Nem sikerült jól a mostani hétvége a kézilabdás lányaink számára. A nagyatádi csapat ellen sem tudtunk pontokat szerezni, így lassú léptekkel haladunk a másodosztály felé.

Haladás VSE - Rinyamenti KC 25:31 (12:16)

Az őszi szezonhoz képest a tavasziban a Haladás kényszerhelyzetbe sodorta magát. Női kézilabdacsatunk finoman fogalmazva sem vádolható azzal, hogy fantasztikus szezont futna, így a hétvége tétje már a kiesés elleni vívott harc volt, ahol a hibázás következményei jól ismertek.  A nagyatádiak szívós együttes hírében állnak, és az év során többször is gondot okoztak a náluk magasabban jegyzett csapatok számára. A szavak helyett tehát most már kézzelfogható sikerre volt szükség, ennek megfelelően a mérkőzés elején a Haladás egészséges agresszivitással szervezte meg a védelmét. A sors fintora, hogy a találkozóba jól beleálló hazaiak elől egy konténernyi helyzetet elpuskáztak, sem szélről, sem átlövésből, sem pedig vegytiszta ziccerből nem tudtak betalálni. A mérkőzés kulcsfigurája ekkortájt a vendégek hálóőre volt, hiszen jóformán nem akadt olyan testrésze, amivel ne hárított volna. A sokadik kimaradt ziccert a szurkolók már rezignáltan vették tudomásul, a nagyatádiak pedig köszönték szépen az ajándékot: stabil vezetésre tettek szert a szünet előtt. A második félidőt – az elsőhöz hasonlóan – a Rinyamenti kezdte jobban, de a korábban bevált megoldások nem ültek, a Haladásnál feljavult a kapusteljesítmény is.  A zöld-fehér együttesnek a kritikus helyzetekben sosem sikerült az egyenlítés.  Az állandó kapaszkodás felőrölte a lányok tartalékait, így a véghajrára a hőn áhított bravúr elúszni látszott.  A papírformát nem sikerült borítani, a hazaiak tavasszal továbbra is győzelem nélkül árválkodnak.  A hátralevő két mérkőzésen csak a diadal lehet szalonképes, annál is inkább, mert ezt az egyesületet képviselni nem pusztán csak öröm és felelősség. Több annál. Becsületbeli ügy.

Hamar Zoltán: „Ismét nem sikerült a bravúr, sajnos egyre távolabb kerülünk a céloktól és már a bent maradásért küzdünk. Mindent megteszünk, hogy az utolsó két meccset pontokra váltsuk.”

Takács K. 8 | Hrabovszky H. 6 | Hegedüs D. 3 | Szabó J. 2 | Kiss N. 2 | Doncsecz D. 1 | Kaposvári A. 1 | Gerencsér Zs. 1 | Sebestyén N. 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. MVFC Berettyóújfalu 3
4. Nyírbátori SC 3
5. DEAC 1
6. SG Kecskeméti Futsal 1
7. Újpest FC-220VOLT 1
8. Haladás VSE 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top