Közel száz halis gyermek, valamint edző tekintette meg a helyszínen a Magyarország-Csehország felkészülési kézilabda mérkőzést. A győri derbi valamennyiük számára életre szóló élményt jelentett.

A Magyar Kézilabda Szövetség felajánlásának köszönhetően ezer utánpótláskorú kézilabdázó nézhette meg a győri Audi Arénában az Európa-bajnokságra készülő férfi válogatottunk csehek elleni összecsapását. A Haladás VSE képviseletében közel száz gyerkőc, valamint edző utazott el a derbire, melyet végül a mieink 27:24 arányban nyertek meg.

- Óriási élmény volt ez a meccs valamennyiünk számára. Nagyon sok játékosunk még soha nem látta a magyar nemzeti csapatot élőben, így a számukra ez tényleg az újdonság erejével hatott.  Na, és persze maga az Aréna nagysága, az ott uralkodó légkör is rendkívüli élményt jelentett. Nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk, az őket kísérő felnőtteknek is. Úgy gondolom, hogy ez a kézilabdás-palántáink számára hihetetlen motivációt jelenthet majd a jövőre nézve. Láthatták, hogy sok munkával, elszántsággal hová is lehet eljutni. Szerintem eztán egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolnak az edzéseken, hogy egyszer ők is magukra ölthessék a válogatott mezét. Egyébiránt már eddig is nagyon sok visszajelzést kaptunk a szülőktől arra vonatkozólag, hogy a gyerkőcök milyen örömmel meséltek otthon a Győrben átélt élményekről – fogalmazott Falussyné Kertész Helga, a Haladás VSE kéziseinek szakmai vezetője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. SG Kecskeméti Futsal
2. Újpest FC-220VOLT
3. ELTE-BEAC
4. Nyírbátori SC
5. Haladás VSE
6. Futsal Veszprém
7. Aramis SE
8. Rubeola FC
9. A Studio Nyíregyháza
10. Magyar Futsal Akadémia
11. DEAC
12. MVFC Berettyóújfalu
Go to top