Nagy sürgés-forgás közepette vették birtokba a Haladás Sportkomplexum nézőtér melletti pályáját legifjabb korosztályunk tagjai.  Mértéktartó körülmények között, ám annál tüzetesebb szervezés mellett  a szivacskézilabdáé volt a főszerep szombat délután. A labda varázsa hamar felkeltette az U8-as lány és fiúpalánták érdeklődését, rögvest kezdődhetett a futószalagon zajló gólgyártás.  A Mini-tornán minden meghívott csapat négy összecsapást vívott, kétszer háromfős csoportokban körmérkőzéses lebonyolításban.  A családias légkörű vetélkedésre rekordszámú érdeklődő látogatott ki, ami pozitív visszajelzés számunkra a jövőt illetően. Szombaton az élményforrás garantált volt, a leányzók és a fiúk is kitettek magukért a kölyökkéziben.

A zsebkendőnyi területen zajló összecsapásokat árgus szemekkel figyelték a lelátón ülő szülők, rokonok. A szivacskézilabda amolyan értékmérő, hiszen bár a szórakoztatáson van a hangsúly, az élményszerző mérkőzések a kicsik számára „vérre” mennek.  A versenytapasztalatot nyújtó első találkozások a labdával fontos pillérei a későbbi személyiségfejlődésnek, mert a gyerekek a kézilabda alapjait éles helyzetekben próbálhatják.  A legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, így az első lépés a félelem leküzdése. A kézis csemetéknek a szereplés égisze alatt sok kihívással kell szembesülniük, de mindezt szórakozásként élik meg, ha türelmesen, és kellő odafigyeléssel bánnak velük. A nevelőedzők apró intelmei ezekben a percekben is döntő tényezőnek számítanak, az izgalmas mérkőzések hevében pedig aztán mindenkinek kijutott a jóból. A lányok versenyében a Haladás szentgotthárdi nevelései a szombathelyiekkel, majd pedig a kiválóan mozgó körmendiekkel játszottak szemre is tetszetős mini-találkozókat. Czető Kata és Hegyi Gergely tanítványai csak úgy lubickoltak a boldogságtól, még egy-egy sziklakemény ütközést követően is.

Mindkét csapat lelkesen teljesített, ám a remek dobóformát kifogó körmendi együttes mindent vitt a tornán. A fiúknál a Takács Gabriella vezette Haladás két csapata végzett a dobogó első valamint második fokán.  A bronzérmet a büki kölyökkéziek vihették haza. Az apró kézilabdások vérbeli lelkesedéssel, óriási elszántsággal vetették bele magukat a küzdelmekbe, a résztvevő közel 70 gyerkőc vélhetőleg még lefújás után sem hagyta volna abba a mozgást. Minden egyes játékos érmeket, a csapatok pedig kupát és emléklapot kaptak a szereplésért. Külön díjazásra került valamennyi nevező gárdából a tornán legjobban teljesítő sportoló palánta is. A Haladás továbbra sem fordít hátat az ifjúsági és fiatalkori képzéseknek, a jövőben is számos torna rendezését vállalná magára.  Szeretnénk felébreszteni a rendszeres sportolás iránti igényt a fiatalokban, és közben pedig életet adni annak a reménynek, hogy hamarosan a szivacskézin cseperedő kis tappancsok a felnőtt zöld-fehér mezben is sikeresen bemutatkozzanak. A sport ugyanis nem csak azért fontos, hogy később legyen kiért szorítani a világeseményeken, segítségével a felcseperedő ifjoncok a társadalom pozitív életközösségét gyarapíthatják. Az intézményes keretek között zajló versenysport pedig majd kitermeli a maga kiválóságait.  Szombathelyen, a Haladásnál így megy ez. Közel egy évszázada.

Mini Kupa U8 Torna Szombathely

Lány

Haladás Szombathely- Körmend  6-6 (4-3)
Haladás Szentgotthárd- Haladás Szombathely 7-7 (5-2)
Körmend- Haladás Szentgotthárd  10-4 ( 3-1)
Haladás Szombathely- Körmend 8-9 (4-5)
Haladás Szombathely- Haladás Szentgotthárd 4-2 (2-2)
Körmend- Haladás Szentgotthárd  8-3 (4-2)

Végeredmény:
1. Körmend  7 pont
2. Haladás Szombathely  4 pont
3. Haladás Szentgotthárd  1 pont


Legjobb játékosok csapatonként:

Haladás Szombathely- Szabó Réka
Haladás Szentgotthárd- Illa Csenge
Körmend- Tóth Jázmin

Fiú

Haladás I  - Bük TK Bő          19-9 (13-5)
Haladás I- Haladás II             10-6 (8-5)
Haladás II- Bük TK Bő          14-4 (7-4)
Haladás I  - Bük TK Bő          13-7  (12-3)
Haladás I- Haladás II             14-10 (7-4)
Haladás II- Bük TK Bő            5-6 (2-2)

Végeredmény:
1. Haladás I  8 pont
2. Haladás II  2 pont
3. Bük TK     2 pont

Legjobb játékosok csapatonként:

 

Haladás I-  Neher Zétény
Haladás II-  Halász Dávid
Büki TK -  Rakosi Marton Levente

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top