Mindenkit meglepett, hogy a sérülésekkel vastagon sújtott Haladás alaposan megszorongatta nagyatádi ellenfelét a bajnoki nyitányon. A hazaiak szezonkezdése ugyanis köztudottan nem irigylésre méltó.  Három kulcsjátékos súlyos sérülés miatt maródi, míg négy igazolás körüli jogvitából eddig nem sikerült a felszínre úszni. Hét hiányzó bármelyik csapat dolgát megkeseríti, egy formálódó együttes életében azonban egy masszív gyomrossal érhet fel. Ennek ellenére vagy éppen ezért volt óriási meglepetés, hogy a zöld-fehérek hajszál híján kifogták a szelet az amúgy rendkívül veretes Nagyatád vitorlájából.

A második fordulóban viszont a szombathelyiekre az a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata fente a fogát, amelyik mindig masszívan a felsőzónában ver tanyát. A balatonboglári egyesület szinte más dimenzióban mozog, hiszen a Nyugat-Európában virágzó akadémiai rendszer zászlóshajója idehaza. A fiatalok kiválasztása és iskolarendszerű sportképzése egy merőben más modell meghonosítása, mely kétségtelenül sikeres, és fontos táptalaja a modern kézilabda-szférának. A labdarúgásból már jól ismert recept ebben a sportágban is kifizetődő, amelyből hosszútávon nem csak a klubcsapatok, hanem a magyar válogatott is profitálhat. A bekerülő fiatalok ugyanis nem pusztán csak differenciált, egyénre szabott képzést kapnak, hanem munkájukat kiváló szakemberek és felkészült orvosi stáb is istápolja. Az akadémiai rendszer a sport specifikus életvitel mellett a tanulási lehetőséget is biztosítja tagjainak.  Évről évre újabb generációk mutathatják meg magukat, a versenyképes játékosokat pedig élvonalbeli klubok csábítják.  A másodosztályban vitézkedő NEKA tehát nem az eredményorientáltságban érdekelt, sokkal inkább az élsportolók kinevelésében, így minden évben egyfajta sötét ló az ellenfelek számára.  Az idén azonban mindez hatványozottan igaz.  A csapattól ugyanis a nyári uborkaszezonban alsóhangon hét játékos emelte a kalapját, köztük több alapember is.  Távozott Giricz Laura és Lozsi Erna Mosonmagyaróvárra,  Pásztor Noémi Budaörsre, Fodor Csenge Győrbe, Román Dorina pedig Debrecenbe.  Kutti Bettinát és Sallai Nikolettet végül a fővárosi MTK vette szárnyai alá.  A hegyomlásszerű változások jellegénél fogva a klub életében megszokottak, így a felnőttbe felhozott játékosokkal a frissen összepakolt NEKA semmivel sem lett „kalóriaszegényebb”, mint tavaly. Sőt. Az első fordulóban egy bő tízessel páholta el idegenben a Csurgó gárdáját. 


A mérkőzésen a hazaiak tempóban osztálykülönbséget mutattak, a Haladás a szélsebesen mozgó ellenféllel szemben nehézkesnek, statikusnak bizonyult. A szombathelyiek nem tudták kellőképpen zárni a passzsávokat, védekezésben pedig több ízben túlbiztosították egymást, így a szélre lehúzott labdák vagy a középen nyíló rések mindig üresen találtak egy boglári játékost. A stabil helyzetkihasználás miatt a hazai gárda teljes mértékben kezében tartotta a mérkőzést, függetlenül attól, hogy voltak periódusok, amikor a zöld-fehér csapat feléledt.  A Haladás ugyan agresszívan és helyenként keményen játszott, ám  a félpálya felénél megindított keresztmozgások folytán a lendületből érkező lövők rendre megterhelték a vendégek hálóját.  Ezzel a dinamikával szemben a vasi csapat ólomlábakon mozgott, így a Szabó Kitti dirigálta hazaiak hét gólos előnnyel zárták a félidőt. ( 19-12).  A második félidőben aztán végérvényesen bedarálta a NEKA megfáradt ellenfelét,  hiszen a kevés hadra fogható játékos miatt a Hali variációs lehetőségei jelentősen megcsappantak.  A mezőny  talán leggyorsabb csapata jottányit sem kegyelmezett ellenfelének, a végén számottevő különbséggel 41-23 arányban megnyerte a mérkőzést.  A vendégek oldaláról egy raklapnyi egyéni hiba jelezte a koncentráció és a győztes mentalitás hiányát.  Hab a tortán, hogy a második félidőben a szombathelyiek némiképp kiengedtek, hiszen a hét közben sorsdöntő kupamérkőzés, míg a következő fordulóban vérre menő rangadó vár rájuk hazai pályán. A fejekben pedig az elkövetkezendő sorozatterhelés elgáncsolta a mérkőzésben maradáshoz szükséges energiatartalékokat.  Ne kerülgessük azonban a forró kását: a találkozót a harapósabb formában lévő,  élesebb, és minden kétséget kizárólag jobb együttes nyerte.

NB I/B női felnőtt / NB I/B női felnőtt nyugat
2. forduló NEKA Csarnok, Balatonboglár
60 néző

NEKA- Szombathelyi Haladás 41-23 ( 19-12)

Kezdő: Márkus- Kiss- Császár- Szabó-Gerencsér- Kaposvári- Hrabovszky

Gólszerzőink:  Szabó Janka 7, Halmos Nikoletta 4, Császár Zsófia 4, Hrabovszky Helga 3,  Kaposvári Anita 2, Baranyai Enikő 1,  Gerencsér Zsófia 1, Kiss Nóra 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top