Egy árva szóval sem mondható, hogy a Marcali vendégjátéka Répcelakon a hét kiemelkedő visszhangú sporteseménye lett volna, a csapatoknak azonban ez a találkozó maga volt a négypontos élet-halál összecsapás.  A két gárda táblázaton elfoglalt helye között a lényeges különbség valahol a sorsolás szeszélyében keresendő, hiszen a Haladás eddig nála magasabban kvalifikált ellenlábasokkal randevúzott, míg a vendégek megverték az abszolút sereghajtó VKL SE Győrt, illetve a szintén közvetlen rivális Csurgót.  A zöld-fehérek szempontjából persze az égvilágon semmi nem előzhette meg a mérkőzés fontosságát.

Az előre sejthető volt, hogy az év végi hőn áhított vonal felett maradáshoz a minimum a kötelezőnek számító mérkőzések megnyerése. A házigazda eddigi ibolyaszerény eredményei persze senkit nem jogosítanak fel a nagy mellénnyel való hozzáálláshoz, tehát az esélylatolgatások a találkozót megelőzően alapvetően mindenkit óvatosságra intettek. Annál is inkább, mert a Marcali ügyesen játszó csapat, ezt pedig már bizonyították párszor. A szombathelyieknél továbbra is sok a maródi, a héten pedig friss keletű, újabb apróbb sérülések nehezítették a felkészülést. A sorsdöntő összecsapáson persze a szépségtapasznak számító szoros betli már nem tartotta volna ébren a reményeket, a tét mindenáron a két pont megszerzése volt.


A mérkőzés eleje inkább hajazott egy kisebbfajta népvándorlásra, semmint kézilabdára,  ugyanis a játékosok rapid módon váltogatták a posztokat mindkét oldalon. A kapkodó rohanásból a hazaiak jöttek ki szerencsésebben, és a vendégek hajmeresztő hibáit gólokkal büntették. Látszólag hidegzuhanyként érintette a Marcali gárdáját a Haladás nyitott védekezése, a fal előtt gyorsan mozgó Kiss Nóra kihúzta a kezdeti vendég rohamok méregfogát.  Ha valamelyik akció mégis lövéssel zárult, Márkus Dalma állt magabiztosan a helyén.  A szombathelyiek hálóőre kulcsmomentumokban mindig elsikálta a védelem apróbb kihagyásait.  A részletekben elvesző vendégek a hátsó alakzatot nem tudták kellőképpen összehangolni, ezt pedig könyörtelenül kihasználta a Haladás.  Ezekben a percekben Szabó Jankáék játszi könnyedséggel mentek be a két hármas, vagy a kettes-hármas védő között. A széleken pedig a parlagon hagyott védelem még sebezhetőbb volt.  Sebestyén Noémi és Hrabovszky Helga is gyakran élt az így felkínált lehetőséggel.  A felek között kialakuló öt-hat gólos különbség a félidő végéig kitartott, 17:11-es hazai vezetésnél vonulhattak a csapatok ivószünetre. A második játékrészben, ahogy az várható volt, a magát csapágyasra futó zöld-fehérek belefáradtak a mérkőzésbe, és a vendég együttes fokozatosan kapaszkodott visszafelé.  A felzárkózás nem is annyira az eredményben, sokkal inkább a mutatott játékban volt jellemző, Kovács Lászlónak kétszer is időt kellett kérnie. A fokról fokra közelítő Marcali a tisztes távolságot azonban nem tudta átlépni, kritikus pillanatokban kiküszöbölhető technikai hibákkal vágták el az egyenlítés lehetőségét. Az első félidőben mutatkozó tudáskülönbség a második felvonás végére elolvadt,  a Haladás a fáradságnak köszönhetően tudása 50-60 százalékánál többet nem tudott nyújtani.  A látszólag tükörsima találkozó azonban izgalmas végjátékra fordult, a drámai összeomlás azonban a kimerült zöld-fehér játékosok utolsó tartalékainak és lelkierejének köszönhetően már nem következett be. A viadalt a szombathelyi csapat nyerte 34:30 arányban.  A finisre érkezve a látványos, tanári kézilabda elmaradt, az intelligens passzjáték helyett inkább a küzdelemé volt a főszerep.  A Haladás kevés hadra fogható játékossal is kibrusztolta a sikert, a gátszakadást jelentő  győzelmet pedig nem lehet elégszer kihangsúlyozni.

Szombathelyi Haladás- Marcali VSZSE 34:30 (17:11)
NB 1/B női felnőtt, nyugati csoport
Répcelak, Répce Sportcsarnok
150 néző

Kezdő: Márkus- Sebestyén- Kiss- Szabó- Baranyai- Gerencsér-Császár

 

Gólszerzők: Kaposvári Anita 9, Császár Zsófia 7, Szabó Janka 5, Hrabovszky Helga 5, Kiss Nóra 4, Sebestyén Noémi 2, Baranyai Enikő 1, Gerencsér Zsófia 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top