A reménykedés megtéveszthet, a számok azonban féken tartják a képzelgéseket.  A statisztikai adatok alapján a szombati bajnoki esélyese a Haladás, mely a tabella utolsó helyén kullogó VKL SE Győr otthonába látogat. Akárcsak ősszel Répcelakon, Ikrényben is a két pontért száll harcba a vasi megyeszékhely tradicionális csapata.  A küzdőszellemből gyakran jelesre vizsgázó hazaiak ellen persze nem szabad nagy mellénnyel kiállni, ha a Haladás nem teszi oda magát minden erejével könnyen egy szívinfarktusos mérkőzés kerekedhet ki szombat délután.  Fiatal csapatunk ennek tudatában a héten hangyaszorgalommal dolgozott, így az egészséges önbizalom mellé kellő edzésmunka is párosul.  Népszerű és kedvelt rovatunkban Szabó Janka illetve Gerencsér Zsófia elkalauzol Bennünket egyesületünk kulisszái mögé,  betekintést engedve a Haladás dolgos hétköznapjaiba.

Utolsó nagy menetelésére indul a város csapata, melynek első állomása szombaton Ikrényben lesz.  Győzelmi kényszerben lépnek majd pályára a lányok, de ismerjük, tudjuk teher alatt nő igazán a pálma.  A hátralevő mérkőzések súlyát már nem érdemes patikamérlegre tenni, minden találkozó kulcsfontosságú lesz egy eredményes szezonzárás érdekében. Kovács László növendékei  Berendi Antali instrukcióival megerősítve szombaton megvillanthatják erényeiket, hiszen a Haladás győzelemre készül.   Az eheti IndulóCselben médiastábunk az irányítóban sokat mozgó Janka, és a beállóban keményen harcoló Zsófi véleményére vetődött rá, hogy megossza Veletek.

 

Mit vártok a hétvégi mérkőzéstől, milyen típusú játék szükséges a VKL SE Győr legyőzéséhez?

Szabó J.:  Természetesen, mint az összes többi meccsen a két pont megszerzése a cél. Úgy érzem a gyorsaság és a helyzetkihasználás lesz a fő motívuma a mérkőzésnek. Szokásunk saját magunknak megnehezíteni egy találkozót, de ezúttal szeretnénk ezt elkerülni. Kellő oda figyeléssel haza hozhatjuk idegenből a két pontot.

Gerencsér Zs:  Úgy gondolom egyetlen elfogadható eredmény van a hétvégi meccsel kapcsolatban, és az a győzelem. Ennek szellemében készültünk minden egyes nap. Egységes, kemény, gyors játékra lesz szükségünk a hétvégén. Ha ezeket teljesíteni tudjuk, szerintem nem lehet gondunk.

Átok vagy áldás a bajnokságban lévő rövid szünet?  Hogy érzitek, kellett a pihenés vagy ilyenkor jobb, ha lendületben végigmegy egy játékos a meccseken?

Szabó J.:  Úgy gondolom ezzel mindenki máshogy van. Számunkra jót tett ez a kis pihenő. Volt időnk a hibáinkat kielemezni és kijavítani. Felfrissülten, de munkával a hátunk mögött várjuk a derbit.

Gerencsér Zs: Mivel nem vagyunk egyformák, ezért mindenkire másképp hat a szezon közbeni hosszabb pihenő. Azonban a meccs nélküli időszakot sem lehet teljes mértékben pihenőnek nevezni, hiszen ebben az időben is kemény edzéseink voltak. Úgy érzem nekem jót tett a kisebb szünet, mert így újra felt tudtam töltődni, és új lendülettel tudok neki ugrani a szezon hátralévő részének.

Melyik kiegészítő edzéstípust kedvelitek igazán, milyen típusú erőfejlesztéssel készültök?

Gerencsér Zs: A hét első felében szoktunk nagyobb hangsúlyt fektetni az erőfejlesztésre.  Mindez köredzést és konditermi edzést foglal magába. Ezek közül hozzám a konditermi edzések állnak közelebb, mert személy szerint rám jó hatással van, ha időnként van, ami kizökkent a megszokott edzésekből, és jó érezni, hogy olyankor más izomcsoportok is dolgoznak.

Szabó J.:  Általában hét elején fektetünk több időt a fizikai terhelésre. Ez egy kondicionális edzés illetve egy funkcionális köredzésben merül ki. Ezek mellett minden héten vannak szabadtéri futások is az állóképesség megtartására.  Ha feltétlenül választani kell, személy szerint a köredzéseket kedvelem jobban. Szeretem érezni, hogy az emberi izomzat milyen sokat is bír valójában. 

Szerintetek a jelenlegi Haladásnak mik az erényei, mondjuk a mezőny többi csapatával szemben?

Szabó J.:  Az a véleményem, hogy mindent egybevéve egyik legnagyobb erősségünk a futás. Javítani mindig kell valamit, ám úgy gondolom, ha a gyors tempónk mellé gyakrabban használnánk a fejünket, úgy lenne csak igazán nagy erény. Technikailag is fel kell nőni egyes játékhelyzetekben a sebességünkhöz, és végig koncentráltnak maradni.

Gerencsér Zs:  Ha erényt kellene kiemelnem, az minden bizonnyal az erőlétünk. Amint ez párosul a technikai tudással és a csapatjátékkal, még több váratlan meglepetést tudunk okozni, és a teljesítményünk is stabilabbá válik, valamint a tabellán is előkelőbb helyet fogunk elfoglalni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top