Parádés második félidőt produkálva hétgólos hátrányból fordított és nyert 22:21-re a Gárdony együttese ellen a Haladás VSE ifi kézilabdacsapata.

A II. osztályú női ifjúsági kézilabda bajnokság Nyugati-csoportjának 10. fordulójában a Gárdony együttesét fogadta a Haladás. A vendégek oldalán több NB1/B-s és NB2-es bajnokságban szereplő játékos is a pályára lépett. Azonban ez sem lehet magyarázat arra a rendkívül gyenge játékra, amit az első félidőben a szombathelyiek produkáltak. A szünetben hét góllal, 15:8-ra vezettek a vendégek. Ráadásul az első negyedóra végén Szekeres Szederke vérző arcsérülést szenvedett, ami miatt később a kórházi ügyeleten kötött ki. Így természetesen rá nem is számíthatott a folytatásban Mátés István edző. Ennek ellenére a második félidőt szenzációsan kezdte a Haladás. Gyallai Virágék folyamatosan dolgozták le a hátrányukat és a 45. percben már egygólos hazai előny állt az eredményjelzőn (17:16). Ezt követően ugyan a vendégek egyszer még visszavették a vezetést, ám a hihetetlen izgalmakat hozó végjátékban a vasi zöld-fehérek ha minimális különbséggel is, de 22:21-re megnyerték a meccset jóval rutinosabb ellenfelükkel szemben.

Mátés István: - Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen gyenge első félidőt követően is sikerül megnyerni ezt a mérkőzést. Lelkileg nagyon mélyen voltunk a szünetben, de szerencsére jól kezdtük a második 30 percet és ez hitet, erőt, önbizalmat adott a lányoknak. Komoly lelkierő kellett nekik ahhoz, hogy az első számú irányító nélkül is meg tudják fordítani a meccset. Büszke vagyok rájuk.

Haladás VSE-Gárdony-Pázmánd NKK 22:21 (8:15)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, vezette: Gréczi, Koltai

Haladás VSE: Németh Janka – Dobos Dorka 5, Horváth Hanna 6/2, Szekeres Szederke, Szár Dzsenifer 1, Tóth Vivien 3, Nyári Luca Sára 1. Csere: Bogáth Petra, Falussy Flóra, Gyallai Virág 4, Sulyok Csenge 2, Breznovits Karola, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

 7 méteres: 4/2 illetve 3/1

Kiállítás: 4 perc illetve 8 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. MVFC Berettyóújfalu 8 0 19
3. Futsal Veszprém 8 +8 12
4. DEAC 8 -6 11
5. Újpest FC-220VOLT 8 -12 4
Go to top