A hétvége folyamán számos fiatal titán lépett pályára Répcelakon, hogy együtt hódolhassanak a kézilabdasport örömeinek a Haladás által első ízben megszervezett Mikulás Kupán. Az utánpótlás fiúkorosztályok versenyeztetésének ma már szerte a világban nagy hagyományai vannak, a Haladás VSE pedig tudatos szerepet vállalna a honi ifjoncoknak nyújtott lehetőségek létrehozásában, szponzorálásában.  Az első alkalommal tető alá hozott Mikulás Kupa éppen ebbe a gondolatmenetbe illeszkedik, az U12-es fiúkorosztály számára megrendezett torna zajos sikerrel zárult a Répce Sportcsarnokban.  Szombathely patinás klubjának meghívására az ajkai, a szentgotthárdi, a simontornyai, és a máriaújfalusi csapat is rábólintott, a házigazdákat pedig két gárda képviselte. A sportolópalánták örömteli perceit értékes jutalmak, ajándékok és felejthetetlen emlékek gyarapították, a győzelmet pedig a Takács Gabriella vezette Haladás gárdája zsákolta be.

 

A szakág megbecsülésének fontos jeleként december eleji torna szervezésére adta a fejét a szombathelyi sportélet vezető egyesülete.  A fiú utánpótlás-nevelés kiemelt prioritásokat élvez, hiszen a kézilabda, azon belül is a férfi vonal elsőrangú népszerűséggel bír.  Hosszú szakmai elemzések sora bizonyítja mennyire fontos, hogy kisiskolás korban megfelelő kezekbe kerüljenek, kiemelt bánásmódban részesüljenek az ifjú növendékek, mert a későbbi kézilabdás életpályamodellben mindez predesztinálja a jövőbeli lehetőségeiket. A Haladás VSE koncepcionális építkezése ezen a vonalon halad, és az egyesület vezetése fontosnak tartja, hogy időnként a fiatalok előtt megmérettetési lehetőségek is adódhassanak. Az erőfeszítéseknek hála Répcelakon jöhetett létre az első Mikulás Kupa, amely számos sportoló részvételével, tekintélyes érdeklődés mellett zajlott le. A torna lebonyolítása szerint a résztvevők két hármas csoportba kerültek, ahol egymás elleni találkozókkal hangoltak az elődöntőre, valamint a helyosztókra.  A csoport első két helyezettje kvalifikálta magát a négyes döntőbe, míg a másik két gárda az 5. és 6. helyért ütközhetett meg egymással. 

Az elődöntőket követően a finálé mellett bronzmérkőzésre is sor került,  mindennel együtt tehát tizenegy mérkőzést rendeztek folyamatosan a szombati napon.  A tapasztalatszerzés jegyében valamennyi csapatnak tekintélyes számú játékidő állt rendelkezésére, a professzionális körülmények biztosításának terheit a Haladás egyesülete vette vállára. Az életrevaló kisiskolások ügyes szökkenésekkel, szélsebes sprintekkel, játékos gólokkal, és mindenek előtt a sportág mély szeretetével örvendeztették meg a szép számmal kilátogatókat. A szervezők valamennyi gárda számára értékes ajándékokat biztosítottak, a dobogós helyezettek érmeket, valamit kupát, míg a többiek oklevelet vehettek át. A díj átadón Gál Sándor a Haladás VSE kézilabda szakoszályvezetője nyújtotta át az elismeréseket. Külön gratulációban részesült a torna legjobb játékosa, a legkiválóbban védő kapus, és persze a gólkirály is. Ez utóbbi díjakat reprezentatív kupák fémjelezték.  A hatodik helyezést a Máriaújfalusi SE csapata zsebelte be, a helyosztón egy izgalmas mérkőzésen maradtak alul a Szentgotthárdi VSE egyesületével szemben.  A harmadik pozíciót az ajkai fiúk érték el, egy végletekig élvezetes találkozón végül a Haladás első számú csapatánál bizonyultak erősebbnek.  Az emlékezetes döntő feltette a koronát a tornára, hiszen az utolsó támadásik nyitott volt a végső győztes kimenetele.  Az ádáz csatát végül a Haladás nyerte a remekül védekező Simontornyával szemben.

Eredmények:

A-csoport

Haladás I- MUSE   16:13
Haladás I-  Ajka 7:18
Ajka- MUSE 21:13

B-csoport

Szentgotthárd- Haladás II 9:22
Haladás II- Simontornya 8:6
Simontornya-Szentgotthárd 17:7

Elődöntők

Ajka- Simontornya 17:22
Haladás II- Haladás I   23:10

Helyosztók

5-6. helyért  MUSE- Szentgotthárd  28:25
3-4. helyért  Haladás I-  Ajka   1118
1-2. helyért   Haladás II- Simontornya  15:14

 

Gólkirály: Draskovits Vilmos - Haladás - 29 gól
Legjobb játékos:  Varga Levente-  Simontornya
Legjobb kapus: Simon Olivér - Haladás

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 15
2. Futsal Veszprém 13
3. Nyírbátori SC 10
4. SG Kecskeméti Futsal 9
5. MVFC Berettyóújfalu 7
6. Újpest FC-220VOLT 7
7. Maglódi TC 7
8. DEAC 6
9. A Studio Nyíregyháza 5
10. Aramis SE 4
11. PTE-PEAC 1
12. Magyar Futsal Akadémia 0
Go to top