Török Fanni és Kuglics Lili személyében két kiváló fiatal sportolónk képviselte a Haladás VSE kézilabda szakosztályát a nemzeti válogatott megyei kiválasztóján. A magyar serdülő válogatott számára Zalaszentgróton szervezett eseményen, a 2004/2005-ös korosztály tagjai reprezentálták magukat illetve anyaegyesületüket.

A két környékbeli megyéből mindent egybevéve összesen 21 sportoló vett részt az invitáláson, külön öröm, hogy az zöld-fehér egyesületből két játékos is sportszakmai szempontú szelekciót követően meghívásnak örvendhetett. A serdülő játékosok számára számos előirányzott feladat volt megszabva, melyek sikeres teljesítése esetén a legjobbak a regionális kiválasztáson folytathatják majd szereplésüket. A teljesítendő feladatok között két időben mérhető szám várt a sportolókra, a repertoáron szerepelt labdavezetés kapura lövéssel, majd pedig egy komplett védekező mozdulatsort mutattak be a lelkes ifjoncok. Fanni és Lili egyaránt kiválóan szerepelt, az ott lévő versenyzők közül mindketten valamennyi megmérettetésben az élmezőnyben végeztek. Török Fanni az első számban a teljes riválisgárdát maga mögé utasította, megsüvegelendő eredménnyel majd 2-3 másodperccel elhúzva a mezőnytől.

Kuglics Lili pedig ebben a versenyszámban az ötödik helyen landolt, ami szintén előkelőnek számít. A védekezésre épülő felmérés során mindössze nüanszok döntöttek, a Haladás lányok itt is az első tízben foglaltak helyet. A jelenlévő bizottság később technikai feladatokat térképezett fel előbb irányító, majd balszélső poszton remekelő fiataljainkkal. Az összetartás végét egymás közötti játék zárta. Egyesületünk reménykedve várja a folytatást, mert talán nem elhamarkodott gondolat, hogy a remekül szereplő lányok a további lépcsőfokra is esélyesek lehetnek. A regionális fordulóra kvalifikáltak névsora később kerül nyilvánosságra, mindenesetre a Haladás VSE sportolói előtt így is ildomos kalapot emelni. Török Fanni és Kuglics Lili példaértékű hétköznapi munkájának köszönhetően húzónevei korosztályuknak. A kiválasztón egyébként országosan több, mint 400 sportoló vesz részt, a versenyzők száma pedig ebben a kategóriában több ezerre rúg. Egyesületünk szakvezetése büszke ifjú sportolóinkra és a támogatja fiatalságot a további sikeres fejlődésben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top