabdázók.  A NEKA ugyanis harcban van az aranyéremért, mi több a szezon első felvonásában egy végletekig izgalmas találkozón átlépett az abszolút bajnokesélyesnek kikiáltott Mosonmagyaróváron is.  Az éllovas pozíciójából persze még kizökkenthető az együttes, azt azonban kár tagadni, hogy a mezőnyben szemre is az egyik, ha nem a legszebb játékkal rukkol ki fordulóról fordulóra.  A csapatban hemzsegnek a jó játékosok, a motiváció pedig az egekig ér.  Nem pusztán csak a bajnokság végkimenetele a tét, a szemek előtt már ott lebeg a nyári debreceni junior világbajnokság is.  Mindkét csapatnak megkerülhetetlen tagja Szabó Kitti, aki irányítóként és átlövőként is bevetésre került az idény folyamán.  A sportoló elsősorban karmesterként érzi jól magát, kulcspasszai, betörései és meglátásai  nagy fegyvernek számítanak a csapatainál.  A szombathelyi származású sportoló kedves teremtmény, ám a pályán nem ismer megalkuvást.  Honlapunknak a hétvégén rendezendő Haladás elleni bajnokiról készséggel nyilatkozott.

 

Mit vársz a mérkőzéstől, milyen csapatnak tartod a Haladást?

Szabó K. : A Haladás számomra mindenképpen a meglepetés kategória, hiszen relatív új csapattal szépen mennek előre.  Egyik mérkőzést sosem lehet előre papírra írni, főleg nem egy olyan gárda ellen, mint amilyet a zöld-fehérek alkotnak.  Sokat futó, küzdő és keményen kézilabdázó együttesről van szó. Képesek a meglepetésre, nagyobb nevekből álló csapatok ellen is játszottak már végletekig szoros mérkőzéseket.  Egyébként az idegenbeli mérkőzések mindig nehezebbek, hiszen az utazás fáradalmai mellett az is tényező, hogy nem feltétlenül a megszokott környezetben vívjuk a találkozót.  Sportolóként persze sosem a külső körülményekkel foglalkozom, minden találkozón a legjobbat szeretném kihozni magamból. Ebben nem szabad, hogy gátat jelentsenek a játékon kívüli tényezők.  Jelenlegi listavezetőként úgy gondolom mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ha odatesszük magunkat nem lehet problémánk. Végig koncentrálnunk kell és maximális hőfokon játszani, hiszen jó csapat a Haladás. Nem lazíthatunk. Bízok az együttesemben és tudom, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a győztesnek járó két pontot elhozzuk.

 

Szabó Kitt összpontosít. Az irányító a NEKA-ban és a junior válogatottban is kulcsszereplő

 

Mik a céljaitok a bajnokságban, Te személy szerint mivel lennél elégedett csapatszinten és egyénileg?

Szabó K.: Nehéz az idei pontvadászat, de a bajnokságban mindenképpen az aranyérem megszerzése a célunk.  Nap, mint nap ezért dolgozunk és mindent szeretnénk megtenni az ügy érdekében.  A sport produkál sok mindent,  de nem a szerencsefaktorban bízunk, tudatosan készülünk. Csak és kizárólag az első hellyel lennénk maradéktalanul elégedettek. Egyénileg természetesen minél több mindenben szeretném segíteni a csapatomat, hogy a kitűzött célok valóra váljanak. Elvégre a kedvenc idézetem is erről szól: „If you can dream it you can do it” (Ha meg tudod álmodni, meg is tudod csinálni!)

 

Milyen érzés Szombathelyen a szülővárosodban játszani?

Szabó K.:  Négy esztendő után tavaly játszottam először Szombathelyen az Egyetemi Csarnokban. Természetesen akkor nagyon izgultam, hiszen egy fiatal sportolónak ennyi idő után visszatérni különleges érzés. Hab a tortán, hogy a volt csapattársaim ellen mérkőztem meg.  Kár is tagadni, a hétvégi összecsapás előtt is van bennem némi izgalom, a versenydrukk ebben az esetben mindig magasabb a szokásosnál. Nagyon várom, hogy újra a szülővárosomban játszhassak. Különleges érzés visszatérni, és szeretném a legjobbamat nyújtani. A várost örökre a szívembe zártam, de sportoló vagyok, így mindig győzni szeretnék. Jelenleg a Nemzeti Kézilabda Akadémia színeiért küzdök, és mindent megteszek, hogy ez méltóképp tegyem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. MVFC Berettyóújfalu 3
4. Nyírbátori SC 3
5. DEAC 1
6. SG Kecskeméti Futsal 1
7. Újpest FC-220VOLT 1
8. Haladás VSE 1
9. Magyar Futsal Akadémia 0
10. Rubeola FC 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top