Szoros mérkőzésen 29:22 arányú vereséget szenvedett női ifjúsági kézilabdacsapatunk a II. osztályú bajnokság Nyugati-csoportjának 13. fordulójában. Mátés István együttese az éllovas Doroggal szemben maradt alul.

Az első tavaszi hazai bajnokin két meghatározó játékos, Dobos Dorka és Falussy Flóra sem állhatott a Hali rendelkezésére. Ezzel szemben a listavezetőként érkező vendégek keretéből heten is a dorogiak felnőtt NB I/B-s együttesében edződnek. Közülük hárman rendszeresen kezdőként lépnek ott is pályára.

Ennek ellenére a derbi elején Horváth Hannáék remekül tartották magukat: a 16. percben 7:7-re állt a mérkőzés. A félidő hajrájában aztán a vendégek kihasználták a hazaiak néhány hibáját és négy góllal elléptek.

A 13:9-es dorogi vezetésről kezdődő második játékrész elején szinte felváltva estek a találatok: az 50. percben is ez a bizonyos négy gól volt a különbség. A végjáték viszont a listavezető vendégeknek sikerült jobban: 29:22-re nyerték meg az összecsapást.

Mátés István edző: - A lányokat minden dicséret megilleti, mivel nagy erőket mozgósítottak azért, hogy a bajnokság legerősebb csapatával felvegyék a versenyt. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés bizonyos periódusaiban sikerült eltüntetni a két gárda közötti tudásbeli különbséget. Az együttesünk teljesítményéről mindent elmond az a tény, hogy az ellenfél edzőjének végig a pályán kellett tartania a dorogiak felnőtt NB I/B-s csapatában kezdőként szereplő három játékosát.

 

Haladás VSE- Dorogi SE 22:29 (9:13)

Szombathely, vezette: Koralovszki, Lábodi

Haladás VSE: Németh Janka – Bogáth Petra 3, Horváth Hanna 6/1, Szekeres Szederke 1, Szár Dzsenifer, Tóth Vivien 5, Nyári Luca Sára 2. Csere: Sulyok Csenge 4, Breznovits Karola, Gyallai Virág 1, Szabó Katalin, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

Hétméteres: 2/1 illetve 1/1

Kiállítás: 4 perc illetve 4 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. SG Kecskeméti Futsal
2. Újpest FC-220VOLT
3. ELTE-BEAC
4. Nyírbátori SC
5. Haladás VSE
6. Futsal Veszprém
7. Aramis SE
8. Rubeola FC
9. A Studio Nyíregyháza
10. Magyar Futsal Akadémia
11. DEAC
12. MVFC Berettyóújfalu
Go to top