A bajnokság listavezetője látogat a hétvégén Szombathelyre. A Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese a végső győzelemért is harcban van, így a két pont megszerzésének nem titkolt vágyával érkezik a vasi megyeszékhelyre. Hajdú János tanítványainak megállításához a végletekig szervezett játékra,  kiváló kondicionális erőnlétre és szerencsére is szüksége lehet a hazai gárdának. A Haladás a nagyatádi mérkőzés után számos edzést vezényelt, többletmunkával és taktikai értekezletekkel készül esélyesebb ellenlábasának fogadására.  A szombathelyi csapat helyet követelne a középmezőnyben, ám a sorsolás szeszélye folytán ez az időszak vért-verejtéket ígér.  A sportolóknak azonban át kell lépni az akadályokat.  A villámléptű Sebestyén „Nonó” Noémi és a szélen gyakran eredményes Hrabovszky Helga válaszolt szokásos rovatunkban.

Mit vártok a hétvégi mérkőzéstől, mire számíthatunk a NEKA-tól?

Sebestyén Noémi: Sűrű tempóban zajlanak az események a klub háza táján. Minden nap keményen készülünk, hiszen az eredményesség csak munkából fakadhatA héten kijavítjuk és kielemezzük az előző meccs hibáit, mit is kellene máshogy csinálnunk.  Azon a mérkőzésen jó pár akadt, főként a második játékrészben. Mindenből lehet tanulni, így a felmerülő gondok elleni megoldásokat hamar adaptálnunk kell. A NEKA egy fiatalokból álló, nagy iramot diktáló csapat. Az egyik leggyorsabban játszanak a mezőnyben. A saját játékunkat kell végigcsinálnunk es szeretnénk az új Sportkomplexumban az első hazai meccsünket megnyerni. Bravúrra van szükség, és 130 %-os teljesítményre. Ha belehibázunk a játékba, akkor nem álmodhatunk pontszerzésről.

Hrabovszky Helga: A Nemzeti Kézilabda Akadémia felnőtt csapata egy gyors és küzdős együttes, rendkívül kellemetlen ellenfél.  Viszont nem lehet kifogás, fel kell tudnunk venni velük a ritmust, elvégre mi is törekszünk a gyors játékra.  A pontszerzéshez a védekezésünknek még agresszívabbnak kell lenni,  valamint  a pontos befejezésekre is ügyelnünk kell a hétvégi mérkőzésen. A szezon egyik legnehezebb mérkőzése áll előttünk, nagyon keményen készülünk, de tisztában vagyunk vele,  hogy extra teljesítménnyel lehetünk csak partiban.


Hogyan készültetek januárban, mennyire sikerült formába lendülnötök a hosszú pihenő alatt?

Sebestyén Noémi: Nem mondhatni, hogy üresjárat lett volna a felkészülés alatt. Rettenetesen keményen dolgoztunk, amióta belevágtunk a munkába. A januári edzéseink változatosak voltak. Az alapozás első szakaszában  főként erőnléti edzések domináltak. Ez a rész alaposan lefárasztott minket, apait-anyait beletettünk. A felkészülési időszak második felében áttértünk a labdás illetve a  technikai munkára. Később persze bekapcsolódtak az edzőmérkőzések is. Komplex ráhangoláson vagyunk túl, és immáron az első bajnokin is.

Hrabovszky Helga: A felkészülés első szakaszában, mint ahogy mar a Noémi is említette a gyors iramjátékok voltak főszerepben az edzéseken és az erőfejlesztés kapott még emellett nagy hangsúlyt. A második szakaszban sok egyéni képzés volt, terítékre kerültek a mérkőzésszituációk is. Változatos és munkás ráhangoláson vagyunk túl, az edzések pedig tovább folytatódnak.  Megteszünk mindent annak érdekében, hogy egyről a kettőre lépjünk.

Milyen trükkjeitek vannak a mérkőzések előtt, mi az, ami segít a koncentrációban, ráhangolásban?

Sebestyén Noémi: Én általában a mérkőzések előtt szeretek zenét hallgatni, mert az kikapcsol és persze felpörget. Ezek a percek a koncentrációé és a mérkőzés előtti utolsó simításoké. Sportolóként úgy gondolom, hogy komolyan kell venni a feladatot, ilyenkor pedig kizárok mindent és mindenkit. Egy cél éltet, hogy a csapat segítségére legyek.  Vannak szokásaim, amikhez ragaszkodom, s amiket mindig ugyanúgy csinálok mindig. Ezek persze nem feltétlenül publikusak. A lényeg, hogy a mérkőzésen jól szerepeljek, hiszen igazából csak ez számít.

Hrabovszky Helga: A meccsnap nálam általában mindig ugyan abban a ritmusban zajlik, már reggeltől a találkozóra koncentrálok. Fejben nagyon ott kell lenni, mert a fizikai felkészülés egy dolog, a mentális oldalra is nagy szüksége van egy kézilabdázónak. Nonóval van egy babonánk, hogy minden meccs előtti bemelegítésen a megszokott pacsi-sorozatot megcsináljuk, így biztatva a másikat. Egységben az erő,  kiváltképp az ilyen kemény mérkőzéseken, mint amilyen a hétvégi is lesz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top