A Haladás VSE aktív szerepvállalása nyomán egyre népszerűbb a kézilabdasport városunkban. Kétségtelenül jó pályára állt ugyanis a szombathelyi egyesület az utánpótlás-nevelésbe befektetett energiával, hiszen a környékbeli fiatalok előszeretettel látogatják a zöld-fehér egyesület edzéseit. A győzelmi jelentésekkel persze továbbra is óvatosan sáfárkodna a klubvezetés, elvégre a cél a közeljövőben is a környékbeli ifjoncok foglalkoztatásával, az utánpótlásbázis jelentős mértékű növelése.

A fejlődés tehát tetten érhető, a patinás sportegylet azonban még korántsem ért hosszú menetelésének végére. Az üzletpolitika szervesen kapcsolódik a sportfilozófiához is,  elsődlegesen azok a fiatalok érdeklődnek, akik amúgy is a megyében cseperedtek fel.  A klubmodell minden szintjén a helyiek foglalkoztatása van zászlóra tűzve, így a belépő gyermekek előtt egy komplett sportéletpálya körvonalai rajzolódnak ki.   A  versenyistállónak számító Haladás VSE háztáján viszont nem pusztán csak az élsport mindenek felettisége az elsődleges prioritás.  Fontos, hogy a fiatalok közösségre, élményekre, csapatszellemre, és egészséges életfelfogásra leljenek a sport égisze alatt is.  Az egyesület emellett feltétlenül kardoskodik,  ezért nagy számban jelentkeznek azok a szülők is, akik nem kifejezetten a versenysport nyomvonalán haladnának csemetéjükkel.  A fentieket méltán fémjelzi, hogy péntek délután zsúfolásig megtelt a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium tornaterme.  A lányok és a fiúk számára kiírt toborzón élénk érdeklődés fogadta a kézilabda-bemutatókat, ahol az ifjú korúak nemcsak a labdával köthettek szoros barátságot, hanem valamelyest betekintést nyertek a sportág alapjaiba is.  A szakavatott edzők játékos vetélkedőket, ügyességi feladatokat, alapgyakorlatokat, egyszersmind szivacskézi mérkőzéseket is vezényeltek az elégedett szülők szeme láttára.  A fiú utánpótlás-kézilabda elképesztően népszerű, szinte hiánypótlónak számít a térségben, de számottevő érdeklődés mutatkozott a leány korosztályok iránt is.

 

A mai szülők ugyanis az egészségtudatos életmód jegyében a sport mentális és pszichés előnyeit is szem előtt tartva, szívesen adják rendszeres tréningekre gyermekeiket.  A felcseperedők számára a kézilabda nem csak egy versenysport, egyfajta pozitív életszemlélet, fiatalon megszerzett vitalitás támpillére is lehet.  A fő törésvonalnak számító anyagiak sem jelentenek feltétlenül nagy gátat az érdeklődőknek: a havi tagdíjon felül a Haladás igyekszik valamennyi sportolójának a komfortérzetét biztosítania, úgy financiálisan, mint sportszakmailag.  Az estébe nyúló délutánon persze nem kimondottan a bővülés volt a cél, a kapcsolattartás éppen olyan jelentőséggel bírt.  A modern lábakon álló sportnak ugyanis figyelembe kell vennie az egyéni igényeket és a differenciált képzés lehetőségeit. Ez utóbbiból pedig széles a Haladás palettája, a múltidézés helyett a modern tendenciák figyelembe vétele élvez elsőbbséget.  A toborzó átütő sikere örömteli hír az elkövetkezendő időkre,  hiszen a női és a férfi kézilabda is töretlen népszerűségnek örvend a vasi megyeszékhelyen. Természetesen az eseményt kihagyók sem késtek le semmiről, a klub továbbra is várja a jelentkezéseket, nyitott minden érdeklődőre. Most és a jövőben egyaránt. A legkisebbek számára a következő hetekben indítjuk edzéseinket.

Szakreferens és bővebb információ:

Takács Gergő technikai vezető:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top