Izgalommal telve várták az utánpótlás fiú növedékek a pénteki bemutató mérkőzést a tekintélyes számmal megjelent szülők előtt. Simon Krisztina és Falussyné Kertész Helga pártfogoltjai fergeteges hangulatot varázsoltak az érdeklődők számára megrendezett kölyökkézis összecsapáson. A népszerűvé vált esemény nem csak egyszeri fellángolás, tartósan beilleszkedhetnek a  szakmai programba a hasonszőrű kezdeményezések.

 

Stílusgyakorlat telt ház előtt. Akár így is jellemezhetnénk a péntek estét a Haladás Sportkomplexumban, minekután a fiú utánpótlásunknál zajló klubmunka közel teltházat generált a kirakatmérkőzésen. Az U9-es kosztályunk és a Brenner iskolában pallérozódó fiatalok egymásnak vetődtek egy fergeteges hangulatú barátságos mérkőzésen, ahol már a bevonulást is masszív vastaps kísérte. A szülői szerepvállalás amúgy is fontos az élet minden területén, így a sportban cseperedők számára is.

Az edzők által elővezetett gyakorlatokat,  értékrendet eszmecsere kell, hogy kövesse odahaza is,  így aztán a sportban jelentkező krízisek esetén hamarabb születik iránymutatás a kézilabdás palánta számára. Az egészségnevelés és a versenysport egyaránt megköveteli az edzőtermi szemlélet és az otthoni szociális minták befogadását. A családias jellegű rendezvény persze  ezúttal puritánabb célokról szólt:  a szórakoztatást, a sportélményt és a bemutatást tűzte zászlajára. Az utánpótlás-nevelés  ugyanis nem az eredmények szüntelen hajszolásáról szól. A korai siker múlandó, a sporttevékenység, a versenyző hosszútávú kinevelése lényegesen fontosabb. Ahhoz, hogy a fiatalok élvezzék a tanulást,  játékos edzésekre,  egymás közötti versenyekre van szükség. Az ifjoncok pedig általában vevők az okításra: jobb benyomást akarnak tenni nevelőedzőjükre,  rokonaikra. Ez volt a pénteki összetartás szimbolizáló barátságos mérkőzés egyik legfontosabb apropója. Ilyen szempontból tehát kizárólag csak győztesekről beszélhetünk. 

Nyertek a fiatalok, hogy versenyhelyzetben bizonyíthattak szüleik előtt. Nyertek a nevelőedzők, hogy végre visszajelzést kaptak hosszú, fáradságos munkájukról. No, meg persze győztes maga az egyesület is. A Haladás megszámlálhatatlanul sok fiatalnak biztosít sportolási lehetőséget. 

Simon Krisztina Brenner iskolás tanítványai között. A kiváló edzéseknek a jó hangulat az alapja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top