Hétvégén folytatódott az NB1/B női kézilabda bajnokságunk. A siker továbbra is elkerüli a csapatunkat, így most sem tudtunk pontokat szerezni. Hamar Zoltán együttesének egyre komolyabb problémával kell szembenéznie, ha jövőre is szeretnének ebben az osztályban szerepelni.

NEKA - Haladás VSE 33-21 (15:8)

Szombat déli nyugodt szieszta helyett véresen komoly kötélhúzásra készülhettek a felek Balatonbogláron, hiszen csapatunk vendéglátója a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese volt. A fiatalokkal teletűzdelt gárda amolyan sötét ló a mezőnyben, rapszodikus teljesítményükre ékes bizonyíték, hogy rendkívül kellemetlen perceket okoztak a bajnokesélyeseknek, ugyanakkor otthon az utóbbi időben többször is betliztek. A Haladás versenyképessége szempontjából minden mérkőzés egy külön háború, így a szombathelyi lányok kénytelen kelletlen fel kellett, hogy tűrjék az ingujjat a találkozó előtt. Csapatunk számára valamennyi mérkőzés sorsdöntő, ennek megfelelően megalkuvást nem tűrve, és olykor saját fáradságküszöbüket átlépve kemény munkával zakatolták végig a hétköznapokat. A hazaiak azonban törleszteni akartak közönségüknek, és a kezdő sípszót követően hamar felkorbácsolták a tempót. Szélsebes keresztmozgásokkal, csapágyasra járatott bejátszásokkal mattolták a „buszon” ragadt vendégeket.  A szombathelyi lányok későn ocsúdtak, amikor azonban a hazaiak figyelme lankadt, a zöld-fehérek néhány szemre is tetszetős megoldással bizonyították, hogy azért a papírforma borítható. Nem kellett szomszédba menni a hálóba ragasztott átlövésekért, a szemfüles szélső gólokért, a hazaiak azonban egy sebességfokozattal magasabban játszottak. Az eredményjelző végig a NEKA győzelmét sugallta. Hamar Zoltán tanítványai számára a hőn áhított kedélyjavító győzelem nem jött össze, így a véghajrában kell megmutatni, hogy van még energia a csapatban. Jóllehet az árnyék messzire nyúlik, a lányokban sokkal több a becsvágy, semmint, hogy a tornyosuló akadályokat csak úgy tessék-lássék módjára kikerüljék.

 

Hamar Zoltán: „Kétségtelen, hogy jóval erősebb csapattal találkoztunk. Fizikálisan is és mentálisan is sokkal felkészültebb volt a NEKA. Gratulálok a győzelemhez.”

Hrabovszky H. 3 | Freiberger I. 3 | Bolfán N. 1 | Baranyai E. 3 | Takács K. 3 | Doncsecz D. 2 | Hegedüs D. 4 | Szabó J. 1 | Kiss Nóra 1 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top