„Vendégszerető házigazda, és ügyes csapat a Haladás” Nem mindennapi együttes látogatott hozzánk hétközi felkészülési mérkőzésekre, Szombathelyre.  A Slavia Praha fiatalkorúakból álló második csapata a környéken edzőtáborozik, az elmúlt hét folyamán pedig felnőtt és ifjúsági gárdánkkal is összefutott egy barátságos randevúra.  A két mérkőzés alaposan beilleszkedik az alapozást követő taktikai elemek gyakorlásába,  hiszen már keveset kell aludni a tavaszi szezon kezdetéig.  A piros-fehér vendég kézilabdás növendékek kispadján az egykori 208-szoros cseh válogatott Petra Vítková ült, az akkor arrafelé legendásnak számító Baník Most kiválósága.  A nemzetközi rutinnal alaposan ellátott vezetőedző honlapunknak értékelte a barátságos mérkőzések tapasztalatait.

Javában dübörög a felkészülés, mert időben relatív rövid intervallum áll rendelkezésre a tétmérkőzésekre való körültekintő alapozáshoz.  A regenerálódás valamint a feltöltődés időszaka a múlté, jelenleg lányaink számára a kondíció megszerzése az alapvető célkitűzés, úgy a felnőtteknél, mint az ifjúsági csapatunknál. A sorozatterhelésre való intenzív készülődés sarokköve ez az időszak, hiszen a játékosok az év folyamán ebből a periódusból fognak majd táplálkozni a későbbi szinten tartás során.  Az erő, állóképesség megszerzése izzadságszagú munkát ígér, nem pusztán csak fizikailag, mentálisan is komoly teher nehezedik a fiatal sportolók vállára.  A lányok monotónia tűrését volt hivatott megtörni a Haladás Sportkomplexumban megrendezett nemzetközi felkészülési mérkőzés. Az ifjúsági csapatunk szívósan küzdött,  ám végül vereséget szenvedett,  míg a felnőtt csapatunk a következő nap hasonlóan nagy csatában felülkerekedett a Slavia Praha kiváló erőkből álló ifjúsági csapatán. A cseh fiatalok elsőosztályú bajnokságában dobogón telelő gárda két játékost is ad az ottani élvonalbeli felnőtt csapatnak, miközben maga is jól szerepel. A vezetőedő az a Petra Vítková, aki többek között Magyarországhoz is ezer szállal kötődik, a cseh nemzeti csapatban pedig több nemzetközi tornán is alaposan letette a névjegyét. A honlapunknak a felkészülési mérkőzésekről nyilatkozott.

„Mindenekelőtt köszönjük a lehetőséget, igazán jó feltételek között, két hasznos mérkőzést játszhattunk. A Haladás ügyes csapat és vendégszerető házigazda, jól szolgálta a felkészülésünket mindkét találkozó.  Elsődleges célunk, hogy a bajnokságban, valamint a kupában is jól szerepeljünk ezért ez az időszak meghatározó jelentőséggel bír a csapat életében.  A Haladás ifjúsági gárdája szervezetten játszott, a felnőttek pedig relatív gyorsan kézilabdáznak. Mindkét mérkőzés tanulságos volt, bár az eredmények abszolút másodlagosak.  Ebben az időszakban a taktikai elemeket kell tökélyre vinni,  hiszen a begyakorolt figurákat a tétmérkőzéseken kis hibaszázalékkal kell végrehajtanunk.  Elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A lányok nagyon motiváltak, és lélekben erősek, ezért optimistán várjuk az elkövetkezendő időszakot. Nagyon tetszettek az itteni körülmények, jómagam is szeretek Magyarországon lenni.  Kézilabdás berkekben ismernek errefelé, szinte hazajárok, és azt kell mondjam, hogy az Önök csarnoka is kiváló feltételekkel bír. Hasznos, előremutató mérkőzések voltak, a jövőben pedig sok sikert kívánok a Haladásnak.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top