A II. osztályú ifjúsági kézilabda-bajnokság Nyugati-csoportjának hatodik fordulójában 30:26 arányú vereséget szenvedett Pécsett Mátés István együttese, így visszacsúszott a tabella negyedik helyére.

Egy kifejezetten erős csapat várt a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban a Haladás VSE együttesére, ugyanis a mecsekaljaiak keretéből öten is meghatározó tagjai a klub NB II-ben listavezető felnőtt gárdájának. Ráadásul a vasiaktól két játékos is hiányzott, így ha ehhez még hozzávesszük a rendkívül hosszú utazást is, akkor egyértelműen kiderül, hogy a hazaiak számítottak a derbi esélyesének. Ennek megfelelően is kezdtek a Baranya megyeiek, akik a 7. percben már 6:2-re vezettek. Ezt követően Mátés István időt kért és annyit sikerült elérnie, hogy a különbség minimális mértékben csökkent, a 20. percben 12:9-es állást mutatott az eredményjelző. A félidő végjátéka azonban a pécsiek szája íze szerint alakult és ennek köszönhetően megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre.

A 17:12-ről kezdődő második játékrész elején úgy nézett ki, hogy eldől a mérkőzés: a 42. minutumban már 24:15-re vezetett a PEAC. Szerencsére ezt követően Horváth Hannáék egy 5:0-s szakaszt repesztettek és ezzel visszajöttek a meccsbe. Sajnos fordítani viszont már nem sikerült, megérdemelt, 30:26 arányú hazai győzelem született.  

Mátés István: - A Pécs egy jó csapat, gyorsan és keményen játszik. Mi most nem tudtuk felvenni velük a harcot. Ők diktálták a tempót, mi meg végig futottunk az eredmény után. Ma nem volt meg bennünk a kellő erő ahhoz, hogy a magunk javára fordítsuk a meccset.

PEAC-Haladás VSE 30:26 (17:12)

Pécs, vezette: Herceg, Piller

Haladás VSE: Németh Janka – Horváth Hanna 8/2, Szekeres Szederke 3, Dobos Dorka 6, Szár Dzsenifer 3, Tóth Vivien 1, Nyári Luca Sára 2. Csere: Falussy Flóra 2, Bogáth Petra 1, Breznivits Karola, Szabó Katalin, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

7 méteres: 6/6 illetve 4/2

Kiállítás: 8 perc illetve 10 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. MVFC Berettyóújfalu 8 0 19
3. Futsal Veszprém 8 +8 12
4. DEAC 8 -6 11
5. Újpest FC-220VOLT 8 -12 4
Go to top