A Gárdony-Pázmánd NKK ellen nézhet farkasszemet a hétvégén a Haladás felnőtt női kézilabdacsapata.  Az utolsó előtti hazai mérkőzés tétje a fajsúlyos kettő pont megszerzése, és az ideális búcsú előkészítésese a bajnokság véghajrájában.  A zöld-fehér alakulat ellenfele az ősszel egy pikáns,  vérfagyasztóan izgalmas találkozón tudott nyerni,  úgyhogy a lányokat fűti a revansvágy a Velencei-tó partján elszenvedett egygólos verségért.  A tét az egyesület becsületének megőrzése, a  lelkes hazai közönség maradéktalan kiszolgálása.  IndulóCselünkben ezúttal a találkozón is minden bizonnyal kulcsszerepet játszó védelem két alappillérére helyeztük a hangsúlyt,  Putz Klaudia kapus, és Gerencsér Zsófi válaszolt az olvasóinknak szánt felvezető írásban.

Hétvégén a Gárdony  egy kemény meccsen aratott győzelmével, szinte bebiztosította magának a kilencedik helyet. Mi lehet a cél a hétvégi találkozón?

Putz Klaudia:  Egyszerű megfogalmazni, nem kell kertelni. A győzelem és a jó játék!

Gerencsér Zsófia:  Úgy gondolom egy bajnokságban csak az a csapat nyugodhat meg, aki tisztes távolságba került az ellenfeleitől. Egy kemény, de korrekt mérkőzést várok a hétvégétől. Célunk egyértelműen a győzelem megszerzése, ennek reményében lépünk pályára a Sportkomplexumban

 

Nem volt túl szerencsés az utóbbi két mérkőzésünk, mondhatni kisebbfajta gödörben van a csapat. Mi lehet a recept a kilábaláshoz?

Putz Klaudia:  Nem gondolom, hogy gödörben van a csapat, inkább túl nagy a nyomás ,ami egy most alakuló csapatot eléggé megviseli, hiszen a kiesés ellen küzdünk . Az új szabály szerint ez bármelyik csapatot érzékenyen érintené! A recept a nyugodt játék és az összetartás.

Gerencsér Zsófia:  Valószínűleg az előző két mérkőzésről egyikünk sem szívesen beszél. Egy sportoló nem rágódhat sokáig a múltban elkövetett hibáin, mert az nem fog rá építő jelleggel hatni. Próbáljuk megtalálni azt a stratégiát, ami célravezető. Mindemellett pedig az a legfontosabb, hogy higgyünk egymásban. Valamint továbbra is fontosnak tartom az egységes csapatjátékot.

 

Mindketten a kevés kapott gólban kell, hogy érdekeltek legyetek. Hogyan tudja egymást segíteni a mérkőzésen egy kapus és a hármas védők? Mi az, amivel a másik munkáját elősegítenétek?

Putz Klaudia:  Az összeszokottság sokat számít, sajnos én elég későn érkeztem, így jóformán nehéz felvenni a ritmust valamint a védekezésünk, még mindig hadilábon áll.  Úgy gondolom, hogy a kommunikáció és az odafigyelés az, ami sokat lendítene teljesítményen. Mivel itt a bajnokság vége a többi a jövő évi felkészülésen múlik.

Gerencsér Zsófia:  Elengedhetetlen dolognak tartom a kommunikációt. Fontos, hogy minden rezdülésre időben tudjunk reagálni. Szerintem egy hármas védő abban tudja leginkább segíteni a kapusok munkáját, ha nem engedi tisztán lőni az ellenfelet. Ha a védekezés stabil a kapusoknak is könnyebb dolguk van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top