A közvetlen bajnokaspiránsokat leszámítva vélhetőleg kevés csapatnak terem babér Kozármislenyben. A dél-magyarországi együttes otthona ugyanis ebben a szezonban igazi oroszlánbarlanggá avanzsálhat, amennyiben sikerül kiaknázni a minőségi játékoskeretben rejlő lehetőségeket. A csapat közvetlen környezetében a felsőházban landolás vágyát nem is rejtik annyira véka alá,  sőt vannak olyan hangok, amelyek a dobogóért vívott küzdelemben látnák szívesen a Kozármislenyt.  Ellenlábasuk, a Haladás nem hengerelt az eddig találkozókon. Legutóbb azonban legyűrte a közvetlen rivális Marcalit, és volt már rá példa, hogy az utolsó szalmaszálon bukott el mérkőzést az idei szezonban.

A korábbi forduló skalpja rányomta a bélyegét a felkészülésre, a továbbra is fennálló emberhiány egyáltalán nem szegi kedvét a vasi lányoknak mostanság. Sőt. Általános vélekedés a szombathelyi Haladás játékával kapcsolatban, hogy a mérkőzések többségén vehemensen, sokat futva küzdenek. A kombinatív elemek pedig lassan, de biztosan fejlődnek.  Az utolsó mozaik a kirakósban az eredményesség lenne,  ebben pedig jelenleg a szorosan vett vetélytársak elleni összecsapások élvezhetnek prioritást. A találkozó előtt persze a kellemesen csengő pontosztozkodást sem írta volna alá a vendég gárda, az összetartást eredményező első győzelem után ismételten a két pont megszerzése lebegett a szemek előtt.  Talán a fenti tények, talán a Kozármisleny  túlzott magabiztossága okozta, hogy az első játékrész abszolút kiegyenlített felek rivalizálását hozta.  Az égbekiáltó helyzetkihagyások és a jótékonyan elrontott tiszta lövőhelyzetek mindkét gárda játékát jellemezték. A vendégek nyitott védekezése illetve egészségesen agresszív hozzáállása a vártnál jobban meglepte a kék-fehéreket.  A mérkőzés iramára nem lehetett panasz, de látványos befejezéseket nem hozott az első negyedóra. A zöld-fehérek minden gólért csúsztak-másztak, a kicsikart találatokra azonban gyors hazai lerohanás volt a válasz. Ugyan mindig egy lépéssel előrébb járt a Pécs környéki együttes, lerázni viszont egyáltalán nem tudta ellenfelét. A folyamatosan előnyben lévő mislenyiek leginkább Hosszú Boglárka szélvészgyors vágtáiban, és Palotás Fanni tűpontos löketeiben bízhattak. Vendégoldalon Szabó Janka többször remekül tálalt a minden négyzetcentiért megharcoló Gerencsér Zsófia elé, és „keresztnévrokona”, az irányítóban támadó Császár Zsófia is szokásához híven mutatott egyet s mást.  A mérkőzés 15. percében mindössze két gólos hazai vezetés árválkodott az eredményjelzőn. (9-7) A Haladás által pályára vitt harcos játékstílus minden várakozással ellentétben kiélezett csatát vetített előre.  A szombathelyiek spártaian fegyelmezett játéka a félidő hajrájára alábbhagyott, az áramszünetet pedig irgalmatlanul megbüntette a hazai csapat.  Gyors akciókkal, lendületes betörésekkel az első felvonást végül négygólos előnnyel zárták. (20-16)


A második félidőben a védekezések tovább folytatták haláltusájukat, mindkét csapat szinte karitatív módon ajándékozta a gólokat a másik félnek. Egyik oldalon sem álltak össze igazán a hátsó alakzatok, a két szakvezető minden igyekezete ellenére átjáró házként funkcionáltak a végvonalak. A kialakuló adok-kapoknak a legnagyobb haszonélvezője a mislenyi bal átlövő Palotás Fanni volt, a gyakran a Mecsek csúcsának magasságáig felemelkedő nehéztüzért képtelen volt tartani a zöld-fehér védelem. Palotás 13 góljára a Haladás részéről a 10 találatig jutó Szabó Janka, és a végül 9-nél megálló Császár Zsófia felelt frappánsan.  A külső szemmel rendkívül élvezetes összecsapáson egyik csapat sem fékezett a góltermeléssel, így bár a végjátékra megmaradt a hazai előny, de izgalmas momentumokért az utolsó pillanatig érdemes volt várni.  A remek játékerővel rendelkező Kozármisleny megérdemelten diadalmaskodott, a Haladás viszont kilépett az esélytelenség árnyékából, és idegenben komoly munkára késztette ellenfelét.  A győzelem a zöld-fehéreknek ezúttal nem sikerült, a mérkőzés viszont kétségtelenül kiváló reklám volt a kézilabdának. 

Kozármisleny-  Szombathelyi Haladás 39:33 (20:16 )

NB I/B női felnőtt / NB I/B női felnőtt nyugat

Városi Sportcsarnok, Kozármisleny

Haladás kezdő:  Márkus- Kaposvári-Baranyai- Gerencsér- Szabó- Császár- Kiss

Gólszerzők:  Szabó Janka 10,  Császár Zsófia 9,  Hrabovszky Helga  3, Kaposvári Anita 3, Gerencsér Zsófia 3,  Sebestyén Noémi 2,  Halmos Nikoletta 2, Kiss Nóra 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top